test
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Ο Μπέλιγχαμ την έσωσε και ο Κέιν την έστειλε στους “8”

Αν και βρέθηκε μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού ήρθε ο Μπέλιγχαμ να την σώσει. Στη παράταση ήρθε ο Κέιν να κλειδώσει την εντυπωσιακή ανατροπή απέναντι στην αξιόμαχη Σλοβακία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Σλοβακία να απειλεί στο 5ο λεπτό με τον Χάντσκο αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ. Η Αγγλία αντίθετα βρήκε τη πρώτη της τελική στο 9ο λεπτό όταν ο Μπέλιγχαμ βρήκε με ωραία πάσα τον Τρίπιερ αλλά το σουτ του δεύτερου έφυγε πολύ ψηλά. Η συνέχεια του παιχνιδιού βρήκε τους Σλοβάκους να πατάνε καλύτερα και στο 15ο λεπτό να χάνουν μεγάλη ευκαιρία. Ο Χαράσλιν μπήκε στη περιοχή από τα δεξιά, έκανε το σουτ αλλά ο Γκέι με σωτήριο τάκλιν έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Στη συνέχεια της φάσης ο Τρίπιερ απομάκρυνε τη μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Σχρανζ. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους Άγγλους να αδυνατούν να απειλήσουν παρά μόνο με κάποια μακρινά σουτ όπως αυτό του Μέινου στο 24ο λεπτό. Αντίθετα οι Σλοβάκοι ήταν καλύτεροι και το εξαργύρωσαν στο 25ο λεπτό ανοίγοντας το σκορ. Ο Στρέλετς με ωραία πάσα βρήκε τον Σχρανζ ο οποίος με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Πίκφορντ γράφοντας το 0-1. Μετά το γκολ οι Άγγλοι είχαν μία ανούσια κατοχή χωρίς όμως να μπορούν να βρουν τρόπο να απειλήσουν την εστία του Ντουμπράφκα. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τους Σλοβάκους προηγούμενους στο σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Αγγλία να βρίσκει γκολ αλλά να ακυρώνεται καθώς ο Φόντεν ήταν σε αντικανονική θέση. Μετά το ακυρωθέν γκολ Άγγλοι συνέχισαν να μην πατάνε καλά και στο 56ο λεπτό Τρίπιερ και Γουόκερ έκαναν τραγικό λάθος το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Στρέλετς αλλά το τελείωμα του έφυγε λίγο άουτ. Στη συνέχεια τα λεπτά περνούσαν και οι Άγγλοι αδυνατούσαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Ενδεικτικό είναι ότι η πρώτη μεγάλη τους ευκαιρία ήρθε στο 81ο λεπτό με το σουτ του Ράις να σταματά στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κέιν να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι Άγγλοι ήταν ένα βήμα από τον αποκλεισμό μίλησε ο Μπέλιγχαμ. Ο Γουόκερ εκτέλεσε το πλάγιο ο Γκέι πήρε τη κεφαλιά και ο άσσος της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το 1-1 στέλνοντας το ματς στη παράταση.

Με την έναρξη της παράτασης ήρθε ο Κέιν με κεφαλιά να γράψει το 2-1 κάνοντας την ολική ανατροπή. Μετά το γκολ οι Σλοβάκοι αντέδρασαν χάνοντας τεράστια ευκαιρία με τον Πέκαρικ να αστοχεί από πλεονεκτικότατη θέση. Στα εναπομείναντα λεπτά οι Σλοβάκοι δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τους Άγγλους στα προημιτελικά.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 
Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέι, Τρίπιερ (66′ Πάλμερ), Μέινου (84′ Έζε), Ράις, Σάκα, Μπέλιγχαμ (106′ Κόνσα), Φόντεν (94′ Τόνεϊ), Κέιν (106′ Γκάλαχερ).
Σλοβακία (Φραντσέσκο Καλτσόνα): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (109′ Τούπτα), Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο, Κούτσκα (81′ Μπέρο), Λομπότκα, Ντούντα (81′ Μπένες), Σραντς (93′ Γκιόμπερ), Χαράσλιν (61′ Σούσλοβ), Στρέλετς (61′ Μπόζενικ).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ