Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Τον σκότωσαν γιατί υποχωρούσε

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 1-1

Το ταξίδι του Ολυμπιακού στη Γερμανία έμοιαζε πριν τη διεξαγωγή του αγώνα με τη Φράιμπουργκ σαν μια υποχρέωση που απλά έπρεπε να διεκπεραιωθεί.Περισσότερο για αυτό ευθυνόταν η εξαιρετική εικόνα των Γερμανών τη φετινή σεζόν.

Οι “ερυθρόλευκοι” όμως δεν συμβιβάστηκαν,όπως φάνηκε στο γήπεδο,με το ρόλο του κομπάρσου.Μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με βλέψεις να διεκδικήσουν όσα περισσότερα μπορούσαν από την αναμέτρηση.

Η διάθεση τους αυτή τους βοήθησε να πάρουν ασυνήθιστα γρήγορα κεφάλι στο σκορ.Αφού στο 16′ ο σπουδαίος Γιουσέφ Ελ Αραμπί με άλλη μια κανονιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Πειραιά.Ο Μαροκινός έφτασε με αυτό τα 18 γκολ στην Ευρώπη με τη φανέλα του Ολυμπιακού.Οι ευκαιρίες διαδέχονταν για κάποια λεπτά η μία την άλλη.Η μεγαλύτερη βέβαια ήταν το άουτ του Γιώργου Μασούρα σε κενό τέρμα.

Η εικόνα του αγώνα μέχρι και το 70ο λεπτό ήταν η ίδια.Ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόταν σε κάθε ευκαιρία τα μέτρα που του έδινε το ανύπαρκτο κέντρο της Φράιμπουργκ.Ο Κρίστιαν Στράιχ παρέταξε τους παίκτες σε σχηματισμό 3-5-2,αλλά όσο φορτωμένος και αν ήταν ο άξονας του ο Ινμπέομ Χουάνγκ και ο Γιάν Εμβιλά κατάφεραν με την ποιότητα τους να τον απορυθμίσουν.

Ο αγώνας στο τελευταίο του κομμάτι βρήκε τον Ολυμπιακό κλεισμένο στα καρέ του και διατεθειμένο να διαφυλάξει με κάθε τρόπο το προβάδισμα του.Τελικά η ομάδα από τη Γερμανία όμως κατάφερε και λύγισε τους αξιόμαχους “ερυθρόλευκους” με μια κεφαλιά του Λούκας Κίμπλερ στο 92ο λεπτό που δεν κατάφερε να βγάλει ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

Το άσχημο για του παίκτες του Μίτσελ είναι πως το ταξίδι στην Ευρώπη τελείωσε άδοξα για φέτος.Υπάρχει βέβαια και ένα καλό νέο.Αφού οι “ερυθρόλευκοι” δείχνουν την τελευταία μιάμιση εβδομάδα να μπαίνουν στον ίσιο δρόμο.Όχι όσον αφορά τα αποτελέσματα τους,αλλά σίγουρα σε ότι έχει να κάνει με την εικόνα τους.Σύγχρονο ποδόσφαιρο βασισμένο στις πολλές και γρήγορες πάσες.Αυτό είναι το φάρμακο που φαίνεται σιγά – σιγά να τους επουλώνει την πληγή που άνοιξε στο “δέρμα” τούς τελευταίους μήνες.

Σε αυτό το σημείο ειδική μνεία αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη,ο οποίος αρχικά δε μου γέμιζε το μάτι ως αξιόπιστη λύση για το κενό που άφησε ο τραυματίας Τόμας Βάτσλικ.Ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ παρόλα αυτά δε μάσησε στα δύσκολα και με μια σειρά από τεράστιες αποκρούσεις κράτησε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι της Ευρώπης όσο άντεχε.

Τέλος,θα ήθελα να προσθέσω και κάτι για τη διαιτησία που δεν ήταν αυτή που πρόσταζε το επίπεδο του αγώνα και της διοργάνωσης.

Όπως και να ‘χει η Ευρώπη χάθηκε και πάμε για άλλα.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ