Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Εθνική Ισπανίας: Δεν έχει τη διάθεση να υποκλιθεί στις Αγγλίδες

Η “ρόχα” έκανε σε αυτό το Μουντιάλ ακριβώς αυτό που υπαγόρευαν οι συνθήκες να κάνει, ακόμα κι αν βρήκε στο δρόμο της ομάδας πιο έμπειρες σε μεγάλα τουρνουά.

Όπως είπαμε και στο προηγούμενο μας κείμενο για τη χώρα της Ιβηρικής, μπορεί να μην έχει μακρά εμπειρία από μεγάλα τουρνουά, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τη Σουηδία, αλλά διαθέτει στο ρόστερ της πλειάδα παικτριών της Μπαρτσελόνα, η οποία βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου διατελώντας Πρωταθλήτρια Ευρώπης αυτή τη στιγμή αλλά και γενικότερα τις δύο από τις τρεις τελευταίες σεζόν.

Όπως γίνεται αντιληπτό πλέον υπάρχει η απαραίτητη εμπειρία και η τεχνογνωσία ώστε το ισπανικό σύνολο να κοιτά με αξιώσεις ψηλά και να διεκδικεί κορυφές. Ενδεικτικά μάλιστα είναι τα παρακάτω στατιστικά..

3597 ολοκληρωμένες πάσες

Οι Ισπανίδες πίστες στο δόγμα της δικής τους “σχολής” γυρίζουν αρκετά τη μπάλα, αφού καταγράφουν 600 πάσες ανά αγώνα μεσο όρο. Κάτι που σημαίνει ότι τους αρέσει αρκετά το ποδόσφαιρο κατοχής, η οποία όπως θα δείτε παρακάτω “εγκυμονεί” αρκετούς κινδύνους για τον αντίπαλο.

17 γκολ ενεργητικό

Τα 17 τέρματα σε έξι αγώνες είναι μια πολύ εντυπωσιακή επίδοση, η οποία όμως είναι και κάπως πλασματική. Καθώς πρόκειται για μια συγκομιδή που έχει προέλθει μετά και από δύο πεντάρες έναντι της Ζάμπια στον όμιλο και της Ελβετίας στους 16. Ο μ.ο. των περίπου 3 γκολ (2,8) ανά αγώνα που παρα ταύτα δεν απέχει πολύ απο την πραγματικότητα καθιστά εξόχως επικίνδυνη την ισπανική επίθεση για την αγγλική άμυνα.

7 γκολ παθητικό

Στον αντίποδα και το αμυντικό μισό οι Ισπανίδες “δίνουν” σε κάθε ματς την ευκαιρία στον αντίπαλο να βρει το γκολ που το αναλογεί. Διότι δέχονται ένα (και κάτι κάθε ενενήντα λεπτά. Γεγονός που θέτει την διασφάλιση του μηδέν στα μετόπισθεν σε μεγάλο κίνδυνο.

143 τελικές προσπάθειες

Ο συγκεκριμένος αριθμός δείχνει ότι τις αισθάνεται η άμυνα που έχουν απέναντι τους. Ενώ το ίδιο καταμαρτυρά και το πλήθος των 24 (23,8) τελικών προσπαθειών που καθιστά τον μέσο αριθμό που καταγράφεται σε κάθε αναμέτρηση.

51 εύστοχες τελικές

Ο βαθμός επικινδυνότητας για τον εκάστοτε αντίπαλο βλέποντας πως αν αυτός δε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, η “ρόχα” μπορεί να “γκρεμίσει” κάθε βλέψη του με τις 8,5 εύστοχες τελικές τελικές ανά ματς που συνεπάγεται το τελικό 51.

193 επιθέσεις από τη δεξιά πλευρά 

Ο αριθμός αυτός καταδεικνύει την αναγκαιότητα για την Αγγλία να στηρίξει την Ρέιτσελ Ντέιλι που αναμένεται να δεχθεί τον μεγαλύτερο όγκο των αντιπάλων επιθέσεων. Εφόσον ο μ.ο. αυτών κινείται για την Ισπανία στις 32 ανά ματς.

149 επιθέσεις από την αριστερή πλευρά

Αρκετή δουλειά θα έχει βέβαια και η Λούσι Μπρονζ με 25 (24,8) επιθέσεις να αναμένονται και από την δική της πλευρά σήμερα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ