Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μπενζεμά: Η ώρα της τελείας σε μια υπέρλαμπρη εποχή

Ο “Καρίμ the dream”, τα 14 χρόνια των 25 τίτλων και το ετεροχρονισμένο επιμύθιο 

Όταν το καλοκαίρι του 2009 ο Μπενζεμά ερχόταν αντί 35 εκατομμυρίων ευρώ στο “Santiago Bernabeu” το πλάνο ήταν να αποτελέσει το βασικό στήριγμα του Κριστιάνο Ρονάλντο στην νέα εποχή της Ρεάλ που έψαχνε το βηματισμό της μετά τους “galacticos”.

Προερχόταν από τη μεγάλη Λυών του Ζουνίνιο που μέχρι εκείνο το καλοκαίρι μονοπωλούσε για μια τριετία τους τίτλους της Ligue 1. Ήταν ήδη ηγέτης και οι βλέψεις ήταν να αποκτησει τον ίδιο ρόλο όσο πιο άμεσα γίνεται και στη νέα έκδοση της ομάδας της ισπανικής πρωτεύουσας. Όπερ και εγένετο.

Στην αρχή μπορεί να ήταν ο Ρόμπιν με το Ρονάλντο να κάνει κουμάντο στη λευκή “Gotham City”. Έπειτα ήταν ο τρίτος της παρέας του BBC και τελικά έγινε ο πρώτος, ο καλύτερος, αυτός που έμεινε για πάντα και κατέκτησε τα πάντα πετυχαίνοντας κάθε φορά κάτι πολύ μεγαλύτερο από την προηγούμενη. Κάποια από τα επιτεύγματα του στα λευκά των Μαδριλένων είναι τα τρία Champions League στη σειρά (2015 – 2018) και το double του 2022 όπου ο ίδιος ως μπροστάρης οδήγησε τη Ρεάλ πρώτα στην κατάκτηση της La Liga και λίγες μέρες μετά στην κατάκτηση του πιο εξωφρενικού Champions League όχι μόνο από τα δικά της 14 αλλά μεταξύ όλων όσων έχουν κερδηθεί στην ιστορία.

Photo credits: Karim Benzema (IG account)

Αποκορύφωμα τούτης της μνημειώδους για τον ίδιο, τη Ρεάλ και το ποδόσφαιρο σεζόν αποτέλεσε η κατάκτηση της “Χρυσής Μπάλας” που αποτέλεσε όπως αποδεικνύεται αυτές τις ώρες ήταν οι πρώτες γραμμές της τελευταίας παραγράφου του Γαλλοαλγερινού “mega star” στη Μαδρίτη.

Photo credits: Karim Benzema (IG account)

Καθώς όπως πια “παραδέχθηκε” και ο ίδιος μέσω του Instagram του η πορεία του στους νέους “galacticos” του Bernabeu ολοκληρώθηκε, αφού πληρώθηκε αδρά από την Αλ Ιτιχάντ (400 εκ. € και διετές συμβόλαιο) για να το κάνει και να αφήσει το “στέμμα” του βασιλιά στον επελαύνοντα Βίνι.

Photo credits: Karim Benzema (IG account)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ