Free Porn
xbporn

https://www.bangspankxxx.com
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Women’s League Cup: Αυτοί είναι οι όμιλοι της διοργάνωσης

Τα γκρουπ που κάνει κουμάντο η WSL, οι όμιλοι του θανάτου, οι μικρομεσαίες της πρώτης κατηγορίας που περιπλέκουν τα πράγματα και το μαρτύριο της Τσέλσι.

Μέρα κλήρωσης η σημερινή για το ποδόσφαιρο γυναικών της Αγγλιας. Αφού πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες η διαδικασία προκειμένου να καταρτιστούν από την FA τα γκρουπ League Cup για τη σεζόν 2024/25. Η οποία ξεκινά έστω και εξωαγωνιστικά για το ποδόσφαιρο γυναικών μόλις εννέα ημέρες μετά το τέλος του Ολυμπιακού Τουρνουά του αθλήματος που σηματοδότησε κιόλας το τέλος της προηγούμενης σεζόν.

Οι όμιλοι

Photo credits: Barclays WSL (IG account)

Ξεκινάμε από τον πρώτο όμιλο. Όπου Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ μοιάζουν ασυναγώνιστες για την πρώτη δυάδα άρα και τα εισιτήρια της πρόκρισης στα προημιτελικά. Που με την υπάρχουσα κατάσταση μόνο όνειρο θερινής νυκτός μπορεί να αποτελεί τόσο για την Έβερτον, στην οποία μετεγγράφηκε πρόσφατα η Βεατρίκη Σαρρή, αλλά και την Νιούκαστλ που ως νικήτρια του βόρειου γκρουπ της National League θα αγωνιστεί φέτος στην Championship.

Photo credits: Barclays WSL (IG account)

Άκρως αντίθετη είναι τώρα η κατάσταση στον δεύτερο όμιλο. Όπου την τετράδα καταρτίζουν τέσσερις ομάδες οι οποίες έχουν τερματίσει από την 3η έως και της 9η θέση του τελευταίου πρωταθλήματος της Championship. Δημιουργώντας έτσι μια αρκετά εύθραυστη ισορροπία. Αν όχι και για την πρωτιά, σίγουρα για τη δεύτερη θέση. Η οποία θα περάσει από σαράντα κύματα πριν τελικά καταλήξει είτε στα χέρια της Μπλάκμπερν (6η στο τελευταίο πρωτάθλημα) είτε σε αυτά της Σέφιλντ (7η) είτε σε εκείνα της άσημης Ντούρχαμ (9η). Που βέβαια έχουν όπως είπαμε πιθανότητες και για την πρωτιά. Αν και αυτή μπορεί τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο να τη γλυκοκοιτάζει με μεγαλύτερη ζέση η 3η στην τελευταία Championship, Σάντερλαντ.

Photo credits: Barclays WSL (IG account)

Παρόμοια με τον δεύτερο είναι και η συνθήκη που επικρατεί στο τρίτο γκρουπ. Καθώς, η εκπρόσωπος της WSL, Γουέστ Χαμ, μπαίνει στη μάχη με εχέγγυο την προτελευταία θέση στην κορυφαία κατηγορία, την ώρα που η Σαουθάμπτον έκλεισε την περσινή τετράδα της Championship, οι Λόντον Σίτι Λάιονσις τερμάτισαν στην 8η θέση και η Πόρτσμουθ έκανε το δικό της step up ως πρωταθλήτρια του νότιου ομίλου της τρίτης κατηγορίας.

Photo credits: Barclays WSL (IG account)

Εδώ όπως και στα δύο προηγούμενο γκρουπ οι δυνάμεις είναι για μια ακόμα φορά ισοσκελησμένες. Διότι μπορεί η Λεστερ, η Μπρίστολ Σίτι και η Μπράιτον να προέρχονται από τη WSL, ωστόσο τη σεζόν που πέρασε την ολοκλήρωσαν στις τελευταίες θέσεις αυτής. Σε αντιδιαστολή με την Μπέρμιγχαμ που όταν τελείωσε τη δική της διαδρομή στην Championship το έκανε ως 5η.

Photo credits: Barclays WSL (IG account)

Κάπου εδώ, φτάνοντας στον τελευταίο όμιλο βλέπουμε πάλι το γνωστό μοτίβο. Με τη διαφορά ότι εδώ οι ομάδες της Women’s Super League και και εκείνη της Championship μπορούν να βρεθούν πραγματικά κοντά. Ακόμα μπορεί μερικές από τις θέσεις των τεσσάρων να κριθούν στο “photo finish”. Εφόσον, η Τότεναμ έκανε μόλις φέτος την “breakout season” της και η Βίλα δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει από το γκρουπ των μικρομεσαίων. Στο οποίο ανήκουν τόσο η Πάλας όσο και η Τσάρλτον που μπαίνουν στο χορό ως η πρωταθλήτρια και η δευτεραθλήτρια ομάδα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

Το σύστημα διεξαγωγής

Σε ότι έχει να κάνει τώρα με το σύστημα που διέπει τη διοργάνωση, αυτή απαρτίζεται από πέντε ομίλους, όπως βλέπετε και παραπάνω. Οι οποίοι προσφέρουν πέντε εγγυημένα εισιτήρια για τα προημιτελικά και τρία ακόμα που θα διανεμηθούν στις καλύτερες δεύτερες του τουρνουά. Που με τη σειρά τους θα ολοκληρώσουν την οκτάδα των προημιτελικών. Οι οποι με τη σειρά τους θα αποτελέσουν και το στάδιο κατά το οποίο θα μπουν τα κορυφαία ονόματα στο παιχνίδι.

Η διευκόλυνση στις ομάδες που λαμβάνουν μέρος στο Champions League

Γεγονός που προκύπτει από την πρόθεση της FA να δώσει το χρόνο που χρειάζεται στην Πρωταθλήτρια Αγγλίας (Τσέλσι) αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της κορυφαίας τριάδας της WSL (Μάντσεστερ Σίτι & Άρσεναλ) προκειμένου αυτά να μην επιφορτιστούν με περισσότερους αγώνες τον καιρό που θα ξεκινούν την ευρωπαϊκή τους σταδιοδρομία.

Η οποία βέβαια αν σταματήσει στο στάδιο των προκριματικών του Women’s Champions League, τότε εφόσον δεν θα αποτελεί και εμπόδιο, θα ανοίξει το δρόμο για τις Σίτι και Άρσεναλ να εμπλακούν νωρίτερα στη διαδικασία. Παίρνοντας η καθεμία θέση σε έναν από τους πέντε ομίλους. Ανάλογα με το ποιος από αυτούς έχει ομάδες που να προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του κλαμπ που πρόκειται να υποδεχθεί.

Οι πέντε τελευταίες νικήτριες της διοργάνωσης

2023/24: Άρσεναλ (vs Τσέλσι 1-0)

2022/23: Άρσεναλ (vs Τσέλσι 3-1)

2021/22: Μαν. Σίτι (vs Τσέλσι 3-1)

2020/21: Τσέλσι (vs Μπρίστολ Σίτι 6-0)

2019/20: Τσέλσι (vs Άρσεναλ 2-1)

Ολοκληρώνοντας, και αφού ξεκαθαρίσουμε ότι η πρωταθλήτρια της τελευταίας έκδοσης της WSL, Τσέλσι, δεν πρόκειται να εμπλακεί στο τουρνουά νωρίτερα από τους οκτώ λόγω της απευθείας πρόκρισης της στο Women’s Champions League, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τη συμπόνια μας στις “μπλε”, οι οποίες στο League Cup έχουν βρει το μάστορα τους.

 

Δείτε ακόμη:

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής (videos)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ