test
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Άλεξ Μόργκαν: Δεν πάει στο Παρίσι με απόφαση Χέιζ

Το τελευταίο επεισόδιο στη σχέση της Άλεξ Μόργκαν με την εθνική ομάδα γυναικείου ποδοσφαίρου των Ηνωμένων Πολιτειών φαίνεται πως γράφτηκε αυτές τις μέρες χάρη στην ρηξικέλευθη απόφαση της νέας προπονήτριας της.

Η εμβληματική επιθετικός της “αστερόεσσας” δεν θα αποτελέσει μέρος της αποστολής της χώρας της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το φετινό καλοκαίρι. Και ο λόγος είναι η απόφαση της νεοφερμένης στον πάγκο των Αμερικανίδων, Έμα Χέιζ.

Πεποίθηση μάλιστα που δικαιολογείται αν σκεφτούμε την μηδενική επίδραση της Μόργκαν στην πορεία των ΗΠΑ στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο. Άσχετα με το πότε και πως ολοκληρώθηκε αυτή. Ενώ στα επιχειρήματα της πρώην προπονήτριας της Τσέλσι θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και η περιορισμένη (για τα δεδομένα της Μόργκαν) συνεισφορά.της παίκτριας της στο ταξίδι της San Diego Wave στην *NWSL (εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ) την τελευταία διετία. Καθώς, η Μόργκαν έχει καταγράψει με τη φανέλα τους 22 τέρματα σε 43 εμφανίσεις.

Βέβαια υπάρχει και αντίλογος. Και μάλιστα ισχυρός. Αφού η Άλεξ Μόργκαν έχει προσφέρει στις ΗΠΑ 123 γκολ σε 224 εμφανίσεις και παράλληλα έχει αγωνιστεί μαζί τους σε έξι μεγάλα τουρνουά από το 2011 μέχρι και σήμερα.

 

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΟΡΓΣΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ Η ΑΛΕΞ ΜΟΡΓΚΑΝ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες

Λονδίνο 2012 (Χρυσό Μετάλλιο)

Ρίο 2016 (Προημιτελικά)

Τόκιο 2020 (Αργυρό Μετάλλιο)

 

Παγκόσμιο Κύπελλο

Γερμανία 2011 (Φιναλίστ)

Καναδάς 2015 (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια)

Γαλλία 2019 (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια)

 

Κλείνουμε με την ευχή η απόφαση της Χέιζ να εφάπτεται στη δικαιοσύνη με την οποία χαράζει το μονοπάτι της μέχρι σήμερα και όχι στα εγκαθιδρυμένα ηλικιακά κριτήρια που χαρακτηρίζουν εδώ και χρόνια το ποδόσφαιρο αλλά πλέον αμφισβητούνται από πολλές πλευρές και με σθένος.


*NWSL: National Women’s Soccer League

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ