Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, 2025

Κολομβία – Τζαμάικα: Το ταξίδι συνεχίζεται για τις κοπέλες από τη χώρα του Ρανταμέλ Φαλκάο

Η Κολομβία που τα προηγούμενα χρόνια “απαιτούσε” την προσοχή μας για τα κατορθώματα των σπουδαίων και εξαιρετικά ταλαντούχων ανδρών ποδοσφαιριστών της, πλέον το κάνει για τα επιτεύγματα της γυναικείας ομάδας της χώρας που νίκησε τη Τζαμάικα με 1-0 και συνεχίζει να περπατά το “μονοπάτι” της προς του 8 τους Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στις Κολομβιανές στάθηκε λοιπόν έκατσε λοιπόν η “μπίλια” με τη σημαία της Αγγλίας που θα αποτελέσει την αντίπαλο της στη φάση των προημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Οι κοπέλες από τη Λατινική Αμερική, οι οποίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την όμορη Τζαμάικα είχαν πλέον μπροστά τους μια ακόμα μεγαλύτερης σημασίας πρόκληση από την προηγούμενη. Κι αυτή δεν ήταν άλλη από την πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης που διεξάγεται στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Για αυτό παρουσιάστηκαν αποφασισμένες να φύγουν από τη Μελβούρνη έχοντας καταβάλλει την αντίσταση των αντιπάλων τους. Στην προσπάθεια τους αυτή επιστράτευσαν την τακτική της μαζικής άμυνας στο δικό τους μισό προκειμένου να ανέβουν οι Τζαμαϊκανές και να τις χτυπήσουν εκείνες στην κόντρα. Αυτή τους η πρακτική είχε ως αποτέλεσμα μερικές γρήγορες και επικίνδυνες επιθέσεις χωρίς όμως να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα. Στον αντίποδα οι Τζαμαϊκανές μόλις είδαν τις πιθανότητες να δεχθούν κάποιο τέρμα να αυξάνονται οδήγησαν το παιχνίδι στις δυνατές μονομαχίες προκειμένου να πάρουν το πάνω χέρι. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη και μάλιστα η κατάσταση πήρε αμετάκλητη τροπή στο 51ο λεπτό μετά το γκολ της Ούσμε. Τα κορίτσια από την Καραϊβική προσπάθησαν να επιστρέψουν στην αναμέτρηση περίπου δέκα λεπτά πριν το τέλος, αλλά η προσπάθεια της Σπενς δεν στέφθηκε από επιτυχία καταλήγοντας πολύ μακριά από το δοκάρι της Κολομβιανής τερματοφύλακα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ