test
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Εθνική Πορτογαλίας: Την λύτρωσε ο γιος του Σέρτζιο Κονσεϊνσάο! (Video)

Αν και βρέθηκε από το πουθενά πίσω στο σκορ από την Τσεχία (0-1), η Πορτογαλία κατόρθωσε να πετύχει σπουδαία ανατροπή (2-1) με γκολ στις καθυστερήσεις και να μπει με το δεξί στο EURO 2024!

 

Κι ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού οι Ίβηρες πίεζαν την ομάδα του Ιβάν Χάσεκ χάνοντας καλές ευκαιρίες για να προηγηθούν, αυτή άνοιξε το σκορ με όμορφο γκολ του Λούκας Πρόβοντ στο 62ο λεπτό της αναμέτρησης και έβαλε ακόμα πιο δύσκολα στην αντίπαλό της. Η απάντηση της Πορτογαλίας ήταν άμεση, αλλά όχι από δικά της πόδια, αφού ο Ρόμπιν Χράνετς σκόραρε κατά λάθος εις βάρος της ομάδας του (1-1) επτά λεπτά αργότερα (69′). Κι εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα μοιραστούν από ένα βαθμό, οι τελευταίες αλλαγές του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, Ρούμπεν Νέβες και Φρανσίσκο Κονσεϊσάο συνδυάστηκαν άψογα και μετά το νέο λάθος του Χράνατς… ο Φρανσίσκο (γιος του Σέρτζιο Κονσεϊσάο), έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

 

Την ίδια ώρα ο CR7 σημείωσε ένα απίστευτο ρεκόρ που ίσως να μη καταρριφθεί και από κανέναν ποδοσφαιριστή στο μέλλον, καθώς έγινε ο πρώτος που έπαιξε σε 6 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ ο Πέπε έγινε συγχρόνως ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που αγωνίστηκε σε Εuro.

 

Πορτογαλία: Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ (63′ Ινάσιο), Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Ζοάο Κανσέλο, Μέντες, Φερνάντες, Βιτίνια Μπερνάρντο Σίλβα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λεάο (63′ Ζότα).

Τσεχία: Στάνεκ, Χράνατς, Κρέιτσι, Χόλες, Σούτσεκ, Κουφάλ, Ντούντερα, Πρόβοντ, Σουλτς, Σικ (60′ Χίτιλ), Κούχτα (60′ Λινγκρ).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ