test
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Κλαούντιο Μπράβο: Ο “βράχος” των Χιλιανών που έγινε κομμάτι της ιστορίας του Copa America

Ο Χιλιανός πορτιέρε σε ηλικία 41 ετών και 73 ημερών έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που έχουμε δει ποτέ σε Copa America. Και σίγουρα αξίζουν λίγα λόγια γι’ αυτό. Έτσι κι εμείς αποφασίσαμε να σας τα πούμε.

Ο αγώνας της Χιλής με το Περού απέβη αναπόφευκτα ιστορικός. Καθότι ήταν ο αγώνας του τουρνουά κατά τον οποίο όλοι περίμεναν να σπάσει το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε ηλικία παίκτη που συμμετείχε ποτέ στη διοργάνωση. Ρεκόρ που τελικά κατέληξε στον Κλαούντιο Μπράβο, ο οποίος αν και είδε τα χρόνια της ακμής του να τον προσπερνούν πριν από αρκετό καιρό, δεν σταμάτησε ποτέ να στέκεται κάτω από τα δοκάρια της εθνικής ομάδας της Χιλής. Συνθλίβοντας πάντα τον ανταγωνισμό.

Photo credits: CONMEBOL (Official site)

Όπως έκανε από το 2004 και το πρώτο Copa America της καριέρας του αλλά και στη διάρκεια των επόμενων 6 (2007, 2011, 2015, 2016, 2021, 2024). Από τα οποία τα δύο τα κατέκτησε κιόλας (2015, 2016). Με το πρώτο μάλιστα να απονέμεται σε αυτόν και την ομάδα του στα πάτρια εδάφη και συγκεκριμένα στο “Estadio Nacional” του Σαντιάγο και το δεύτερο να αναπαύεται στα χέρια του στο τέλος της επετειακής version του τουρνουά (Copa America Centemario) την επόμενη χρονιά. Όπου οι Χιλιανοί επιβλήθηκαν των Αργεντινών για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Επικρατώντας του Μέσι και της παρέας του στα πεναλτι. Ξανά! Αναγκάζοντας έτσι τον “pulga” να αποσυρθεί πρόσκαιρα από την εθνική.

Photo credits: Copa America (Official site)

Απόφαση που προκάλεσε τα μυθικά συλλαλητήρια έξω από το σπίτι του ηγέτη της “αλμπισελέστε”, τα οποία συνέβησαν προκειμένου να τον μεταπείσουν και λίγο αργότερα έπιασαν τελικά τόπο. Με τα αποτελέσματα να είναι γνωστά και το γεγονός πως η Αργεντινή ήταν η μετέπειτα Πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής (2021) και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια (2022) να μεγαλώνει τον μύθο των ανθρώπων που την κέρδισαν σε εκείνους τους δύο τελικούς. Κατ’ επέκταση και του Μπράβο.

Ο οποίος αν και διανύει το 41ο χρόνο ζωής του, έχει στην πλάτη του μια πολύ καλή χρονιά με τη φανέλα της Μπέτις, μια εξαετία σε Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ και γενικότερα έτη επί ετών στο υψηλότερο επίπεδο. Εμπειρία που σίγουρα είναι αρκετή για να τον καταστήσει ικανό να σκοπεύει, ακόμα κι αν πρόκειται για το τελευταίο μεγάλο τουρνουά της καριέρας του, να τα δώσει όλα για την πατρίδα και να είναι αυτός ο βασικός λόγος για μια νέα καλή πορεία της χώρας του στις εντός των τειχών διορθωτικές διοργανώσεις. Έστω κι αν έχει περάσει καιρός από τα νιάτα. Έστω κι αν τα πρόσωπα και η φυσιογνωμία του εθνικού συγκροτήματος έχουν αλλάξει.

Δείτε ακόμη:

Μαξίμ Κρεπό: “Φύλακας άγγελος” στο γήπεδο και στη ζωή

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ