test
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

2024 NBA Draft: Η γαλλική δυναστεία και ο Τζέιμς Τζούνιορ (Vid)

Τα ξημερώματα της 27ης και της 28ης Ιουνίου ολοκληρώθηκε το NBA Draft για το 2024. Οι ομάδες πραγματοποίησαν τις επιλογές τους και πλέον πρέπει να ετοιμάζονται για την νέα αγωνιστική χρονιά.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, στο πρώτο πικ επιλέχθηκε ένας παίχτης από την Γαλλία. Ο Ζακάρι Ρισασέ επιλέχθηκε από τους Χοκς και παρέα με τον Τρέι Γιάνγκ, η ομάδα από την Ατλάντα μπορεί να έχει ελπίδες για ένα πιο ”φωτεινό” μέλλον.

Atlanta Hawks Select Zaccharie Risacher with First Pick in 2024 NBA Draft | NBA.com

 

Στο 2ο πικ οι Γουίζαρς επέλεξαν ακόμα έναν Γάλλο, τον Αλεξάντρε Σαρ. ‘Ενας ακόμη σπουδαίος μπασκεμπολίστας ο οποίος ήταν και αυτός φαβορί για να επιλεχθεί πρώτος.

Beyond the Hardwood: Frenchman Alex Sarr drawing international attention | NBA.com

Πάντως πρέπει να ομολογήσουμε πως η Γαλλία έχει μία καταπληκτική φουρνιά από παίχτες και φαίνεται πως ξεκινάει μία ‘’δυναστεία’’ η οποία θα κρατήσει… αρκετό καιρό. Στο φετινό Draft, πέντε Γάλλοι παίχτες επιλέχθηκαν, με τους τέσσερις από αυτούς να επιλέγονται μάλιστα στον πρώτο γύρο του Draft.

Σπουδαίους παίχτες επέλεξαν οι Σπέρς και οι Γκριζλις στο 8ο και 9ο πικ αντίστοιχα. Ο Ρομπ Ντίλιγκχαμ και ο Ζακ Έντι θα είναι δύο εξαιρετικές προσθήκες για τις ομάδες τους. Από την μία ο Ντίλιγκχαμ, ο οποίος είναι ένας ποιοτικότατος γκαρντ, θα παρέχει στήριγμα στον Γουενμπανιάμα και από την άλλη ο Έντι είναι ένας καταπληκτικός αμυντικός, ο οποίος μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στην άμυνα των Γκρίζλις.

Τέλος, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τους Lakes οι οποίοι έκαναν μία εξαιρετική επιλογή και με το 17ο πικ τους επέλεξαν τον Ντάλτον Κνετ. Αρχικά ο Κνετ υπολογιζόταν πως θα ήταν μέσα στα 10 πρώτα πικ και κανένας δεν φαντάστηκε πως θα έπεφτε μέχρι το 17. Παρόλα αυτά ο Κνετ δείχνει πολύ θετικά σημάδια μέσα στο παρκέ και μπορεί να μετατραπεί σε σούπερσταρ.

Dalton Knecht: Lakers pick Tennessee basketball guard in 2024 NBA Draft

 

Όσο αφορά τον δευτερο γύρο του Draft, δύο είναι τα ονόματα που θα μας απασχολήσουν. Ο ένας είναι ο Κάιλ ΦΙλιπόφσκι ο οποίος ήταν το 32ο πικ και από την νέα σεζόν θα αγωνίζεται στους Τζαζ. Ο Φιλιπόφσκι θεωρείται από τα ‘’steals’’ του φετινού Draft και μένει μόνο να το αποδείξει και ο ίδιος.

Το δεύτερο όνομα που θα μας απασχολήσει είναι φυσικά το όνομα του Μπρόνι Τζέιμς. Ο γιός του ΛεΜπρόν Τζειμς επιλέχθηκε στο 55ο πικ από τους Λέικερς και από την νέα χρονιά θα αγωνίζεται παρέα με τον πατέρα του, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του NBA. Να δούμε δηλαδή πατέρα και γιό να αγωνιζονται ταυτόχρονα στο NBA. Τον Μπρόνι δεν τον πιστεύουν πάρα πολύ και οι περισσότεροι λένε πως δεν θα μείνει στο NBA για πολλά χρόνια, όμως ας μην λέμε ακόμα μεγάλες κουβέντες, καθώς διαχρονικά πάρα πολύ παίχτες μας έχουν διαψεύσει.

Los Angeles Lakers | Number Nine: Bronny James. | Instagram

 

Ανυπομονούμε να δούμε τους νέους ‘’Ρούκι’’ στο παρκέ και να δούμε τι μπορούν να καταφέρουν. Το μέλλον του NBA είναι εδώ και είναι έτοιμο να πάρει να σκήπτρα.

Αναλυτικά όλα τα πικ του φετινού Draft.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ