Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Ολυμπιακός: Το πρώτο πρωινό της νέας εποχής

Μπορεί η 11η Ιουλίου 2010 να έχει γραφτεί ανεξίτηλα στις συνειδήσεις των ανθρώπων και του κόσμου του μπασκετικού Ολυμπιακού, αλλά η επόμενη μέρα ήταν στην πραγματικότητα το πρώτο βήμα προς την αγωνιστική “εκτόξευση” που γνώρισαν οι “Πειραιώτες” τα επόμενα χρόνια.

Στον αθλητισμό είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που ασχολούνται με ένα άθλημα επειδή το αγαπούν. Υπάρχουν βέβαια και αρκετοί που το κάνουν σε κορυφαίο επίπεδο. Ελάχιστοι όμως καταφέρνουν να καταξιωθούν κιόλας σε αυτό. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και ο Βασίλης Σπανούλης. Ο οποίος έχει φτάσει να θεωρείται ένας εκ των καλύτερων παικτών που έπαιξαν ποτέ μπάσκετ στην Ευρώπη ακριβώς επειδή συνδυάζει και τις τρεις κατηγορίες.

Οι τελευταίες φράσεις της προηγούμενης παραγράφου νομίζω καθιστούν, λοιπόν, σαφές το κέρδος του Ολυμπιακού με την υπογραφή του Λαρισαίου γκαρντ τέτοιες μέρες πριν δεκατρία καλοκαίρια. Γιατί δεν γινόταν να μην κερδίσει κάτι μια ομάδα από έναν άνθρωπο ο οποίος “ξεχυλίζει” από αυτοπεποίθηση και νοοτροπία νικητή.

Έτσι οι “καταδικασμένοι” πλέον να πετύχουν “ερυθρόλευκοι” τα κατάφεραν και με ηγέτη τους τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και βοηθούς τους Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου και Σλούκα έφτασαν στη μυθική κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 2012, στο αλησμόνητο back to back του Λονδίνου το 2013 αλλά και στους τελικούς της διοργάνωσης το 2015 και το 2017. Ενώ σε εγχώριο επίπεδο τα πρωταθλήματα του 2012, του 2015 και του 2016 κατέχουν περίοπτη θέση στο παλμαρέ της ομάδας. Το οποίο επίσης εμπλουτίζει το Κύπελλο Ελλάδας που αυτή κατέκτησε το 2011.

Παράλληλα όμως με τους τίτλους, αυτό που έχει και μεγαλύτερη εν τέλει σημασία είναι το γεγονός πως με την παρουσία του Σπανούλη στα “πειραϊκά” αποδυτήρια γαλουχήθηκαν παίκτες όπως ο Πρίντεζης, ο Παπανικολάου και ο Σλούκας που πάντα ήταν και είναι σημαντικοί για τον Ολυμπιακό και τις υπόλοιπες ομάδες που βρέθηκαν και για αυτό μπόρεσαν να αναλάβουν και το απαιτητικό “κόκκινο” πηδάλιο στις “μετασπανούλιες” μέρες.

Το στενάχωρο ωστόσο που προέκυψε στο τέλος της συμπόρευσης Ολυμπιακού και Σπανούλη είναι ότι ο οργανισμός δεν έχει τη δυνατότητα λόγω του covid – 19 να αποδώσει στον καλύτερο παίκτη που φόρεσε ποτέ τη φανέλα του τις πρέπουσες τιμές για την τεράστια καριέρα του. Στεναχώρια που θα “σβήσει” παρά ταύτα χάρη με μια βραδιά εξαιρετικά αφιερωμένη στον αξεπέραστο “Kill Bill”, η οποία θα λάβει χώρα στο ΣΕΦ στους 17 Σεπτεμβρίου.

Εν κατακλείδι, είναι, μετά και από όσα γράφονται παραπάνω, καταφανής ο τρόπος με τον οποίο επηρέασε τον Ολυμπιακό η παρουσία του Σπανούλη από τις πρώτες του κιόλας στιγμές στα “ερυθρόλευκα” το επόμενο πρωινό της ανακοίνωσης του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ