test
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Είκοσι συν πόσοι ακόμα;

Φτάνοντας στα μέσα Ιουνίου ορισμένες ομάδες της SL2 ήδη άρχισαν τον προγραμματισμό τους για τη νέα σεζόν, ενώ κάποιες άλλες ακόμα βρίσκονται σε περίοδο αναμονής.

Την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο σύμφωνα με την προκήρυξη της διοργανώτριας αρχής, θα πρέπει να συμμετέχουν συνολικά 20 ομάδες σε έναν ενιαίο όμιλο!

Εδώ τίθεται το εξής ερώτημα: αντέχει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο της Β’ κατηγορίας τόσες αγωνιστικές (38 στο σύνολο, χωρίς play-off ή play-out) και τόσες πολυέξοδες μετακινήσεις των ΠΑΕ;

Ο πρόεδρος της λίγκας, Πέτρος Μαρτσούκος, σε πρόσφατες δηλώσεις του επισήμανε ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο διεξαγωγής του πρωταθλήματος με το υπάρχον σύστημα των δύο ομίλων (Βορείου και Νοτίου) όπως ισχύει τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον ερωτηματικό για τον συνολικό αριθμό των ομάδων της νέας SL2 αποτελεί η πρόθεση του Αστέρας Τρίπολης να δημιουργήσει ομάδα Β’ όπως επίσης και η φημολογία ότι το ίδιο σενάριο δημιουργίας Β’ΠΑΕ σκέφτεται να ακολουθήσει και ο Άρης!

Υπενθυμίζουμε τις 20 ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής: Κηφισιά, ΠΑΣ Γιάννενα, ΑΕΛ, Νίκη Βόλου, Μακεδονικός, ΑΕΚ Β’, Χανιά, Ιωνικός, Ηλιούπολη, Καλαμάτα, ΠΑΟΚ Β’, Ηρακλής, Διαγόρας, Παναχαϊκή, Αιγάλεω, Πανιώνιος, Παναργειακός, Καβάλα, Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, Καμπανιακός.

Επομένως μέχρι τις 9 Ιουλίου που έχει προγραμματιστεί η επόμενη συνεδρίαση της λίγκας, αναμένονται πολλές διεργασίες για το πόσες τελικά θα είναι οι ομάδες της κατηγορίας και κατά πόσο η ΕΠΟ θα εγκρίνει την προκήρυξη που θα της προταθεί.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Αθλητικογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ