Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024

El Clásico: Βάφτηκε “μπλαουγκράνα” και άνοιξε σημαντικά την ψαλίδα ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ

Η νίκη που ήρθε την κατάλληλη στιγμή, το φαινόμενο Γιαμάλ, οι 6 βαθμοί που μοιάζουν με χάος και ο Φλικ που επίσης το νήμα από εκεί που το άφησε ο Τσάβι με σκοπό να επαναφέρει τη Μπαρτσελόνα στη δόξα.

Η χθεσινοβραδινή τιτανομαχία ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα δεν κρίθηκε απλά υπέρ της μιας εκ των δύο ομάδων, αλλά δημιούργησε κιόλας μια παράσταση που είχαμε καιρό να δούμε από την ομάδα της Βαρκελώνης, που ήταν εν τέλει και αυτή που θριάμβευσε στο ντέρμπι.

Stat credits: OneFootball (Facebook account)

Συγκεκριμένα οι “μπλαουγκράνα” επιβλήθηκαν των “μερένχες” μετά από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα και πέρα του ότι το έκαναν με πάρα πολύ έξυπνο τρόπο, τα κατάφεραν και την καταλληλότερη στιγμή που μπορούσαν.

Photos’ credits: Squawka Football (Facebook account)

Καθώς με το καθηλωτικό 0-4 που κατέγραψαν στην έδρα της “βασίλισσας” έβαλαν τέλος στην πολύ καλή προσπάθεια της να σπάσει το ρεκόρ που κατείχαν οι ίδιοι με τους περισσότερους αήττητους αγώνες πρωταθλήματος στην ιστορία της La Liga. Εφόσον απέτρεψαν την “άσπονδη εχθρό” τους από το να φτάσει τον μαγικό αριθμό 43 και να ισοφαρίσει το δικό τους ρεκόρ από τη σεζόν 2017/18.

Table credits: Barcelona (IG account)

Ο κύκλος των ης ζωής αυτού του ντέρμπι όμως δεν σταματά εκεί. Αντίθετα συνεχίζεται με ενα ένα ακόμα στατιστικό, το οποίο δείχνει και πάλι κοντά τις δύο ομάδες με την υποσημείωση ότι πια τις χωρίζει αρκετή απόσταση αγωνιστικά και μια ψυχολογική άβυσσος. Από την οποία η ομάδα της Μαδρίτης πρέπει να βγει όσο πιο σύντομα μπορεί.

Info credits: Gazzetta.gr

Έστω και αν αυτή τη στιγμή χρειάζονται για λόγους ανασύνταξης μερικές αταμανικές δηλώσεις εκ μέρους του Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος έσπευσε να θυμηθεί ότι η τελευταία τεσσάρα που δέχθηκε η ομάδα του (20 Μαρτίου 2022) προηγήθηκε ενός ακόμα double.

Photo credits: Lamine Yamal (IG account)

Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά του πρόσφατου τότε με το το τώρα και αυτή δεν είναι άλλη από την παρουσία του Λαμίν Γιαμάλ, που δεν ξεκολλάει από το status του “unstoppable” και του καλύτερου παίκτη του κόσμου αυτή τη στιγμή. Με αποτέλεσμα να θεωρείται απόλυτη λεπτομέρεια και φυσική συνέχεια το γεγονός ότι έβαλε την πρώτη του γκολάρα σε “El Clásico” και έγινε λόγω αυτής ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του συγκεκριμένου ντέρμπι (17 ετών και 106 ημερών).

Photo credits: 433 (Facebook account)

Το οποίο έληξε με τον Χάνσι Φλικ να έχει παραδώσει ένα ακόμα “masterclass” αυτή την εβδομάδα βρίσκοντας χάρη στο τεχνητό οφσάιντ τον κατάλληλο τρόπο να καλύψει το χάντικαπ που χώριζε ποιοτικά την άμυνα του από την τριάδα των Βίνι, Μπέλιγχαμ και Εμπαπέ που απάρτιζαν τη γραμμή κρούσης της “βασίλισσας”.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ