Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Το ποδόσφαιρο στα Βαλκάνια ΔΕΝ είναι γιορτή

Εγκλωβισμένοι σε μια πολύ λάθος θεώρηση φαίνεται για ακόμα μια φορά πως είναι οι οπαδοί στα Βαλκάνια, οι οποίοι πιστεύουν ότι το ποδόσφαιρο είναι το μέσο ώστε να επιλύσουν τις ανύπαρκτες διαφορές τους με τους αντιπάλους τους με πολύ σκληρό τρόπο.

Τα μαχαίρια, λοστοί και τα όπλα διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο βαλκανικό οπαδικό κίνημα, το οποίο αδικεί τον εαυτό του όταν προχωρά σε συγκρούσεις. Αφού έχουμε δει πολλές φορές πολλά ωραία κορεό να στολίζουν όχι μόνο τα ελληνικά γήπεδα αλλά και των γειτόνων μας.

Την πλευρά του αυτή όμως φαίνεται πως άφησε πίσω ένα μέρος των “φίλων” της Ντινάμο Ζάγκρεμπ που ταξίδεψε στην Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσει την ομάδα του να διεκδικεί την νίκη απέναντι στην ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι Κροάτες ωστόσο φαίνεται πως δεν ήρθαν μόνο για αυτό. Αλλά και για να εξωτερίκευσουν την οργή τους για την κακή κατάσταση στην οποία σύμφωνα με τους ίδιους βρίσκεται η ομάδα τους το τελευταίο διάστημα. Αφού έχει συγκεντρώσει μόλις 4 βαθμούς σε τρεις αγώνες.

Σύμφωνα λοιπόν και με τα παραπάνω η “Αγιά Σοφιά” θεωρήθηκε σύμφωνα και πάλι με το δικό τους σκεπτικό το κατάλληλο πεδίο για μια εφόρμηση στην οποία θα διοχετευόταν όλος ο Θυμός του σπάζοντας βιτρίνες και προσόψεις καταστημάτων.

Παρά ταύτα η λεηλασία αυτή δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί ανεμπόδιστα. Για αυτό και έσπευσαν εκεί δεκάδες φίλοι της ΑΕΚ προκειμένου να υπερασπιστούν το χώρο και το “σπίτι” τους.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στους δεκάδες τραυματίες και τον έναν νεκρό που μαζί με τις δεκάδες προσαγωγές στοιχειοθετούν των απολογισμό των χθεσινών επεισοδίων.

Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτό. Πρέπει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα από τους ιθύνοντες προκείμενου ο μακρύς κατάλογος του αίματος να σταματήσει ΤΩΡΑ!

Για παράδειγμα η ελληνική πολιτεία θα μπορούσε οποία στιγμή το επιθυμεί να σφραγίσει τους συνδέσμους. Ή σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό είναι ακόμα πιο εύκολα εφικτό να προσθέσει η UEFA μια ακόμα δικλείδα η οποία δεν θα επιτρέπει να διεξάγονται αγώνες ανάμεσα σε ομάδες από τα Βαλκάνια.

Λύσεις υπάρχουν, αυτό που αναζητείται από τότε που η βία παρείσφρησε στον αθλητισμό είναι η διάθεση για αλλαγή από αυτούς που μπορούν να την επιβάλλουν.

Ο μόνος τρόπος να υπάρξει δικαίωση τώρα είναι η επιβολή και η ουσιαστική εφαρμογή της ανώτερης ποινής που προβλέπουν οι νόμοι μας για τέτοιου είδους περιστατικά. Χωρίς εκπτώσεις και λοιπές ελαφρύνσεις.

Τέλος, δεν θα πούμε όχι άλλος Μιχάλης νεκρός γιατί είναι. δυστυχώς περιττό. Θα ευχηθούμε παρόλα αυτά να αλλάξει η νοοτροπία όλων όσων εμπλεκόμαστε στο ζήτημα το συντομότερο δυνατό.

Τα συλλυπητήρια μας από όλους στον Αθλητικό Κόσμο στους οικείους του Μιχάλη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ