Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024

«Λιονταρίσια» εμφάνιση ο Πανσερραϊκός που «δάγκωσε» την ΑΕΚ!

Μια εμφάνιση που θα τη θυμούνται για καιρό στις Σέρρες, πραγματοποίησε ο Πανσερραϊκός απέναντι στην ΑΕΚ, που μετά το περσινό 2-2 βάζει νέο «STOP» και μάλιστα με νίκη αυτή τη φορά στην Ένωση. Το τελικό 1-0 δείχνει και τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν τα «λιοντάρια» και μάλιστα με δέκα ποδοσφαιριστές από το 27’, απέναντι σε έναν αντίπαλο που διεκδικεί το πρωτάθλημα, φτάνοντας αισίως του 10 πόντους στη βαθμολογία και «ξεφεύγοντας» από τις επικίνδυνες θέσεις.

 

Ο τεχνικός των Σερρών, Χουάν Φεράντο δείχνει να περνάει μέρα με τη μέρα τη φιλοσοφία του επιθετικού ποδοσφαίρου στην ομάδα μετρώντας με την έλευση του σε πέντε ματς, εννιά βαθμούς. Με περίσσιο… θράσος ο Πανσερραϊκός έβγαινε στην επίθεση αναζητώντας το γκολ δικαιώνοντας την προσπάθεια του στο 22’ όποτε και σκόραρε με τον Μπετανκόρ.

Στο β’ μέρος βλέποντας τα δύσκολα και περιμένοντας φυσικά την ΑΕΚ να πιέσει, ο Φεράντο έριξε στο ματς και τον Καρασαλίδη παίζοντας με τρεις αμυντικούς στο κέντρο της άμυνας και μη αφήνοντας πολλά περιθώρια αντίδρασης στην Ένωση. Σε μεγάλη μέρα βρέθηκε και ο γκολκίπερ Γκουγκεσασβίλι, ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις έδειξε την κλάση του με εντυπωσιακές επεμβάσεις, κρατώντας το μηδέν για τον Πανσερραϊκό. Από την άλλη μεριά ο Ματίας Αλμέιδα μετά και το σημερινό «στραπάτσο» είδε την ομάδα του να βρίσκεται μακριά από τη νίκη εδώ και τρεις αγωνιστικές και σίγουρα προβληματισμένος καλείται να βρει λύσεις για να αλλάξει την κατάσταση. Παίζοντας φουλ επίθεση στο β’ μέρος και ασκώντας ασφυκτική πίεση στην άμυνα του Πανσερραϊκού, βάζοντας μέσα στο ματς όλα του τα… όπλα (Μαρσιάλ, Πινέδα, Ελίασον, Μάνταλο) είδε να μην μπορεί να βρει διαδρόμους στην καλοδουλεμένη άμυνα των Σερρών η οποία άντεξε μέχρι τέλους.

 

Μπετανκόρ… ο εκτελεστής!

Ο Ισπανός επιθετικός του Πανσερραϊκού, Χεφτέ Μπετανκόρ, διανύει μια από τις καλύτερες ποδοσφαιρικές του περιόδους καθώς με το σημερινό του γκολ έπιασε τον Μορόν του Άρη στην πρώτη θέση με 6 γκολ (!), σίγουρα ένα εκπληκτικό στατιστικό στοιχείο για τον παίκτη του Πανσερραϊκού! Ο 31χρονος φορ σκοράρει κατά… ριπάς στα πέντε τελευταία ματς των Σερρών αρχής γενομένης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (3-1), τη Λαμία εκτός έδρας (1-2), τον ΟΦΗ εντός (2-3), τον Βόλο εκτός (0-1) και τώρα την ΑΕΚ (1-0) δίνοντας στα «λιοντάρια» εννέα βαθμούς κάνοντας τα να… ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας παίρνοντας βαθιά… ανάσα!

Εορταστικό κλίμα στις κερκίδες από 5.500 φιλάθλους!

Κάτι από τα… παλιά θύμισε το γήπεδο «Εμμανουήλ Παπάς» του Πανσερραϊκού αφού περίπου 5.500 φίλαθλοι έδωσαν το παρών και παρακολούθησαν τον αγώνα μεταξύ των «λιονταριών» και της ΑΕΚ. Δυναμικό παρών έδωσαν οι φίλοι της Ένωσης αφού 3.000 και πλέον οπαδοί της από διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδος αλλά και της Αθήνας βρέθηκαν κοντά στην προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων» που όμως στο τέλος έφυγαν απογοητευμένοι από το γήπεδο. Από την άλλη μεριά, εμφανώς χαρούμενοι οι φίλοι του Πανσερραϊκού πανηγύρισαν με την ψυχή τους και μαζί με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους τη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ!

ΣΕΡΡΕΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ