test
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Γκολ και φύγαμε για τελικό! (vid)

Φαινόταν να είναι όνειρο, όμως δεν ήταν. Ήταν μια όμορφη πραγματικότητα, που έμελλε να είναι η καλύτερη στιγμή του Γιουρο 2004, μέχρι την επόμενη.

Η Τσεχία είχε μέσα τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία της… Νεντβεντ, Κολλερ, Μπάρος, Τσεχ και άλλοι. Όσοι ήξεραν από μπάλα, αυτός ο αγώνας ήταν πιο δύσκολος και από εκείνον με την Γαλλία.

Η δίψα των Τσέχων για διάκριση, οι παίκτες που είχαν εμπειρία από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, έδιναν τον τίτλο του φαβορί στην Τσεχία και η αλήθεια είναι πως ήταν, καθώς μόλις στο 2′ ο Ροζίνσκι τράνταξε το δοκάρι. Όμως στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου ήρθε ηστιγμή που άλλαξαν όλα. Ο Νεντβεντ τραυματίζεται και οι Τσέχοι χάνουν τον ηγέτη τους.

Οι Έλληνες παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ καταφέρνουν σιγά σιγά να βγουν απ’ τα καρέ και να πλησιάζουν την αντίπαλη εστία. Η υψομετρική διαφορά του Καψή με τον Κολλερ δεν φαίνεται, με τον Καψή να κάνει… Πλάκα στον αντίπαλο επιθετικό και το ματς οδηγείται στην παράταση. Σε εκείνο το σημείο η Ελλάδα ήταν καλύτερη, έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και στο 105 κερδίζει κόρνερ. Ο Τσιάρτας πάει στην εκτέλεση, με τον Γιώργο Χελάκη να λέει γκολ και φύγαμε για τελικό, ενώ ο Παπαδημητρίου στην ΕΡΤ λέει στον Νίκο Κατσαρό “να έμπαινε ένα γκολ τώρα”.

Οι ουρανοί ήταν ανοιχτοί και οι προσευχές 10 εκατομμύρια Ελλήνων ακούστηκαν, με τον Θεό των Ελλήνων να κάνει το χατίρι σε όλους μας. Ο Τσιάρτας εκτέλεσε ο Δέλλας έπιασε την κεφαλιά και ο Τσεχ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα γράφοντας το 1-0 στο μοναδικό παιχνίδι που κρίθηκε στο “ασημένιο” γκολ. Ο Κολίνα κατευθείαν σφυρίζει τη λήξη και ναι η Ελλάδα πάλι… Φλέγεται!

Γιατί η Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της θα είναι στον τελικό μιας διοργάνωσης στο ποδόσφαιρο! Σε τρεις μέρες θα αντιμετώπιζαν τους Πορτογάλους και ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα για πολλούς δεν θα πήγαινε ως αουτσάιντερ στο παιχνίδι.

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς (71’ Γιαννακόπουλος), Ζαγοράκης, Χαριστέας, Φύσσας, Βρύζας (91’ Τσιάρτας), Καψής, Καραγκούνης, Κατσουράνης

Τσεχία (Κάρελ Μπρούκνερ): Τσεχ, Γκριγκέρα, Γκάλασεκ, Μπολφ, Γιανκουλόβσκι, Πομπόρσκι, Κόλερ, Ροσίτσκι, Νέντβεντ (39’ Σμίτσερ), Μπάρος, Ουιφαλούσι

Επιμέλεια κειμένου: Μάνος Παντελίδης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ