test
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Conference League: Το σήκωσε ο Ολυμπιακός!!! (Video)

Με τέρμα του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στην παράταση (116′), ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Φιορεντίνα στην «Αγιά Σοφιά», πανηγύρισε την κατάκτηση του Europa Conference League και έγινε ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει ευρωπαϊκό τρόπαιο στο ποδόσφαιρο!!

 

Το επίτευγμα των «ερυθρόλευκων» είναι ιστορικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς έγιναν η πρώτη ομάδα που κατακτά τίτλο εκτός των κορυφαίων 5 χωρών / πρωταθλημάτων (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία), ενώ ο 31χρονος Μαροκινός επιθετικός των Πειραιωτών αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τελικού του Conference League και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 11 γκολ.

 

Αξίζει να σημειωθεί, πως με τη νίκη του ο Ολυμπιακός πρόσθεσε 0,400 βαθμούς στη συγκομιδή της Ελλάδας στην κατάταξη της UEFA και την ανέβασε στην 15η θέση, πράγμα που σημαίνει πως από την σεζόν 2025-2026 η χώρα μας θα έχει δεύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League και θα βγάζει συνολικά 5 ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

 

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ρόντινει, Κάρμο, Ρέτσος, Ορτέγκα (91′ Κίνι), Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο (77′ Όρτα), Φορτούνης (73′ Γιόβετιτς), Ποντένσε (106′ Μασούρας), Ελ Κααμπί (120’+2′ Ελ Αραμπί).

Φιορεντίνα: Τερατσάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα, Μπιράγκι (106′ Ρανιέρι), Μποναβεντούρα (82′ Μπάρακ), Αρτούρ (74′ Ντάνκαν), Μαντράγκορα, Γκονσάλες (106′ Μπελτράν), Κουαμέ (82′ Ικονέ), Μπελότι (59′ Ενζολά).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ