Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

GP Ισπανίας – Qualifying: Pole Position για τον Verstappen

Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά από τις δοκιμές της Παρασκευής, ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull, κατέκτησε μια άνετη Pole Position. Δεύτερος ο Sainz, έκπληξη η τρίτη θέση του Norris. Εγκατέλειψε ο Perez, με πιθανό πρόβλημα στην 19η θέση ο Leclerc. Ποινή 6 θέσεων στον Gasly για παρεμπόδιση.

Στο Q1, η πίστα γλιστρούσε αρκετά, καθώς υπήρξε βροχόπτωση τις προηγούμενες ώρες. Αρκετοί πιλότοι δυσκολεύτηκαν σε αυτή την συνθήκη, με τον Sargeant να βγαίνει εκτός πίστας, και να εγκαταλείπει. Στις πρώτες θέσεις, υπήρξε μια μικρή κατάληψη από τις 2 Mercedes, καθώς ο Hamilton προκρίθηκε ως πρώτος, και ο Russell ως τρίτος. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Bottas, Magnussen, Albon, Leclerc, Sargeant. Ο Μονεγάσκος πιλότος της Ferrari, ήταν απίστευτα αργός, αναφέροντας πρόβλημα στην ισορροπία του μονοθεσίου.

Στο Q2, τα προβλήματα για τους πιλότους συνεχίστηκαν, με τον Perez αυτή τη φορά να χάνει τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην αμμοπαγίδα, και να εγκαταλείψει, εκκινώντας στον αγώνα από την 11η θέση. Έκπληξη ο αποκλεισμός και του Russell, αν και η Mercedes δεν έδειχνε από την Παρασκευή ανταγωνιστικό πρόσωπο. Εκτός συνέχειας έμειναν και οι Zhou, De Vries, Tsunoda.

Στο Q3, ο Verstappen ήταν απόλυτος κυρίαρχος. Και στις δυο προσπάθειες δεν απειλήθηκε, με την διαφορά από τον δεύτερο Sainz, να σταματά στο μισό δευτερόλεπτο περίπου. Φοβερή επίδοση από τον τρίτο Norris, όπως και από τον τέταρτο Gasly, ο οποίος θα εκκινήσει από την 10η θέση, μετά την ποινή 6 θέσεων.

Αναλυτικά το σημερινό Grid:

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ