Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Ποια είναι η εθνική Ισπανίας;

Η θηλυκή “έκδοση” της “φούρια ρόχα” μπορεί τώρα να έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης αλλά στο πρόσφατο παρελθόν δεν ήταν καθόλου έτσι.

Οι κοπέλες από την Ιβηρική συνοψίζουν μέσα σε λίγα μόλις λεπτά στο τρέχον Παγκόσμιο Κύπελλο όλη την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο γυναικείο ποδόσφαιρο της χώρας τους τα τελευταία χρόνια.

Καθώς από τη χώρα τους προέρχεται η ομάδα που έχει κατακτήσει τα δύο από τα τελευταία τρία Champions League. Μιλάμε βέβαια για τη Μπαρτσελόνα, η οποία συν τοις άλλοις έχει “προσφέρει” μεγάλο μέρος του ρόστερ της στην ομάδα που επιχειρεί να φτάσει στην παγκόσμια κορυφή.

Όσον αφορά τώρα το τι αυτή έχει καταφέρει στις προηγούμενες παρουσίες της σε Παγκόσμια Κύπελλα, δεν έχουμε πολλά να πούμε, διότι η παρουσία της στη διοργάνωση είναι “φτωχή”. Αφού έχει συμμετάσχει μόλις σε τρεις διοργανώσεις και το τουρνουά που διανύουμε είναι το πρώτο που πέρασε τη φάση των 16.

Συγκεκριμένα, το 2015 όταν και κατεγράφη η πρώτη της εμφάνιση, ο απολογισμός ήταν μονάχα ένας βαθμός. Αντίπαλες της ήταν η Βραζιλία, η Ρωσία και η Κόστα Ρίκα που αποτέλεσε και τη μοναδική ομάδα που δεν κέρδισε την Ισπανία.

Αργότερα, το 2019 στο Μουντιάλ της Γαλλίας η συγκομιδή ήταν σημαντικά βελτιωμένη. Σε έναν όμιλο με Κίνα, Νότια Αφρική και Γερμανία ήρθε επιτέλους η πολυπόθητη παρθενική νίκη που χάρισε στο τέλος της πρώτης φάσης ην πρόκριση στο αρχικό νοκ άουτ. Εκεί βέβαια έπεσε μαχόμενη από την μετέπειτα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Για να φτάσουμε στο 2023 όπου τα κορίτσια από την πατρίδα του τίκι – τάκα βρίσκονται πια μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας αλλά και της γυναικείας της έκφανσης του ποδοσφαίρου της χώρας τους.

Κλείνοντας, σίγουρα τα πράγματα δεν είναι εύκολα αυτή τη στιγμή έχοντας απέναντι την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αγγλία. Αλλά σίγουρα είναι οι Ισπανίδες είναι εκεί για να παλέψουν με τις δικές τους δυνάμεις να φτάσουν στην κορυφή του κόσμου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ