Η δεύτερη ταχύτητα, το ταβάνι και το χειροκρότημα που αξίζουν τα κορίτσια μας όπου κι αν φτάσουν.
Στο τουρνουά του πόλο γυναικών σε αντίθεση με εκείνο των ανδρών τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά. Χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί η Εθνική μας, που κρατάει στην πραγματικότητα την τύχη της ακόμα στα δικά της χέρια, να βελτιώσει την εικόνα και τον απολογισμό της. Ο οποίος βέβαια είναι αυτή τη στιγμή κάκιστος λόγω της αντιμετώπισης δύο εκ των κορυφαίων ομάδων του τουρνουά (ΗΠΑ, Ισπανία), οι οποίες ναι μεν μας νίκησαν αλλά περπάτησαν δύο απολύτως διαφορετικά μονοπάτια για να τα καταφέρουν. Καθώς, όπως θα αποδειχθεί και στις επόμενες γραμμές, οι κυρίες από την Ιβηρική δεν πέρασαν και τόσο καλά απέναντι μας.
Ο αγώνας
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ελληνική ομάδα να είναι αυτή που έδειξε εξ αρχής ότι έχει μπει με την καλύτερη δυνατή διάθεση στην πισίνα του World Aquatics Centre. Το οποίο δεν έπρεπε να γίνει για εκείνη τόπος μαρτυρίου για δεύτερη φορά. Και όντως δεν έγινε. Σε μεγάλο βαθμό χάρη στην εξαιρετική αρχή και το 2-0 με τα γρήγορα γκολ των Ελευθεριάδου και Ξενάκη, τα οποία αν και ισοφαρίστηκαν πριν το τέλος της περιόδου, εντούτοις έδειξαν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο νερό για να παλέψει μέχρι εκεί που επιτρέπουν οι δυνάμεις της. Και όχι για να παραδοθεί ξανά άνευ όρων.
Για αυτό και από την αρχή του δεύτερου οκταλέπτου και μετά, όταν το ματς ήταν ξανά στα ίσια, μπορεί να δεχόταν ένα τέρμα αλλά πάντα απαντούσε σε αυτό με μια υπερβατική διαύγεια στο παιχνίδι της. Που αποτελεί και τη μόνη εξήγηση του τελικού 3-3 στο τέλος της περιόδου.
Η οποία ήταν στην πραγματικότητα το πρελούδιο της δεύτερης ελληνικής αντεπίθεσης που στόχο είχε να πλήξει τις Μεσόγειες αντιπάλους όχι αγωνιστικά αλλά ψυχολογικά. Προκειμένου να κερδιθούν εκεί όσα χάναμε στην κόντρα της ποιότητας. Που ακριβώς επειδή δεν ήταν υπέρ μας, ήταν και αυτή που λύγισε τις κοπέλες μας. Καθότι αν και αυτές προηγήθηκαν δις στις αρχές του οκταλέπτου, εντούτοις ισοφαρίστηκαν και έμειναν πίσω πολύ γρήγορα. Επιτρέποντας στις ανταγωνίστριες τους να τους κάνουν ότι στόχευαν εκείνες και να τις κρατήσουν μάλιστα σχετικά μακριά από την επικράτηση.
Που διασφαλίστηκε για τις ασημένιες Ολυμπιονίκες του Λονδίνου και του Τόκιο στο τέταρτο οκτάλεπτο. Όπου αν και πέτυχαν ένα τέρμα, δεν κινδύνευσαν. Διότι όσα έβαλαν τόσο έφαγαν. Σε μια εξέλιξη που οριστικοποίησε απλά την τελική νικήτρια.
Οι συνθέσεις
Ισπανία (Μίκι Ότσα): Έστερ, Πιράλκοβα, Εσπάρ, Ορτίθ, Πέρεθ, Κρέσπι, Ρουίθ, Πένια, Φόρτσα, Καμούς, Γκαρσία, Λέιτον, Τερέ.
Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Μ. Πλευρίτου, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 4-2, 1-1
Η βαθμολογία στον όμιλο της Ελλάδας
Ισπανία 9
ΗΠΑ 6
Γαλλία 3
Ελλάδα 0
Ιταλία 0
Ολοκληρώνοντας, θυμίζουμε ότι τα επόμενα εμπόδια για τη “γαλανόλευκη” είναι η ισοδύναμη της, Ιταλία (02/08, 16:35) και η ανερχόμενη οικοδέσποινα, Γαλλία (04/08, 21:05).
Δείτε ακόμη:
Μαυροβούνιο – Ελλάδα 16-17 (12-12 κ.δ.): Νίκη – σημάδι για μεγάλα πράγματα (video)
Ελλάδα – ΗΠΑ 6-15: Έχασε αλλά δε χάθηκε η “γαλανόλευκη”
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο απόλυτος “οδηγός” των τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών & γυναικών
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι αντίπαλοι της Εθνικής Ομάδας Πόλο γυναικών (videos)