test
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Women’s Super League: Τα βραβεία της σεζόν

Το χειροκρότημα στον Μπερντ για το δημιούργημα του, η καθολικότητα της Σο και η Κίτινγκ που όταν τρώει γκολ είναι πάντα ένα και δεν πονάει.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε. Όπως και η απονομή των βραβείων που την αφορούν. Με τη Μάντσεστερ Σίτι να κυριαρχεί και τη Λίβερπουλ να να έρχεται με ηχηρό τρόπο στο προσκήνιο. Μέσω του προπονητή της, Ματ Μπερντ, ο οποίος αποτέλεσε και το κεντρικό της πρόσωπο φέτος. Άρα και αυτό που μπορούσε να λάβει πιο εύκολα τα εύσημα. Τα οποία όσον αφορά και τα υπόλοιπα βραβεία μοιράστηκαν σε Σο και Κίτινγκ. Με τη δεύτερη να λαμβάνει την τιμή που συνεπάγεται της καλύτερης πορτιέρε. Δείχνοντας από πολύ νεαρή ηλικία τις ικανότητες της. Που επισφραγίζονται από τα δεδομένα που θα δείτε παρακάτω και από το γεγονός ότι έχει δεχτεί πάνω από ένα τέρμα σε μόλις δύο περιπτώσεις σε σύνολο 22 αναμετρήσεων. Με την Άρσεναλ να είναι αυτή που την έπληξε και τις δύο φορές.

Οι νικητές

Προπονητής της Σεζόν – Ματ Μπερντ

Photo credits: Women’s Super League (IG account)

Ο προπονητής της Λίβερπουλ έκανε φέτος, χάρη και στο αξιόλογο υλικό του, την δική του break out season. Κάνοντας ρεκόρ νικών για λογαριασμό της ομάδας (12), η οποία συγκέντρωσε 18 βαθμούς περισσότερους από την περσινή σεζόν (41). Με αποτέλεσμα να καταταγεί τρεις θέσεις υψηλότερα από την περσινή σεζόν (4η) και να θέσει έτσι τον πήχη υψηλότατα από τα πρώτα κιόλας βήματα της Λίβερπουλ στην Women’s Super League. Που τη φιλοξένησε μόλις για δεύτερη φορά.

Παίκτρια της Σεζόν – Καντίτζα Σο

Photo credits: Women’s Super League (IG account)

Η Τζαμαϊκανή επιθετικός μπορεί να μην ανήκει στην πρωταθλήτρια ομάδα, αλλά είναι σίγουρα η δικαιότερη κάτοχος του τίτλου της “Παίκτριας της Χρονιάς”. Και αυτό φάνηκε περισσότερο όταν η ομάδα της την έχασε στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν. Που κρινόταν ο τίτλος και η Σίτι παρόλα αυτά παρουσίαζε έντονη δυσκοιλιότητα στο σκοράρισμα χωρίς την πρώτη σκόρερ της.

Χρυσό Παπούτσι – Καντίτζα Σο

Photo credits: Women’s Super League (IG account)

Στη Σο κατέληξε και το “Χρυσό Παπούτσι” της σεζόν. Με τη φορ της Σίτι να μην έχει συμμετοχή και στους 22 αγώνες της ομάδας της στο πρωτάθλημα και παρά ταύτα να αναδεικνύεται πρώτη σκόρερ αυτού. Έχοντας 21 γκολ ήδη από τη 19η αγωνιστική.

Χρυσό Γάντι – Κιάρα Κίτινγκ

Photo credits: Women’s Super League (IG account)

Η Αγγλίδα γκολκίπερ αποτελεί ίσως την πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση ανάμεσα στα πολλά πρόσωπα που ξεχώρισαν στην Women’s Super League. Κι ο λόγος είναι ότι μόλις στα 19 της βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια μιας κορυφαίας ομάδας με εχέγγυο την εμπιστοσύνη του προπονητή  και τα πήγε μάλιστα εξαιρετικά. Αν αναλογιστούμε τις αντιπάλους που αντιμετώπισε σε συνάρτηση με τα 9 clean sheet που κατάφερε. Τα οποία και της φόρεσαν το “Χρυσό Γάντι”. Που αποτελεί το πρώτο σημαντικό ατομικό απόκτημα της καριέρας της.

Κλείνοντας, να πούμε ότι το καλύτερο γκολ της σεζόν φέρει ελληνική υπογραφή και αυτή δεν είναι άλλη από εκείνη της Βεατρίκης Σαρρή που με τη φανέλα της Μπράιτον κατάφερε να προσθέσει ελληνικό χρώμα κάπου που οι πιθανότητες ήταν μηδαμινές να συμβεί.

Δείτε ακόμη:

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής (videos)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ