test
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Τα «Πάντσερ» ξεπέρασαν το εμπόδιο των… μαχητικών Δανών!

Η Γερμανία επικράτησε της Δανίας με 2-0 και πανηγύρισε την πρόκριση στους «8» του EURO 2024, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή από την αναμέτρηση Ισπανία – Γεωργία – Υπερπροσπάθεια των Δανών που στάθηκαν άτυχοι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Η Γερμανία τα βρήκε… σκούρα κόντρα στους Δανούς (ειδικά στο πρώτο 45λεπτο), αλλά τελικά κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους «8» του EURO 2024, με τα γκολ των Χάβερτς και Μουσιάλα να διαμορφώνουν το τελικό 2-0. Η ομάδα του Χιούλμαντ, προσπάθησε και βρέθηκε κοντά στο να ανοίξει το σκορ για να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού, αλλά στάθηκε άτυχη και έτσι τα «Πάντσερ» πήραν ψυχολογία και ταυτόχρονα το εισιτήριο για τους «8».

Με την έναρξη της αναμέτρησης η Γερμανία, επέβαλε το ρυθμό της, έκλεισε τους Δανούς στο δικό τους μισό και απειλούσε συνεχώς την εστία του Σμάιχελ, ενώ μάλιστα τα «Πάντσερ» προηγήθηκαν μόλις στο τρίτο λεπτό με τον Σλότερμπεργκ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και το γκολ να ακυρώνεται για φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα της Δανίας. Από το 20′ και μετά η Δανία, άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, να γίνεται ακόμη πιο αισθητή η παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο και να πατάει όλο και πιο συχνά την περιοχή του Νόιερ, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα. Στο 36′ η αναμέτρηση διακόπηκε λόγω έντονης βροχόπτωσης και με την επανέναρξη οι ομάδες μπήκαν πάλι δυναμικά, αλλά το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου παρέμεινε στο 0-0.

Το δεύτερο μέρος παραλίγο να ξεκινήσει ιδανικά για τους Δανούς, αλλά το γκολ του Άντερσεν στο 48′, ακυρώθηκε για offside μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή των Γερμανών. Ο κεντρικός αμυντικός των Δανών, όχι μόνο είδε το γκολ του να ακυρώνεται, αλλά στο 53′ έκανε χέρι, έδωσε πέναλτι στους Γερμανούς και ο Χάβερτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα για το 1-0 των «Πάντσερ». Από εκεί και έπειτα, οι Γερμανοί απέκτησαν πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και με την εξαιρετική μπαλιά του Σλότερμπεργκ, ο Μουσιάλα πλάσαρε τον Σμάιχελ για να κάνει το 2-0 στο 68′, σκορ που ήταν και το τελικό στην αναμέτρηση, αφού το γκολ του Βιρτς στο 91′ ακυρώθηκε για offisde, με τους Γερμανούς πάντως να παίρνουν την πρόκριση.

Η ομάδα του Νάγκελσμαν τώρα, περιμένει να δει ποιος θα είναι ο αντίπαλός της που θα βγει από το ματς ανάμεσα σε Ισπανία και Γεωργία, ενώ οι Δανοί κρατάνε την καλή εικόνα που είχαν στο παιχνίδι για πάνω από 45 αγωνιστικά λεπτά, αλλά τίποτα περισσότερο μιας και με αυτό το αποτέλεσμα αποκλείστηκαν από τη διοργάνωση.

Ενδεκάδες

Γερμανία (Νάγκελσμαν): Νόιερ – Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ (80′ Χένρινκς) – Άντριχ (64′ Τσαν), Κρόος – Σανέ (88′ Σανέ), Γκιντογκάν (65′ Φίλκρουγκ), Μουσιάλα (81′ Βιρτς) – Χάβερτς

Δανία (Χιούλμαντ): Σμάιχελ – Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Κρίστενσεν (81′ Λάρσεν) – Μπα (81′ Κρίστιανσεν), Ντιλέινι (69′ Νόργκαρντ), Χόιμπιεργκ, Μάλε – Όλσεν (69′ Πόουλσεν), Έρικσεν, Χόιλουντ (81′ Βιντ)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ