Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024

Αυτό το clasico ποιος θα το πάρει;

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα κοντράρονται απόψε (26/10, 22:00) στο «Santiago Bernabeu» στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της La Liga με φόντο τους τρεις βαθμούς και την κορυφή της βαθμολογίας.

Η αλήθεια είναι πως και οι δύο ομάδες προέρχονται από απίστευτη μεσοβδόμαδη παράσταση στο Champions League. Η Ρεάλ έκανε μυθική ανατροπή κόντρα στην Ντόρτμουντ και με πρωταγωνιστή τον Βίνι που σημείωσε χατ τρικ, το 0-2 έγινε 5-2 μόλις σε 33 λεπτά. Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα κατάφερε επιτέλους να κερδίσει την Μπάγερν στο Champions League και με μπροστάρη τον Ραφίνια που επίσης σημείωσε χατ τρικ υπέταξε με 4-1 τους Γερμανούς.

Τα πράγματα όμως τώρα είναι διαφορετικά. Οι δύο ομάδες κοντράρονται για το ισπανικό πρωτάθλημα και το βραδινό clasico ίσως να είναι το πιο ελκυστικό μεταξύ τους ματς τα τελευταία χρόνια. Και υπάρχουν λόγοι που προμηνύεται κάτι τέτοιο.

Ο σημαντικότερος ίσως όλων είναι η κατάσταση που βρίσκεται η Μπαρτσελόνα. Οι “Μπλαουγκράνα” με τον Φλικ στον πάγκο έχουν αναγεννηθεί, έχουν κάνει φοβερή εκκίνηση στη σεζόν ενώ παίχτες που πέρσι δεν έκαναν την διαφορά όπως ο Λεβαντόφσκι και ο Ραφίνια φέτος δεν είναι ντροπή να πούμε πως ” βγάζουν μάτια”. Επιπλέον, κάνεις δεν μπορεί να μην βάλει στην συζήτηση το όνομα του Λαμίν Γιαμάλ ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ίσως ο πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Με αυτά τα δεδομένα καθώς και με τις επιστροφές παιχτών κλειδιά όπως ο Γκάβι, ο Όλμο και ο Ντε Γιονγκ καταλαβαίνουμε πως η Μπάρτσα θα κατέβει πραγματικά πανέτοιμη για την μάχη με την αιώνιο αντίπαλο.

Από την άλλη, στη Ρεάλ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Η “Μαδριλένοι” κατάφεραν επιτέλους να εντάξουν στο ρόστερ τους τον Κιλιάν Εμπαμπέ όμως ακόμα φαίνεται πως δεν έχει βρεθεί ο ακριβής ρόλος που θα έχει στην ομάδα. Ο Αντσελότι προσπαθεί να βρει τον κατάλληλο χώρο για αυτόν στο γήπεδο ενώ παράλληλα έχει να σκεφτεί και πως θα αξιοποιήσει τους Βίνι, Μπέλινχαμ και Ροντρίγκο σε σχέση με τον Γάλλο. Όλα αυτά σε μια περίοδο στην οποία η Βασίλισσα μαθαίνει να ζει χωρίς τον για χρόνια μαέστρο στο κέντρο της, Τόνι Κρος. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα έρχονται και χωρίς πραγματικά να εντυπωσιάζει είναι μόλις στο -3 από την Μπάρτσα, η οποία έχει να επιδείξει μόνο μια ήττα από την Οσασούνα στο πρωτάθλημα. Η Ρεάλ θα παραταχθεί χωρίς τους Κουρτουά και Ροντρίγκο που ταλαιπωρούνται από μικροτραυματισμούς ενώ υπάρχει και η απώλεια του Καρβαχάλ που ταλαιπωρείται από ρήξη χιαστών.

Οι αστέρες της Μαδρίτης κοντράρονται ίσως με την πιο καλοδουλεμένη Μπαρτσελόνα των τελευταίων ετών και τα ερωτήματα είναι πολλά. Η Ρεάλ θα καταφέρει με την εμπειρία της ακόμη μια φορά να υποτάξει την αντίπαλο της χωρίς σπουδαία μπάλα; Θα καταφέρει ο Λεβαντόφσκι, ο Γιαμάλ και ο Ραφίνια να οδηγήσουν την Μπάρτσα στην νίκη; Τελικά αυτό το clasico ποιος θα το πάρει;

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ