test
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Premier League: Τα αποτελέσματα της 38ης αγωνιστικής (videos)

Ο υπέροχος Κλόπο, ο “δαιμόνιος” Γκουαρντιόλα, ο εκπληκτικός Έμερι και ο Ποστέκογλου που πέρασε τη βάση.

That’s it λοιπόν. Άλλη μια θεοτρελη χρόνια της Premier League ανήκει πια στο παρελθόν. Όπως στο παρελθόν ανήκει και η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ που στην τελευταία της εικόνα ξεχύλιζε από ποδόσφαιρο και δάκρυα που εδράζονται στην ατόφια ποδοσφαιρική αγάπη. Που με τη σειρά της ξεθώριασε τη μάχη του τίτλου που έμοιαζε ανιαρή απ’ την αρχή. Με τη no comment Σίτι να “εξολοθρεύει” τον ανταγωνισμό. Όπως ακριβώς συνέβη και με την Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι που βγήκε στο σύγχρονο Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Με τους περισσότερους βαθμούς (68) και και τα περισσότερα τέρματα σε όλη την πορεία της στην Premier League (76).  Δημιουργώντας ένα υπερβατικό κλίμα που καθίσταται αναγκαίο όταν ανταγωνίζεσαι μια ομάδα όπως η Τότεναμ του Άγγελου Ποστέκογλου. Ο οποίος με τη σειρά του έφτασε στους 66 πόντους στη rookie χρονιά του. Συγκεντρώνοντας 5 πόντους περισσότερους από τον Γιούργκεν Κλοπ στην αντίστοιχη σεζόν του.

Τα αποτελέσματα

 

Λίβερπουλ – Γουλβς 2-0

Μακ Άλιστερ 34′, Κουάνσα 40′

Το συγκεκριμένο ματς δεν μπορούσε να μην ακολουθείται κι από ένα βίντεο μέσα από το “Anfield” που να δείχνει στιγμές από το αντίο του Κλοπ που δεν χωρούσαν σε άλλα οργανωμένα highlights. Πρόκειται για το παιχνίδι που που στο τέλος του έκλεισε ένα ολόκληρο βιβλίο. Βιβλίο επιμελημένο από έναν ιδιοφυέστατο άνθρωπο που ξεκίνησε να περπατάει μόνος και ξαφνικά απλώθηκαν γύρω του στρατιές από πιστούς. Οι οποίοι βλέποντας τις ικανότητες αυτού και των παικτών που εκείνος δημιούργησε πίστεψαν και αγκάλιασαν ένα πρότζεκτ που κατέληξε τώρα που τελειώνει να έχει καθιερωθεί στο συλλογικό υποσυνείδητο μια από τις καλύτερες ομάδες που έχουμε δει ποτέ.

Σέφιλντ Γιουν. – Τότεναμ 0-3

Κουλουσέφσκι 14′, 65′, Πόρο 59′

Τυπική υποχρέωση για τα “σπιτιυνια” που μπήκαν στο γήπεδο απλά γιατί έπρεπε να τελειώσουν μια χρονιά που ναι μεν είναι καλύτερη από την περσινή αλλά είναι πολύ χειρότερη από αυτή που θα μπορούσε να ήταν αν εκπληρώνονταν έστω και κατά το ήμισυ οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν στην αρχή της σεζόν.

Λούτον – Φούλαμ 2-4

Μόρις 45+1′ (πεν.), Ντόουτι 55’/Τραορέ 43′, Χιμένεζ 45+3′, 49′, Γουίλσον 69′

Η απόσταση της Λουτον από τις ομάδες με τις οποίες θα πάλευε για την παραμονή ήταν τόσο σημαντική, όπως φάνηκε στη διάρκεια της σεζόν, που οι πιθανότητες δεν θα ήταν με τους “hatters” ακόμα κι αν αυτή είχαν το πλεονέκτημα στη μάχη. Κι αυτό δεν αποτελεί αυθαίρετο υποθετικό συμπέρασμα. Αλλά μια αλήθεια που εφαρμόστηκε και απέναντι στη Φούλαμ. Και ως απότοκο της έφερε στο δρόμο των “καπελάδων” έναν υποβιβασμό στην Championship που έμοιαζε με φυσική συνέχεια.

Μπράιτον – Γιουνάιτεντ 0-2

Photo credits: Manchester United (IG account)

Νταλότ 73′, Χόιλουντ 88′

Επιτέλους τέλος για τους “κόκκινους διαβόλους”, οι οποίοι μένουν εκτός Ευρώπης κερδίζοντας σημαντικό χρόνο για το νέο τους rebuild. Που πιθανότατα δεν περιλαμβάνει τον Έρικ Τεν Χαγκ στη θέση του οδηγού. Σε μια κίνηση που αναμένεται να είναι η πρώτη από τις σημαντικές αλλαγές της νέας διοίκησης. Της οποίας προΐσταται ο Σερ Τζιμ Ράντκλιφ.

Μαν. Σίτι – Γουέστ Χαμ 3-1

Φόντεν 2′, 18′, Ρόδρι 59′/Κούντους 42′

Πρωτάθλημα ξανά για τη Σίτι που έφτασε τα τέσσερα συνεχόμενα (πρώτη στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου) και δέκα συνολικά. Εκ των οποίων τα έξι έχουν κατακτηθεί με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στην άκρη του πάγκου (δεύτερος σε κατακτήσεις) και τους Έντερσον, Στόουνς, Γουόκερ, Ντε Μπρούινε, Μπερνάρντο Σίλβα και Φόντεν στο χορτάρι. Το οποίο δεν σταματά να χαρίζει τεράστιες χαρές στην “γαλάζια αυτοκρατορία των “πολιτών”.

Άρσεναλ – Έβερτον 2-1

Τομιγιάσου 43′, Χάβερτζ 89′/Γκέιγ 40′

“ΟΜΑΔΑΡΑ μεν αλλά…” θα μπορούσε να πει κάποιος για την Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα που και φέτος ενώ είχε πολλά καλά χαρακτηριστικά υστερούσε σε αυτό το κάτι που δίνει τους τίτλους. Ένα κάτι που για τους “κανονιέρηδες” προσωποποιείται και ονομάζεται σέντερ φορ με έφεση στο γκολ. Προκειμένου να αξιοποιηθεί κατάλληλα η άριστη αμυντική δουλειά που κάνουν οι παίκτες των “Λονδρέζων”, οι οποίοι τερμάτισαν τον δικό τους μαραθώνιο όντας η άμυνα με το μικρότερο παθητικό σε τέρματα, xGoals και σουτ στο στόχο. Στατιστικά δηλαδή που άλλοι θα ζήλευαν και υπό κανονικές συνθήκες θα τους έστρωναν τον δρόμο με ροδοπέταλα και όχι με αγκάθια.

Μπρέντφορντ – Νιούκαστλ 2-4

Γιάνελτ 48′, Ουισά 70’/Μπαρνς 21′, Μέρφι 36′, Ίσακ 38′, Γκιμαράες 77′

Το ματς ανάμεσα σε “σφήκες” και “καρακάξες” μπορούσε να είναι από αδιάφορο ως και καυτό για τις δευτέρες. Με τα πάντα να εξαρτώνται από τις ορέξεις της Τσέλσι. Τελικά αποδείχθηκε ένα εύκολο πέρασμα για την “ασπρόμαυρη” ομάδα του βορρά. Που με τη νίκη της αυτή και χάρη στο πολύ καλό ενεργητικό της κατάφερε να σώσει μια χρονιά κατά την οποία κατέρρευσε κιόλας βγαίνοντας στην Ευρώπη και το Europa Conference League. Το οποίο απέκτησε ήδη έναν πολύ ισχυρό διεκδικητή.

Κρ. Πάλας – Άστον Βίλα 5-0

Ματετά 9′, 39′, 63′, Έζε 54′, 69′

Απ’ ότι φαίνεται, δυστυχώς για τους “αετούς” της αγγλικής πρωτεύουσας, η πρόσληψη Γκλάσνερ ήρθε κάπως αργά στη σεζόν. Κι ως εκ τούτου η δεύτερη καλύτερη ομάδα της λίγκας αυτή την περίοδο δεν θα έχει την ευκαιρία να περιοδεύσει στα εδάφη της “γηραιάς ηπείρου”. Στερώντας από τον εαυτό της στιγμές που έχει πολύ καιρό να ζήσει  και θέτοντας τον παράλληλα σε ανίσχυρη θέση σε πιθανές διαπραγματεύσεις με τους μνηστήρες που πρόκειται να συρρέσουν είτε για τον Έζε είτε για τον Ολίσε είτε για τον Ματετά.

Μπέρνλι – Ν. Φόρεστ 1-2

Κάλεν 72’/Γουντ 2′, 14′

Η επίσκεψη των “κόκκινων” του Νούνο Εσπίριτο Σάντο στο “Turf Moor” δεν είχε στην πραγματικότητα την παραμικρή δυσκολία. Πέραν αυτής που επιφέρει η επιτακτικότητα της επιβεβαίωσης όταν ένα ματς δεν είναι ισοδύναμο. Κάτι που φάνηκε στην περίπτωση που μας απασχολεί σε αυτές τις γραμμές. Δίχως βέβαια αυτό να βλάψει τους τελικούς νικητές. Που πήραν αυτό που χρειάζονταν και κάτι παραπάνω. Μένοντας εν τέλει στην κατηγορία. Στην οποία θα συμμετάσχουν για τρίτη συνεχόμενη σεζόν του χρόνου.

Τσέλσι – Μπόρνμουθ 2-1

Καϊσέδο 17′, Στέρλινγκ 48′/Μπαντιασίλ (αυτογκόλ)

Τρίποντο και Europa League για τους “μπλε” του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, οι οποίοι σεβάστηκαν το όνομα τους και κατάφεραν στο photo finish να διατηρήσουν τα προσχήματα. Επικρατώντας σεθα κούρσα που μόνος τους αντίπαλος ήταν ι κακός τους εαυτός.

 

Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι καλύτερες στιγμές

ΔΤ: Διαφορά τερμάτων

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

1. Μάντσεστερ Σίτι 91

2. Άρσεναλ 89

3. Λίβερπουλ 82 

4. Άστον Βίλα 68

5. Τότεναμ 66

6. Τσέλσι 63

7. Νιούκαστλ 60 (ΔΤ: +23)

8. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 60 (ΔΤ: -1)

9. Γουέστ Χαμ 52

10. Κρίσταλ Πάλας 49

11. Μπράιτον 48

12. Μπόρνμουθ 48

13. Φούλαμ 47

14. Γουλβς 46

15. Έβερτον 40

16. Μπρέντφορντ 39

17. Νότιγχαμ Φόρεστ 32

18. Λούτον 26

19. Μπέρνλι 24

20. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 16

 

Δείτε ακόμη:

Premier League: Τα αποτελέσματα των εξ αναβολής της 34ης αγωνιστικής και η βαθμολογία (videos)

Premier League: Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής και η βαθμολογία (videos)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ