Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024

Αγγλία – Ελλάδα 1-2: Ο Γιοβάνοβιτς και το θηρίο του “Wembley”

Οι παράγοντες που μεγάλωσαν τη νίκη, η Αγγλία που φορούσε μπλε και η Ελλάδα των ονείρων μας που βασίστηκε στον ανθρώπινο πόνο.

Ξημέρωσε! Και είμαστε εδώ! Άρα δεν είναι το τέλος του κόσμου! Κάτι που είναι άκρως θετικό για όλους εμάς που θέλουμε μέσα από τις μνήμες και τα λόγια μας να διαιωνίσουμε αυτή την τεράστια νίκη που πέτυχε χθες βράδυ η Εθνική Ελλάδος μέσα στο γεμάτο “Wembley”. Μια νίκη που λόγω του ότι ήρθε ενάντια στους Άγγλους και μέσα στο “Ναό του ποδοσφαίρου” αποτελεί μάλλον και τη μοναδική συνθήκη με αθλητική χροιά που μπορεί λόγω της θρυλικότητας της να απαλύνει τη θλίψη των Ελλήνων οπαδών και κυρίως των ποδοσφαιριστών μετά τα τραγικά γεγονότα με τον Τζωρτζ Μπάλντοκ.

Γιατί όμως αυτή η επικράτηση επί των Άγγλων είναι πλέον μνημειώδης και ίσως η μεγαλύτερη στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Οι άξονες που θα κινηθούμε είναι τέσσερις και αν και πιστεύουμε ότι τους αντιλαμβάνεστε, εμείς θα τους καταγράψουμε απλά για να μείνουν. Να είναι εδώ εις το διηνεκές. Για να τα θυμόμαστε εμείς και να τα μάθουν εκείνοι που θα έρθουν.

1. Η Εθνική έπαιξε λόγω της απώλειας του Τζωρτζ Μπάλντοκ με πένθος. Πρώτα στο μπράτσο και έπειτα στην ψυχή. Που έπρεπε να μη λυγίσει όσο κι αν την είχε πλακώσει το σκοτάδι.

2. Το τρίποντο ήρθε κατόπιν ισοφάρισης και μάλιστα στο 88ο λεπτό. Όταν τα πόδια άλλων εκδόσεων της ίδιας Εθνικής θα λύγιζαν. Αυτά των παιδιών που βρέθηκαν εχθές απέναντι στο υπερπολυτελές ρόστερ των “τριών λιονταριών” δεν το έκαναν. Αντίθετα επιτέθηκαν κατά μέτωπο στην αλαζονεία και την απροσεξία για μια τελευταία φορά και εν τέλει έβγαλαν λαγό απ’ το καπέλο.

3. Η Ελλάδα έπαιξε χωρίς τον καλύτερό της παίκτη. Είναι ασύλληπτο αν το σκεφτείς ότι μιλάμε για αυτή τη νίκη και στην κουβέντα δεν υπάρχει Ιωαννίδης (τραυματίας) ή Κωνσταντέλιας (αγωνίστηκε μόλις λίγα λεπτά). Είναι τόσο ασύλληπτο όσο και η εμφάνιση όλων μας των παικτών εχθές και κυρίως του Παυλίδη, που έκανε γκολ όποια μπάλα έφτανε στα πόδια του. Ακόμα κι αν ήταν ελάχιστα οφσάιντ.

4. Για την Αγγλία εχθές αγωνίστηκαν τέσσερις παίκτες που έχουν φτιάξει ή πετύχει αθροιστικά 139 γκολ από την αρχή της περσινής σεζόν μέχρι σήμερα. Ενώ είχε και έναν ποδοσφαιριστή στη σύνθεση της που μόνος του ξεπερνά σε χρηματιστηριακή αξία αυτή της Εθνικής Ελλάδος. Τρίβετε τα μάτια σας; Γιατί αν το κάνετε ορθώς το κάνετε βλέποντας τα γκολ και τις ασίστ των Κόουλ Πάλμερ, Μπουκάγιο Σάκα, Όλι Γουάτκινς και Ντομινίκ Σολάνκε ή τα 180 εκατομμύρια του Τζουντ Μπέλιγχαμ που, όπως αποδεικνύει και το γκολ που πέτυχε, ήταν ο μόνος που πάλεψε μέχρι το τέλος απέναντι στη χώρα μας.

Για την οποία αν θέλουμε να ολοκληρώσουμε τη ζωή του χθεσινού ενενηνταλέπτου της οφείλουμε να πούμε ότι δεν κέρδισε μένοντας στην περιοχή της, αλλά τα κατάφερε με τη μπάλα για ώρα στα δικά της πόδια και απανωτούς κινδύνους να προκύπτουν απ’ αυτά. Που για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι γέννησαν 12 τελικές και 5 γκολ συμπεριλαμβανομένων και των 3 οφσάιντ.

Not bad θα έλεγε κάποιος…
For Baldock θα πούμε εμείς…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ