Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μπαρτσελόνα: Κίνδυνος αποβολής από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την ερχόμενη σεζόν

Η τιμωρία, η αιτιολογία, η δυνατότητα έφεσης, ο Μέσι που κινδυνεύει να χαθεί και η περίπτωση του ασιατικού Champions League 

Πολύ δύσκολες μέρες ξημερώνουν το τελευταίο διάστημα πάνω από το Camp Nou καθώς αν και η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε και εν τέλει κατέκτησε το τρόπαιο της La Liga, αυτό έγινε με μια σκιά να την ταλανίζει.


ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΕΓΚΡΕΪΡΑ

Η Μπαρτσελόνα φέρεται να κατέβαλε περισσότερα από 7,3 εκατομμύρια ευρώ μεταξύ των ετών 2001 – 2018 σε εταιρίες που ανήκαν στον Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα που ταυτόχρονα διατελούσε αντιπρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της ισπανικής ομοσπονδίας (1993 – 2018).


Το σκοτάδι που παράγει μάλιστα αυτή η σκιά ολοένα και μεγαλώνει και πλέον απειλεί να καταστρέψει την επόμενη σεζόν της Μπαρτσελόνα. Αφού η UEFA μέσω του πορίσματος μιας επιτροπής ερευνητών που προσέλαβε εισηγήθηκε τον μονοετή αποκλεισμό της ομάδας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Και αυτό γιατί η “υπόθεση Νεγκρέιρα” άπτεται των ορίων της νομιμότητας που έχει θέσει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Διότι το νομικό της πλαίσιο προβλέπει ότι δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν μόνο οι ομάδες που δεν έχουν άμεση ή έμμεση εμπλοκή σε οποιαδήποτε δραστηριότητα επηρεασμού του αποτελέσματος ενός αγώνα σε διεθνές ή εθνικό επίπεδο και το έχουν δηλώσει εγγράφως στην ομοσπονδία.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν συναινούν στο γεγονός πως η επόμενη σεζόν και ότι την αφορά δυσκολεύει αφάνταστα. Ακόμα και το ζήτημα της επιστροφής του Μέσι στο οποίο εργάζονταν οι “μπλαουγκράνα” το τελευταίο διάστημα φτάνοντας μάλιστα και στην εξεύρεση της “χρυσής τομής” με τη La Liga για την υλοποίηση της μεταγραφής που πιθανώς θα γινόταν με τη μορφή 18μηνου δανεισμού από την Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ που επίσης έχει εκδηλώσει έντονη επιθυμία για την υπογραφή του Αργεντινού.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημάνουμε βέβαια ότι η UEFA έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο δρόμους. Είτε λοιπόν θα επιλέξει να την αναμονή της απόφασης της ισπανικής δικαιοσύνης είτε θα αποβάλλει την ομάδα της Καταλονίας άμεσα από την Ευρώπη δίνοντας της το δικαίωμα νομικής αγωγής αν αυτή δεν κριθεί ένοχη εντός συνόρων.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια ο Λαπόρτα και η ομάδα του έχουν στο μυαλό τους και εναλλακτικές με πιο ξεχωριστή αυτή του Asian Champions League που έφερε στο φως ο ρεπόρτερ της αγγλικής ιστοσελίδας Sportsbible.com, Ράιαν Σιντλ, εισάγοντας έτσι με τρόπο δυναμικό και αναπάντεχο το ασιατικό ποδόσφαιρο στην “Γηραιά Ήπειρο”.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ