Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οι ηχηρές απουσίες του Μουντιάλ

Με την έναρξη του Μουντιάλ του Κατάρ να πλησιάζει, ολοένα και περισσότερες ομάδες ανακοινώνουν τις αποστολές τους. Από αυτές λείπουν αρκετά ηχηρά ονόματα ποδοσφαιριστών. Κύριος λόγος απουσίας τους, οι τραυματισμοί.

Συγκεκριμένα, η Γαλλία δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Πολ Πογκμπά, Νγκολό Καντέ και Μάικ Μενιάν. Και οι τρεις αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και έχουν μείνει εκτός τελικής λίστας.

Ομοίως ο Ντιόγκο Ζότα δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την Πορτογαλία στο τουρνουά εξαιτίας του τραυματισμού του. Μπορεί η αποστολή της Βραζιλίας να περιλαμβάνει αρκετά δυνατά «χαρτιά». Οι απουσίες όμως των Ντιόγκο Κάρλος και Αρτούρ Μέλο είναι αν μη τι άλλο αισθητές.

Η Ολλανδία από την άλλη μεριά θα στερηθεί των υπηρεσιών του Τζίνι Βαϊνάλντουμ, ενώ το Βέλγιο του Σαλεμέκερς. Από εκεί που ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν ήξερε ποιον να πρωτοβάλει στα άκρα της άμυνάς του, βλέπει να μένει από λύσεις. Και αυτό διότι τόσο ο Ρίις Τζέιμς όσο και ο Μπεν Τσίλγουελ θα λείψουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο για λογαριασμό των «λιονταριών».

Η πάντα υπολογίσιμη δύναμη, Γερμανία, δεν θα έχει στην διάθεσή της τους Τίμο Βέρνερ και Μάρκο Ρόις. Από πλευράς Μεξικού, δεδομένα θα λείψει ο Χεσούς Κορόνα, ενώ και η παρουσία του Ραούλ Χιμένες δεν είναι οριστική. Επιπλέον, αμφίβολοι για την συμμετοχή τους στο Μουντιάλ είναι οι Πάολο Ντιμπάλα, Τζιοβάνι Λο Σέλσο και ο Ντούσαν Βλάχοβιτς για λογαριασμό της Αργεντινής και της Σερβίας αντίστοιχα.

Τελευταίο όνομα που μπήκε σε αυτήν την μακροσκελή λίστα είναι του Σάντιο Μανέ. Ο επιθετικός της Μπάγερν αποκόμισε τραυματισμό στο τελευταίο παιχνίδι των Βαυαρών και αναμφίβολα η απουσία του αποτελεί πλήγμα για την Σενεγάλη. Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της διοργάνωσης έχει ξεκινήσει. Μένει να φανεί εάν θα μείνουν και άλλοι παίκτες εκτός αυτής εξαιτίας τραυματισμών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ