test
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Ζορίστηκε αλλά νίκησε η Ιταλία

Με το δεξί στην δική της πρεμιέρα στο Euro μπήκε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία! Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι ήταν εξαιρετική για 60 λεπτά, παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και κατάφερε να λυγίσει με 2-1 την Αλβανία για την πρεμιέρα των δύο ομάδων στον 2ο όμιλο.

Η Ιταλία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με το πιο γρήγορο γκολ που έχει επιτευχθεί σε Euro, κατάφερε εν τέλει να φτάσει στην ανατροπή μέσα σε πέντε λεπτά και να διατηρήσει το υπέρ της 2-1 μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης με τα γκολ των Μπαστόνι και Μπαρέλα.

Το ματς ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια για την Αλβανία που εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στην άμυνα της Ιταλίας και πέτυχε το πιο γρήγορο τέρμα που έχει επιτευχθεί ποτέ σε Euro. Η Ιταλία είχε αραόυτ στο ύψος της περιοχής της και αριστερά με τον Ντι Μάρκο να το εκτελεί προς τον Καλαφιόρι, η εκτέλεση δεν ήταν δυνατή με τον Μπαϊράμι να μπαίνει στη φάση, έκλεψε τη μπάλα και με ένα πολύ δυνατό σουτ νίκησε τον Ντοναρούμα μετά από 23 δευτερόλεπτα στην αναμέτρηση.

Η ομάδα του Σπαλέτι πήρε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να πιέζει, έτσι μετά από εκτέλεση κόρνερ με πάσα, έγινε η σέντρα με τον Μπαστόνι να πιάνει την κεφαλιά και να ισοφαρίζει στο 11΄.

Η «σκουάντρα ατζούρα» δεν σταμάτησε εκεί και ολοκλήρωσε την ανατροπή και πέντε λεπτά αργότερα ο Μπαρέλα εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση των Αλβανών πιάνοντας ένα δυνατό σουτ για το 2-1.

Η Ιταλία έκλεισε καλά τους χώρους της, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, απειλώντας σε ορισμένες περιπτώσεις, δίχως όμως να καταφέρει να κάνει το κάτι παραπάνω και να κλειδώσει τη νίκη. Η διαχείριση των παικτών του Σπαλέτι ήταν εξαιρετική και έτσι έφτασαν στο τελικό αποτέλεσμα με το 2-1.

Οι ενδεκάδες:

ΙΤΑΛΙΑ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Μπαζτόνι, Ντιμάρκο (83’ Νταρμιάν), Καλαφιόρι, Ντι Λορέντζο, Ζορζίνιο, Μπαρέλα (90+2′ Φολορούνσο), Φρατέζι, Πελεγκρίνι (77’ Κριστάντε), Κιέζα (78’ Καμπιάζο), Σκαμάκα (83’ Ρετέγκι)

ΑΛΒΑΝΙΑ (Σιλβίνιο): Στρακόσια, Μιτάι, Αγέτι, Ντζιμσίτι, Χισάι, Μπαϊράμι (87′ Μούτσι), Ραμαντάνι, Ασλάνι, Ασάνι (68’ Χότζα), Σεφέρι (68’ Λάτσι), Μπρόια (77’ Μάναϊ).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ