test
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

EURO 2024: Οι καλύτερες εμφανίσεις της διοργάνωσης

Η κλάση των μεγάλων και η απλότητα των μεσαίων που απογειώνουν το επίπεδο των αθλητικών εμφανίσεων.

Το EURO 2024 ξεκινάει και εμείς δεν μπορούσαμε να μην πιάσουμε το νήμα από τις φανέλες που πρόκειται να ντύσουν τους ήρωες του. Ξεχωρίζοντας τις καλύτερες κατατάσσοντας τες. Με μια σειρά που σηκώνει αρκετή και ωραία συζήτηση γεμάτη διαφορετικές προσεγγίσεις της αισθητικής και μνήμες από προηγούμενα τουρνουά.

Το ranking των εμφανίσεων

1. Γερμανία

Το κλασικό λευκό στην εντός έδρας εμφάνιση που συνοδεύεται από την αέρινη μίξη των χρωμάτων της γερμανικής σημαίας (μαύρο, κόκκινο, κίτρινο) στα μανίκια είναι ικανή να απονείμει στους διοργανωτές το βραβείο της καλύτερης εμφάνισης. Ενώ και ως συνδυασμός του ροζ με το λευκό στην εκτός έδρας φανέλα αποτυπώνει απόλυτα τη θέληση των Γερμανών να πρωτοπορήσουν και διατρανώνει τη θέση τους στη δική μας κατάταξη αλλά και σε αυτή των περισσότερων φιλάθλων.

2. Αγγλία 

Για τους Άγγλους τα πράγματα είναι απλά. Η διχρωμία λευκού και σκούρου μπλε είναι ικανή μέσα από τον συμβατικό συνδυασμό που εκπροσωπεί να μας χαρίσει ένα πολύ “classy” αποτέλεσμα. Όπως φαίνεται και παραπάνω. Ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την δεύτερη φανέλα, η οποία μέσα από τη μονοχρωμία και τις χρυσές λεπτομέρειες της φωνάζει στο κοινό να τη βάλει στη συλλογή του.

3. Ιταλία

Οι εν ενεργεία Πρωταθλητές Ευρώπης κατεβαίνουν στο EURO 2024 υπερασπιζόμενοι τον τίτλο που κατέκτησαν προ τριετίας στο “Wembley” αλλά και την “στυλιστική” τους τιμή. Η μπλε εντός έδρας φανέλα των “azzurri” με τους μονοδιάστατους αριθμούς ήρθε για να μπει στη ντουλάπα πολλών ανδρών και γυναικών που επιλέγουν μέρη αθλητικών εμφανίσεων για την προσωπική τους ένδυση. Όσο για τη δεύτερη εμφάνιση, το λευκό που αποτελεί παραδοσιακά τον καμβά και των Ιταλών αποτελεί το ιδανικό πεδίο τόσο για τα χρώματα της ιταλικής σημαίας στα μανίκια όσο και για το μπλε στο λαιμό που εκπληρώνει χρέη συνδετικού κρίκου με την πρώτη εμφάνιση.

4. Γαλλία 

Με μια πιο vintage βλέπουμε να προσεγγίζουν τα πράγματα οι Γάλλοι. Απόφαση που εδράζεται για τους “πετεινούς” στο φόρο τιμής που έχουν αποφασίσει να αποδώσουν στην ομάδα των mid 80s. Χάρη στον οποίο βλέπουμε το περιλάλητο έμβλημα τους να έχει μεγαλύτερο μέγεθος αλλά και πάρα πολλές λεπτές ρίγες γύρω του στη δεύτερη εμφάνιση.

5. Ισπανία

Μικρές είναι οι αλλαγές και για τους Ισπανούς. Οι οποίοι έχουν παραμείνει στα βασικά τους χρώματα αλλάζοντας ωστόσο τη γραμμή των εμφανίσεων τους. Περνώντας από την πιο αεράτη των προηγούμενων χρόνων στην πιο στενή που υπερτονίζεται μάλιστα με δύο κίτρινες λωρίδες. Δεν ισχύει το ίδιο για την εκτός έδρας φανέλα που χαρακτηρίζεται από το κίτρινο χρώμα της που της προσδίδει μια παραπάνω “δροσιά”.

6. Κροατία 

 

Μια εμφάνιση σύμβολο για το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα φαίνεται πως επέλεξαν οι Κροάτες και σε αυτό το EURO. Με τα μεγάλα κόκκινα τετράγωνα να φαίνονται να έχουν φτάσει πλέον στο μάξιμουμ του μεγέθους τους. Όπως συμβαίνει και με την καριέρα του Λούκα Μόντριτς στη “Hrvatska”, η οποία τελειώνει μετά από αυτό το διεθνές ραντεβού. Όσον αφορά, τώρα, τη δεύτερη εμφάνιση, τα τετράγωνα που έχουν γίνει περισσότερα και το σκούρο μπλε την κρατούν στο συνηθισμένο κροατικό μοτίβο.

7. Πορτογαλία 

Συνήθης και η επιλογή των Πορτογάλων στην κύρια φανέλα τους. Με το κόκκινο και το πράσινο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Όπως πάντα. Το δικό τους ρίσκο φαίνεται να περνούν παρά ταύτα οι Ίβηρες στην εκτός έδρας εμφάνιση τους που οι αποχρώσεις του γαλάζιου κυριαρχούν.

8. Ολλανδία

Κλασσικά εικονογραφημένα και για τους Ολλανδούς. Που δεν αποχωρίζονται το πορτοκαλί ότι κι αν γίνει. Πιο safe συγκριτικά με τους Πορτογάλους η δική τους δεύτερη επιλογή με το μπλε να είναι ξανά σκούρο και λίγα γαλάζια “νερά” να σπάνε τη μονοτονία.

9. Σερβία

Φουλ του κόκκινου για τους Σέρβους που αποτελούν τους μοναδικούς Βαλκάνιους της δεκάδας και πως να γινόταν αλλιώς όταν παρουσιάζουν δύο τόσο clean εμφανίσεις;

10. Ουγγαρία

Οι συνδιοργανωτές του προηγούμενου EURO, Μαγυάροι, κατεβαίνουν στη Γερμανία με μια πολυφορεμένη στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα επιλογή, η οποία όμως διατηρεί πάντα την κομψότητα της. Κυρίως στην κόκκινη αλλά και στη λευκή version της.

Δείτε ακόμη:

EURO 2024: 10+1 Wonderkids που πρέπει να προσέξεις λίγο παραπάνω!

Εθνική Γερμανίας: Η διαλογή του Νάιγκελσμαν και οι πιθανότητες για την κορυφή

Εθνική Ισπανίας: Οι τελικές επιλογές του Ντε λα Φουέντε

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ