test
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Οι Ίβηρες χαμογέλασαν στη διαδικασία των πέναλτι (Video)

Στο πρώτο παιχνίδι του EURO 2024 που οδηγήθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι, η Πορτογαλία με «ήρωα» τον κίπερ της Ντιόγκο Κόστα επικράτησε της Σλοβενίας 3-0 και πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, εκεί όπου την περιμένει η Γαλλία.

 

Παρότι οι Ίβηρες στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης είχαν την υπεροχή και τις περισσότερες φάσεις από τους αντιπάλους τους, δεν είχαμε σκορ (0-0) και η ομάδα του Κεκ κατάφερε να μείνει για 4η φορά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αήττητη, καθώς προηγήθηκαν οι ισοπαλίες με Δανία (1-1), Σερβία (1-1) και Αγγλία (0-0). Την μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς την είχε η Πορτογαλία στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης (105′), αλλά ο Ρονάλντο δεν κατάφερε να νικήσει από την άσπρη βούλα τον Όμπλακ.

 

Τα πέναλτι: 

  • 0-0   Ο Ντιόγκο Κόστα αποκρούει το πέναλτι του Ίλιτσιτς
  • 1-0   Ο Κριστιάνο ευστοχεί και κάνει το 1-0 για την Πορτογαλία
  • 1-0   Ο Ντιόγκο Κόστα αποκρούει και το πέναλτι του Μπάλκοβετς
  • 2-0   Ο Μπρούνο Φερνάντες σκοράρει ξανά για τους Ίβηρες
  • 2-0   Ο Ντιόγκο Κόστα κάνει το 3/3 αποκρούοντας αυτή τη φορά το πέναλτι του Βέρμπιτς
  • 3-0   Ο Μπερνάρντο Σίλβα νικάει τον Όμπλακ και δίνει τέλος στο ματς

Σλοβενία: Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Μπάλκοβετς, Μπίγιολ, Ντρκούσιτς, Στογιάνοβιτς (86′ Βέρμπιτς), Έλσνικ (105′ Ίλιτσιτς), Τσέριν, Μλάκαρ (75′ Τσέλαρ), Σπόραρ (74′ Στάνκοβιτς), Σέσκο.

Πορτογαλία: Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο (117′ Σεμέντο), Πέπε (117′ Ρούμπεν Νέβες), Ρούμπεν Ντίας, Μέντες, Φερνάντες, Παλίνια, Βιτίνια (65′ Ντιόγκο Ζότα), Μπερνάρντο Σίλβα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λεάο (76′ Κονσεϊσάο).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ