Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024

Πήρε μπρος στο τέλος!

Έσωσε την κατάσταση στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ με ακόμη μία προβληματική εμφάνιση στην Ευρώπη. Σε ένα must win παιχνίδι ο «Δικέφαλος του Βορρά» φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων και έκλεψε στα χασομέρια τον βαθμό της ισοπαλίας. 

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εφιαλτικό για τον ΠΑΟΚ που δέχτηκε τρία γκολ αλλά το πρώτο ακυρώθηκε. Από νωρίς φάνηκε ότι το απόγευμα θα ήταν δύσκολο για τους «ασπρόμαυρους». Στο 2′ η Πλζεν έκανε τον 0-1, όμως το γκολ σωστά δεν μέτρησε. Η εικόνα των Τσέχων δεν ήταν εκπληκτική, απλώς ο ΠΑΟΚ βρισκόταν μάλλον σε άλλο γήπεδο. Στο 31′ και στο 39′ οι φιλοξενούμενοι πλήγωσαν τον Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε ελάχιστες προϋποθέσεις χωρίς να πλησιάσει όμως στο γκολ.

 

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κάπως καλύτερο αφού και οι αλλαγές που έγιναν βελτίωσαν τον «Δικέφαλο» μεσοεπιθετικά. Ο πορτιέρε των Τσέχων χρειάστηκε αρκετές φορές να αποκρούσει τελειώματα των παικτών του ΠΑΟΚ . Στα τελευταία λεπτά του αγώνα «κοιμήθηκε ο Θεός» καθώς ο ΠΑΟΚ κατασκήνωσε στην περιοχή του Τζέντλικα και απειλούσε με κάθε τρόπο. Στο 70′ η Πλζεν έμεινε με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκε ο Ντγουε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τελικά στο 84′ Τισουντάλι μείωσε σε 1-2 και η ομάδα του Λουτσέσκου μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Στο 93′, όπως και την περασμένη Κυριακή με την ΑΕΚ… έτσι και σήμερα ο Μπάμπα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και δεν αστόχησε.

Μειώνονται αισθητά πλέον οι πιθανότητες του ΠΑΟΚ να προκριθεί στην επόμενη φάση. Θα πρέπει να βελτιωθούν αρκετά οι εμφανίσεις του, καθώς και να διαχειριστεί την απουσία του Λουτσέσκου στα επόμενα ματς, ώστε να μην υπάρχουν άλλες απώλειες.

 

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (66′ Μπαμπά), Κεντζιόρα, Κόλι, Ότο (76′ Τσάλοφ), Καμαρά, Μπακαγιόκο (59′ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Τάισον (66′ Τισουντάλι), Τόμας (66′ Ντεσπόντοφ).

Βικτόρια Πλζεν: Γέντλικα, Γέμελκα, Μάρκοβιτς, Ντουέ, Κάντου, Κάλβατς, Σόϊκα, Χάβελ, Σούιτς, Βίντρα (61′ Γίρκα), Αντού (73′ Χέιντα).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ