test
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Ίδρωσαν αλλά πέρασαν οι Τούρκοι

Με ήρωες τους Τσαλχάνογλου και Τοσούν οι Τουρκοι επικράτησαν της Τσεχίας παίρνοντας παράλληλα τη πρόκριση για την φάση των 16. Αποκλεισμός αντίθετα για τους Τσέχους που έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 20ο λεπτό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Γκιουνόκ να πραγματοποιεί εξαιρετική απόκρουση στο σουτ του Πρόβοντ. Λίγα λεπτά μετά ωστόσο άλλαξαν οι ισορροπίες του παιχνιδιού καθώς οι Τσέχοι έμειναν με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Μπαράκ. Μετά την αποβολή οι Τούρκοι ανέβηκαν και απείλησαν με τον Γιλντίζ στο 35ο λεπτό. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τη Τουρκία να έχει τον έλεγχο. Ωστόσο το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με μία μεγάλη ευκαιρία των Τσέχων. Ο Γιουράσεκ βρέθηκε απέναντι από τον Τούρκο τερματοφύλακα αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος οι Τούρκοι βρήκαν το γκολ πολύ νωρίς. Στο 51ο λεπτό οι παίκτες του Μοντέλα πίεσαν και άνοιξαν το σκορ μετά από σουτ του Τσαλχάνογλου. Ωστόσο η Τσεχία αν και με παίκτη λιγότερο κατάφερε δέκα λεπτά αργότερα να φέρει το ματς στα ίσια με τον Σούτσεκ μετά από λάθος εκτίμηση του Γκιουνόκ. Μετά την ισοφάριση οι Τσέχοι άρχισαν να ανεβαίνουν ψάχνοντας το γκολ που θα τους έστελνε στους 16. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα να αφήνουν πολλούς χώρους πίσω. Κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Τούρκοι με τον Τοσούν κάνοντας το 2-1, παίρνοντας τη νίκη και παράλληλα τη πρόκριση για τους 16 εκεί όπου θα βρουν την Αυστρία.

Τσεχία (Ιβάν Χάσεκ): Στάνιεκ (55΄Κόβαρ), Χόλες, Χράνατς, Κρέτσι, Γιούρασεκ, Τσουφάλ, Προβόντ (75΄Λινγκρ), Σούτσεκ, Μπαράκ, Σιτίλ (55΄Κούχτα), Χλόζεκ (55΄Τσόρι)

Τουρκία (Βιντσέντσο Μοντέλα): Γκιουνόκ, Μουλντούρ, Ακαϊντίν, Ντεμιράλ, Καντιόγλου, Γιούκσεκ (63΄Γιοκουσλού), Οζκάν (46΄Αϊχάν), Γκιουλέρ (75΄Τοσούν), Τσαλχάνογλου, Γιλντίζ (75΄Ακτούρκογλου), Γιλμάζ

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ