test
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Ολυμπιακός: Ο Στάμενιτς έπιασε λιμάνι (video)

Μια ακόμα μεταγραφή μέσω Νότιγχαμ πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός με την έλευση Στάμενιτς να αποτελεί την απάντηση στη πιθανή αποχώρηση του Βιθέντε Ιμπόρα.

Μετά τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ το πρώτο του καλοκαιρινό απόκτημα ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα και ο Ολυμπιακός ανάβοντας και επίσημα τις μηχανές για την επόμενη σεζόν. Ακόμα κι αν για τον ίδιο είναι πολύ νωρίς.

Συγκεκριμένα, οι “ερυθρόλευκοι” των οποίων η προετοιμασία ξεκινά σε 3 εβδομάδες έκλεισαν τον Μάρκο Στάμενιτς. Με τον Νεοζηλανδό με τις σέρβικες ρίζες να έρχεται στον Πειραιά μέσω Νότιγχαμ προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους Κυπελλούχους Ευρώπης για τον επόμενο χρόνο.

Προσθέτοντας μια ακόμα λύση στον νευραλγικό για το “οικοδόμημα” του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ χώρο του κέντρου. Όπου χρειάζονται προσθήκες μετά τη φυγή του Μαντί Καμαρά και τη λήξη των δανεισμών τόσο του Όρτα και του Αλεξανδρόπουλου όσο και του Ιμπόρα.

Με τον Ισπανό μάλιστα να είναι αυτός που θα αντικατασταθεί τρόπον τινά από τον Στάμενιτς. Καθώς, τα χαρακτηριστικά του πρώην αμυντικού μέσου του Ερυθρού Αστέρα συμπίπτουν απόλυτα με εκείνα του πολύπειρου Ισπανού που οδεύει προς την πολυαγαπημένη του Λεβάντε.

 

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟ ΣΤΑΜΕΝΙΤΣ

Ηλικία: 22 ετών (19/02/2002)

Εθνικότητα: Νεοζηλανδός

Ύψος: 1,88 μ.

Θέση: Αμυντικό χαφ

Κύρια χαρακτηριστικά: Έφεση στο ψηλό παιχνίδι, το build up και την ανακοπή αντίπαλων επιθέσεων

Κλείνοντας να πούμε ότι ο Μάρκο Στάμενιτς αν και αρκετά νεαρός έχει ήδη καταγράψει 7 και 1 γκολ στο Champions League με Ερυθρό Αστέρα (4) και Κοπεγχάγη (3) αντίστοιχα.

 

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του 22χρονου μέσου, Μάρκο Στάμενιτς. Γεννημένος στις 19 Φεβρουαρίου 2002, στο Wellington, με καταγωγή από τη Σερβία, είναι 15 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Νέας Ζηλανδίας.

Αφού εντάχθηκε στην ποδοσφαιρική ακαδημία Olé, αγωνίστηκε στις Western Suburbs και Team Wellington του τόπου του, ώσπου τον Σεπτέμβριο του 2020 πήρε μεταγραφή στην Copenhagen. Με την ομάδα της Δανίας έκανε 23 συμμετοχές αγωνιζόμενος και στο Champions League, ενώ κατέκτησε το Κύπελλο τη σεζόν 2022-2023. Την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 παραχωρήθηκε στη Køge με τη μορφή δανεισμού (23 συμμετοχές, δύο γκολ).

Τον Φεβρουάριο του 2023 αποκτήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα, με τη φανέλα του οποίου έκανε 35 συμμετοχές (οι τέσσερις στο Champions League), πέτυχε δύο γκολ και κατέκτησε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Μάρκο, καλώς ήλθες στον Ολυμπιακό!”

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ