test
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Ρικάρντο Καλαφιόρι: Το ξεπέταγμα της Άρσεναλ και η πλήρης αλλαγή σκηνικού (videos)

Ο 22χρονος αμυντικός της Μπολόνια που πήγαινε προς τη Γιουβέντους και άρεσε στη Λίβερπουλ φαίνεται πως αλλάζει ρότα και κατευθύνεται προς το Λονδίνο όπου Άρσεναλ και Τσέλσι δουλεύουν την υπόθεση του και θέλουν να τον κάνουν δικό τους.

Το προηγούμενο Σάββατο όταν και ξανασχοληθήκαμε με την υπόθεση Καλαφιόρι, το κάναμε με σκοπό να αναδείξουμε την πρόθεση της Λίβερπουλ να τον κάνει δικό της και να φτιάξει ένα πολύ ενδιαφέρον feat στο κέντρο της άμυνας της. Με τον Φαν Ντάικ να πλαισιώνεται από τον νεαρό Ρικάρντο.

Σεπ Φαν Ντεν Μπεργκ (Μάιντς): 36 συμμετοχες, 3 γκολ

Βέβαια για να τα καταφέρουν οι “κόκκινοι” του Άρνε Σλοτ ετοίμαζαν ένα πονηρό deal. Καθώς, ήθελαν πέρα από το (αδιευκρίνιστο) ποσό που προσέφεραν, να δώσουν στη Μπολόνια και τον Σεπ Φαν Ντεν Μπεργκ. Που είναι ένας πανύψηλος (1,92 μ.) κεντρικός αμυντικός τον οποίο κατέχουν οι “reds” και φαίνεται καλός με τη μπάλα στα πόδια και εξαιρετικός σε ότι έχει να κάνει με τις υποχρεώσεις του στα μετόπισθεν. Ενώ συν τοις άλλοις αρέσει και στη Μπολόνια.

Ρικάρντο Καλαφιόρι (Μπολόνια/Εθνική Ιταλίας): 34 συμμετοχές, 2 γκολ, 6 ασίστ

Ωστόσο μια πρόταση με τα χαρακτηριστικά αυτής της ομάδας από το Μέρσεϊσάιντ δεν μπορεί εύκολα να ευδοκιμήσει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Κι αυτό γιατί υπάρχει ένας πολύ βασικός παράγοντας που το απαγορεύει. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι ο Καλαφιόρι αποτελεί δάνειο της Βασιλείας στη Μπολόνια. Με τους “Ιταλούς” μάλιστα να δεσμεύονται με την απόδοση στους “Ελβετούς” του 40% του ποσού που θα τους προσφερθεί σε ενδεχόμενη μεταπώληση. Με αποτέλεσμα να κυνηγούν τη μεγαλύτερη δυνατή συμφωνία που μπορούν να βρουν και να καταρτίζεται μονάχα από χρήματα.

Γι’ αυτό και δεν υπήρξε από τους κατοικοεδρεύοντες στο “Anfield” η ανάλογη επίσημη συνέχεια. Παρότι πρόκειται για έναν καλό παίκτη σε μια θέση που χρειάζονται ενίσχυση εφόσον δεν αποδίδει τα αναμενόμενα ο Ιμπραχίμα Κονατέ.

Επίσης, για τους ίδιους λόγους δεν φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό να πιάσει τόπο το όποιο ενδιαφέρον υπάρχει από πλευράς Τσέλσι που προσδοκά να δώσει τα χέρια με όρους συμβατούς με αυτούς που πρότεινε η αντίπαλος της από τη βόρεια Αγγλία.

Photo credits: LiveScore (Facebook account)

Ενώ στην αντίπερα όχθη βρίσκεται η Άρσεναλ που αφουγκραζώμενη την ανάγκη της Μπολόνια για ρευστό ετοιμάζεται να βάλει στο τραπέζι ένα ποσό γύρω στα 50 εκατομμύρια ευρώ και ένα πολυετές συμβόλαιο. Που τη βάζει ξεκάθαρα στην pole position ανάμεσα στους μονομάχους.

Κλείνοντας και αφού πούμε ότι καμία από τις προαναφερθείσες ομάδες δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη πρόταση ακόμα, αξίζει να σταθούμε και στους υπόλοιπους φημολογούμενους ανταγωνιστές. Μεταξύ των οποίων συναντούσαμε τις προηγούμενες ημέρες τις Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι σύμφωνα με το Transfermarkt. Που όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ του Φαμπρίτσιο Ρομάνο και άλλων έγκριτων μέσων έπεσε μέσα μόνο στο ενδιαφέρον των “Ιταλών”, οι οποίοι ωστόσο, όπως ενημερωθήκαμε από τις ίδιες πηγές, έχουν ήδη φάει άκυρο από τη Μπολόνια.

 

Δείτε ακόμη:

Λίβερπουλ: Το μεγάλο κόλπο που σκέφτονται στο “Anfield” για την απόκτηση του Ρικάρντο Καλαφιόρι (videos)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ