test
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Λυτρωτής ο Βέγκχορστ στο 84′ για την ανώτερη Ολλανδία! (video)

H ανώτερη Oλλανδία νίκησε με 2-1 την αξιόμαχη Πολωνία στο Φόλκσπαρκσταντιον στο Αμβούργο στην εκκίνηση του τέταρτου ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο 20ο ραντεβού των δυο ομάδων και πρώτο στην ιστορία σε τελική φάση. Λυτρωτής για την ομάδα του Κούμαν ο Βέγκχορστ στο 84′, με γκολ σε μόλις τρία λεπτά συμμετοχής στο παιχνίδι!

Η Πολωνία άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Μπούκσα στο 18 μετά από κόρνερ του Ζιελίνσκι, ουσιαστικά κόντρα στη ροή του αγώνα και τις ευκαιρίες με Ράιντερς και Φαν Ντάικ και Ντεπάι στο κυριαρχικό πρώτο ημίχρονο των Ολλανδών. Τελικώς, ο Χάκπο με σουτ που κοντράρει στον Σάλαμον και αιφνιδιάζει τον Σέζνι ισοφαρίζει σε 1-1 στο 31’, για το τέταρτο γκολ του στα οκτώ τελευταία ματς. 4-13 τελικές, 2-3 στην εστία, 35-65% κατοχή μπάλας για την εξαιρετική δημιουργικά Ολλανδία στο πρώτο μισό.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος, με την κατοχή για τους “οράνιε” και την Πολωνία να επιχειρεί να αιφνιδιάσει στο χώρο με Κίβιορ και Ζιελίνσκι στο 60′. Μετά τη μια ώρα αγώνα, η Πολωνία ισορρόπησε, περιόρισε τις απειλές (6-19 τελικές, μόλις έξι στο δεύτερο μέρος), με εξαίρεση μέχρι το 78΄ την κεφαλιά του Ντε Φράι στο 73′ και κράτησε το 1-1 από το πρώτο μέρος μέχρι το 84′. Η χρυσή αλλαγή του Κούμαν στο 81΄αντί του Ντεπάι, ο Βέγκχορστ έκανε το 2-1 και χάρισε στην συνολικά ανώτερη Ολλανδία στο ματς τη νίκη στην πρεμιέρα.

Δείτε παρακάτω τα highlights του αγώνα:

Συνθέσεις
Πολωνία (3-4-3, Πρόμπιερζ): Σέζνι, Μπέντναρεκ, Σάλαμον, Κίβιορ, Φρανκόφσκι, Ουρμπάνσκι, Ρόμαντσουκ, Ζιελίνσκι, Ζαλέφσκι, Μπούκσα, Σιμάνσκι
Ολλανδία (4-3-3, Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντούμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ, Σχούτεν, Φέιρμαν, Ράιντερς, Σίμονς, Ντεπάι, Χάκπο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ