Οι σχεδόν εφτά δεκαετίες που είναι αρκετές για να γίνει κάτι θεσμός, οι 62 λιγότερες τελετές και η ραγδαία άνοδος που σφραγίζεται μέσα από ένα βραβείο.
Μόλις έξι μέρες μακριά βρισκόμαστε πλέον από το gala της FIFA και του γαλλικού περιοδικού France Football για τη Χρυσή Μπάλα και αυτό δε θα μπορούσε να μην είναι η καλύτερη των αφορμών για να ασχοληθούμε με ένα ζήτημα της κοινωνίας όπως η ισότητα των φύλων και το πως εκφράζεται στο ποδόσφαιρο.
Table credits: Ballon D’or (IG account)
Ξεκινάμε λοιπόν λέγοντας ότι ο θεσμός της Χρυσής Μπάλας υπάρχει στο ανδρικό ποδόσφαιρο από το 1956. Κάτι που σημαίνει ότι μέτρα 68 χρόνια ζωής και 62 περισσότερες τελετές απονομής στις οποίες έχει παρελάσει πλήθος αστέρων του παγκόσμιου στερεώματος.
Table credits: Ballon D’or (IG account)
Γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ότι αφορά τις γυναίκες που παίζουν ποδόσφαιρο. Καθώς σε ότι έχει να κάνει με τη γυναικεία πτυχή του αγαπημένου μας αθλήματος βλέπουμε ότι το γαλλικό περιοδικό της έδωσε το χώρο που της πρέπει μόλις το 2018. Με τη σούπερ σταρ της Λυών, Άντα Χέγκερμπεργκ, να είναι η πρώτη νικήτρια στην ιστορία. Πράγμα που συνέβη κυρίως λόγω της εγνωσμένης αξίας της συγκεκριμένης ποδοσφαιρίστριας και όχι χάρη στους αριθμούς της τη συγκεκριμένη σεζόν, αν και αυτή τελείωσε με την ίδια να είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης και Γαλλίας σε διασυλλογικό επίπεδο.
Table credits: Ballon D’or (IG account)
Το οποίο, κλείνοντας, κράτησε ψηλά η ίδια όταν απάντησε αρνητικά στον παρουσιαστή της βραδιάς, Μάρτιν Σολβέιγκ, όταν εκείνος της ζήτησε να παραλάβει το βραβείο της χορεύοντας στους ρυθμούς του κομματιού “Knew how to twerk”. Με τη συγκεκριμένη παραίνεση να θεωρείται, δικαίως, άκρως σεξιστική δίνοντας κιόλας στο τέλος της ημέρας μια δημοσιότητα στο gala που σίγουρα δεν του ταίριαζε.
Δείτε ακόμη:
Χρυσή Μπάλα: Οι προβλέψεις του OneFootball για τον νικητή και την τελική δεκάδα