test
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

EURO 2024: Τη νίκη οι Γερμανοί, τις εντυπώσεις οι Ούγγροι!

H Γερμανία, μπορεί να δυσκολεύτηκε περισσότερο απ’ όσο περίμενε, αλλά τελικά κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 κόντρα στους μαχητικούς Ούγγρους και να κάνει το 2/2 στον Α’ όμιλο του EURO 2024.

Η Ουγγαρία με μια εικόνα που ελάχιστοι θα παρέμειναν, ήταν όχι μόνο ανταγωνιστική, αλλά κυρίαρχη στο πρώτο διάστημα του παιχνιδιού απέναντι στους Γερμανούς. Η ομάδα του Ρόσι, στο πρώτο ημίωρο έφτασε να έχει παραπάνω τελικές από τα «Πάντσερ» και να τους δημιουργεί πολλά προβλήματα, προκαλώντας τον προβληματισμό του Νάγκελσμαν.

Στο 22′ και μετά από λάθος στην άμυνα της Ουγγαρίας, ο Γκιντιογκάν πάσαρε και ο Μουσιάλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0, ενώ στο 42′ και μετά από ένα στημένο του Σόμποσλαϊ, ο Νόιερ έκανε μεγάλη επέμβαση και ο Σάλαι σκόραρε, με τη φάση όμως να έχει ξεκινήσει από οφσάιντ του Όρμπαν. Στο δεύτερο μέρος, η αναμέτρηση κύλησε με τον ίδιο περίπου τρόπο. Οι Ούγγροι είχαν και πάλι σημαντικές ευκαιρίες, άξιζαν το γκολ, αλλά τελικά… μίλησε η ποιότητα των Γερμανών, που έπειτα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας από τους Κρόος, Μουσιάλα, Μίτελστεντ και Γκιντογκάν, ο τελευταίος πλάσαρε για να κάνει το 2-0 στο 67′, σκορ που ήταν και το τελικό στην αναμέτρηση.

Με αυτή τη νίκη οι Γερμανοί έκαναν το 2/2 και επιβεβαίωσαν σε ακόμη ένα ματς τον τίτλο του φαβορί στον όμιλό τους. Από την άλλη πλευρά οι Ούγγροι, φάνηκαν αρκετά καλύτεροι σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Ελβετία, στο οποίο ηττήθηκαν με 3-1, αλλά παρόλα αυτά παραμένουν στους μηδέν βαθμούς μιας και δέχτηκαν τη δεύτερη σερί ήττα.

Γερμανία και Ουγγαρία θα αντιμετωπίσουν τις Ελβετία και Σκωτία αντίστοιχα, αναμετρήσεις που ολοκληρώνουν την διαδικασία των ομίλων για τις τέσσερις ομάδες, ενώ απόψε (19/06, 22:00) θα πραγματοποιηθεί το ματς ανάμεσα σε Σκωτία και Ελβετία για τη 2η αγωνιστική του Α’ ομίλου του EURO 2024.

Ενδεκάδες

Γερμανία (Νάγκελσμαν, 4-2-3-1): Νόιερ – Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Τα, Μίτελστεντ – Άντριχ (72′ Τσαν), Κρόος – Μουσιάλα (72′ Φούχριχ), Γκιντογκάν (84′ Ουντάβ, Βιρτς (58′ Σανέ) – Χάβερτς (58′ Φιλγκρουγκ)

Ουγγαρία (Ρόσι, 3-4-3): Γκουλάσι – Φιόλα, Ορμπάν, Ντάρνταϊ – Μπόλα (75′ Άνταμ), Νάγκι (64′ Κλεϊνχέισλερ), Σέφερ, Κέρκε (75′ Ζ. Νάγκι) – Ρ. Σάλαϊ (88′ Γκάζνταγκ), Σομποσλάι, Βάργκα (88′ Ζόμποθ)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ