Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024

Μάλμε – Ολυμπιακός: Ελ Κααμπί, κριτής των πάντων

Ο μαγικός Μαρτίνς, ο σούπερ σκόρερ Ελ Κααμπί, το λαχείο του Πιρόλα και ο Μουζακίτης που με το λάθος στην ταυτότητα.

Φήμες επί των ακούγονταν τα τελευταία εικοσιτετράωρα για την ομάδα του Ολυμπιακού. Ο οποίος ζούσε από την περασμένη Κυριακή και την απρόσμενη ισοπαλία με τον Λεβαδειακό με τη ρετσινιά ότι διαλέγει παιχνίδια δοσμένη από τον κόσμο του. Κι αυτό δεν διαψεύστηκε απόψε. Αντίθετα ενισχύθηκε μετά την καταπληκτική εμφάνιση των “ερυθρόλευκων” απέναντι στη Μάλμε.

Το ματς

Το ματς ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να είναι αυτός που χρωματίζει τη ροή των εξελίξεων. Με την έντονη και σωστά δομημένη πίεση ψηλά να εναλλάσσεται με τη σωστή κυκλοφορία στην επίθεση και να γεννούν και οι δύο μαζί μερικές σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Μεγαλύτερη το δοκάρι του Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την αναρχία της σουηδικής άμυνας στο αμυντικό transition, συνέκλινε από τα αριστερά προς το κέντρο της μεγάλης περιοχής και λίγο πριν το ημικύκλιο αυτής εξαπέλυσε ένα σουτ με το δεξί που κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του αντιπάλου πορτιέρε και έπειτα μακριά από την εστία, ενώ πέρασε παράλληλα από αυτήν. Στερώντας έτσι στους “Πειραιώτες” την ευκαιρία να περιηγηθούν μόλις στο 10ο λεπτό. Βέβαια όχι μόνο δεν τους πτόησε, αλλά έδωσε κιόλας πρώτα στον Μαρτίνς και μετά σε όλους τους υπόλοιπους φτερά στα πόδια. Τα οποία χρησιμοποίησαν τόσο ο Πορτογάλος ακραίος επιθετικός της ελληνικής ομάδας όσο και ο φορ της Αγιούμπ Ελ Κααμπί για να φτιάξουν τη φάση που θα τους έδινε προβάδισμα. Όταν στο 30′ ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση με τον Μαρτίνς να διασχίζει το μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου, να περνά δύο από τους αμυνόμενους της Μάλμε και να κάνει την ιδανική κάθετη την κατάλληλη στιγμή. Για να βρει τον Ελ Κααμπί κάπου ανάμεσα στη μικρή περιοχή και σε σίγουρα πιο επίκαιρη θέση από τον προσωπικό του αντίπαλο και τον τερματοφύλακα, που δευτερόλεπτα μετά είδαν ρηπακα να αναπαύεται στην εστία τους. Κλείνοντας ουσιαστικά το βιβλίο των μεγάλων στιγμών του πρώτου μέρους. Αφού στα επόμενα δεκαεφτά λεπτά μέχρι την ανάπαυλα υπήρξε μόνο ένας καλός συνδυασμός των Τσικίνιο και Έζε, ο οποίος ολοκληρώθηκε με ένα αδύναμο σουτ που κατέληξε στα χέρια του αντιπάλου κίπερ.

Με το πέρας της ανάπαυλας τώρα και από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου το story του αγώνα άλλαξε άρδην. Καθότι η Μάλμε ήταν αυτή, η οποία μπήκε την περισσότερη ορμή στο χορτάρι. Αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό να περιοριστεί στο να απορροφά την πίεση πολύ πριν το επιλέξει εκείνος. Κάτι που τον έβγαλε λίγο από τα νερά του χωρίς όμως να τον θέσει σε άμεσο κινδυνο. Παρά τις πολλές ευκαιρίες. Κι αυτό συνέβη διότι όλες αυτές δεν ήταν ποιοτικά αξιόλογες. Γεγονός που έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με το χαμένο “κόκκινο” πέναλτι του Ελ Κααμπί στο 83′. Το οποίο αποτέλεσε και την τελευταία πραγματικά μεγάλη στιγμή της συνάντησης. Παρότι η μελλοντική Πρωταθλήτρια Σουηδίας συνέχισε να πιέζει μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τσολάκης, Κοστίνια, Κάρμο, Ρέτσος, Ορτέγκα (Πιρόλα 11′) (Γκαρθία 78′), Έσε, Μουζακίτης (Κωστούλας 79′), Τσικίνιο, Μαρτίνς (Μασούρας 86′), Ροντινέι, Ελ Κααμπί (Στάμενιτς 86′).

Μάλμε (Χένρικ Ρίντσρεμ): Νταλίν, Στρίγκερ, Ρέσλερ, Γιάνσον, Μπουσανέλο, Γιόνσεν (Ρόζενγκρεν 70′), Πένια, Άλι (Μπέργκ 70′), Λουκίλι (Κρίστιανσεν 60′), Μπολίν, Μποτχάιμ (Ρικς 81′).

Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν

Κλείνουμε το κείμενο μας με μια αναφορά σε αυτού που έδωσαν στον Ολυμπιακό τη δευττρυξ ευρωπαϊκή του νίκη τη φετινή σεζόν. Θα μιλήσουμε δηλαδή για τον εκπληκτικό Μουζακίτη που έχει φτάσει στην πρώτη ομάδα έτοιμος για πρωταθλητισμό και με χαρακτηριστικά αρκετά μεγαλύτερου από την δική του ηλικία παίκτη, έπειτα δε γίνεται να μην αναφερθούμε στον Πιρόλα που μπήκε στο δεκάλεπτο και έδωσε στην ομάδα του την ασφάλεια που χρειαζόταν στο αριστερό του άκρο, ενώ θα ολοκληρώσουμε την αναφορά μας με τους Μαρτίνς και Ελ Κααμπί που έκαναν απόψε στον απόλυτο βαθμό όλα αυτά για τα οποία τους έχει πληρώσει η πειραϊκή ομάδα.

 

Δείτε ακόμη:

ΠΑΟΚ – Βικτώρια Πλιζέν: Πήρε μπρος στο τέλος!

Παναθηναϊκός – Τσέλσι: Δεν του «βγήκε» από την αρχή το ματς και έχασε

Προηγούμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ