test
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Το βράδυ που ένωσε όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ! (vid)

Ακούστε το παντού, ακούστε σε όλη την οικουμένη… Η Ελλάδα δεν είναι πια μια ομαδούλα της σειράς. Είναι η Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ήταν 4 Ιουλίου που η Εθνική μας έκανε ίσως το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θαύμα. Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 και της Πορτογαλίας με δράστη τον Άγγελο Χαριστέα, μετά από κόρνερ του Μπασινά στο 56′.

Τι κι αν ο Ντεκό, ο Κριστιάνο, ο Παουλετα ήταν πιο γνωστοί; Ο Μπασινάς, ο Κατσουράνης, ο Νικοπολίδης, ο Χαριστέας και όλοι οι άλλοι ήταν καλύτεροι, γιατί έπαιζαν για τον Γιώργο Καραγκούνη, που είχε δεχθεί κάρτες και δεν μπορούσε να παίξει στον τελικό.

Όλοι οι Έλληνες βγήκαν στους δρόμους και ένα Πανελλήνιο γλέντι στήθηκε σε κάθε γωνιά που υπήρχε Έλληνας. Απ’ την Αυστραλία ως τον Καναδά, απ’ την Ρωσία ως τη Νότια Αφρική.

Οι Έλληνες διεθνείς ποτέ δεν κατάλαβαν τι είχαν καταφέρει, μέχρι να έρθουν στην Αθήνα, εκεί που αποθεώθηκαν από 4 εκατομμύρια Έλληνες που είχαν βγει στους δρόμους για να τους υποδεχθούν.

Στο καλοκαίρι των Ολυμπιακών Αγώνων, στο καλοκαίρι των Ελλήνων, στο καλοκαίρι του 2004!

Πορτογαλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο, Αντράντε, Κοστίνια (60’ Ρούι Κόστα), Φίγκο, Παουλέτα (74’ Νούνο Γκόμες), Μιγκέλ (43’ Φερέιρα), Νούνο Βαλέντε, Καρβάλιο, Ρονάλντο, Μανίς, Ντέκο

 

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (76’ Βενετίδης), Χαριστέας, Φύσσας, Βρύζας (81’ Παπαδόπουλος), Καψής, Κατσουράνης

Επιμέλεια κειμένου: Μάνος Παντελίδης

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ