test
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Σλοβενία – Δανία 1-1: Πήραν τον πολύτιμο βαθμό οι Σλοβένοι

Σλοβενία και Δανία έμειναν στο 1-1 στην πρεμιέρα τους στο Euro 2024, με τις δύο ομάδες να είναι οι πρώτες που μένουν στο… under και να αυξάνεται το «πρέπει» στα επόμενα παιχνίδια τους. Ο Έρικσεν (17′) άνοιξε το σκορ στο ματς και ο Γιάνζα (76′) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η Δανία ανέλαβε από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία στο ματς, με τους Σλοβένους να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις. Η υπεροχή της Δανίας έφερε και το γρήγορο γκολ στο 17’, γκολ που ξεκίνησε από ένα… πλάγιο άουτ. Ο Βιμντ γύρισε με τακουνάκι στον αμαρκάριστο Ερικσεν κι αυτός με ένα κοντρόλ και σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0.

Ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός στο δεύτερο μέρος. Η πρώτη πολύ καλή στιγμή, μάλιστα, κατεγράφη στο 65ο λεπτό. Ο Κρίστιανσεν έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Χόιλουντ έβαλε το πόδι του, αλλά από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Όμπλακ. Δύο λεπτά αργότερα οι Σλοβένοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, με πρωταγωνιστές δύο παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Σπόραρ από τα αριστερά έκανε το γύρισμα, ο Τσέριν πήρε την κεφαλιά, όμως αστόχησε.

Το ματς πήρε φωτιά με τον Σπόραρ όμως να γίνεται ο μοιραίος παίκτης αφού στο 81’ μπήκε στην περιοχή αλλά δεν μπόρεσε ούτε αυτή τη φορά να νικήσει τον Σμάιχελ.

Η Σλοβενία ανέβασε περισσότερο τον ρυθμό της και πίστευε πραγματικά στο γκολ. Στο 75′ απείλησε με τον Σπόραρ, ενώ στο 76′ εξαπέλυσε βολίδα, η οποία κατέληξε στο δοκάρι του Σμάιχελ. Ήταν το momentum των Σλοβένων και έφεραν την ισοφάριση. τέλεση κόρνερ από τα δεξιά, έδιωξε η άμυνα της Δανίας εκτός περιοχής. Εκεί, ο Γιάνζα έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα χτύπησε στον Χιούλμαντ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα των Δανών για το τελικό 1-1.

Σλοβενία: Όμπλακ, Καρνίτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάντζ, Στογιάνοβιτς, Τσέριν, Έλνσικ, Μλάκαρ, Σπόραρ, Σέσκο

Δανία: Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Μπα, Χιούλμαντ, Χοίμπιεργκ, Κρίστιανσεν, Έρικσεν, Βιντ, Χόιλουντ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ