Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι έτοιμο να διεξαχθεί κάτω από ασυνήθιστες συνθήκες, με την Γερμανία να θέλει να εκμεταλλευτεί την περίεργη κατάσταση και να κατακτήσει το τρόπαιο, όπως το είχε κάνει το 2014.
Από το 2014 έως το 2022 έχουν περάσει οκτώ χρόνια και τα πράγματα δεν είναι τα ίδια. Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο κόσμος δοκιμάστηκε, οι Εθνικές χώρες άλλαξαν τους παίκτες τους, άλλοι αποσύρθηκαν και άλλοι αναδείχθηκαν. Ακόμη, το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι το πρώτο το οποίο δεν διεξάγεται καλοκαίρι, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα. Σε όλη αυτή τη κατάσταση όμως, υπάρχει μια χώρα, η οποία έχει μάθει να κερδίζει σε όλες τις καταστάσεις και θέλει να το κάνει για μια ακόμη φορά. Το όνομα της είναι Γερμανία.
Με συνολικά τέσσερις κατακτήσεις τροπαίων βρίσκεται στη δεύτερη σχέση στη σχετική λίστα πίσω μόνο από τη Βραζιλία. Ο πρώτος τίτλος ήρθε το 1954 στην Ελβετία, είκοσι χρόνια μετά, σήκωσε το τρόπαιο στο «σπίτι» της, ενώ το ίδιο έκανε και το 1990 στην Ιταλία.
Πιο πρόσφατη βέβαια στη μνήμη όλων είναι η πρώτη θέση το 2014 στη Βραζιλία εκεί βέβαια όπου ξεχώρισε το εντυπωσιακό 7-1 επί των οικοδεσποτών στα ημιτελικά.
Πως έφτασε στο Παγκόσμιο του Κατάρ:
Τα “πάντσερ” βρέθηκαν σε έναν όμιλο προκριματικών μαζί με τις Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία, Αρμενία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν και προφανώς ήταν το μεγάλο φαβορί. Η εντός έδρας ήττα την τρίτη αγωνιστική από τη Βόρεια Μακεδονία την ταρακούνησε σε μεγάλο βαθμό, για αυτό και στα επόμενα παιχνίδια παρουσιάστηκε σοβαρή και σημείωσε 9 νίκες σε 10 παιχνίδια με τέρματα 36-4 και φυσικά δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα για την πρώτη θέση και την πρόκριση της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Μοναδικός στόχος η κατάκτηση
Αρχικός στόχος της Γερμανίας είναι η πρώτη θέση του ομίλου καθώς αυτός, της δίνει βάσιμες ελπίδες να το κάνει, μιας και μοναδική “σκληρή” αντίπαλος μπορεί να χαρακτηριστεί μονάχα η Ισπανία. Έχει ένα ποιοτικό ρόστερ και μπορεί να φτάσει έως τα ημιτελικά, εάν πραγματοποιήσει πορεία ανάλογη της ιστορίας της, μιας και το Παγκόσμιο του 2018, θα πρέπει να ξεχαστεί από την ομάδα του Χάνσι Φλικ, εξαιτίας των κακών εμφανίσεων αλλά και του αποκλεισμού της από την συνέχεια της διοργάνωσης (αποκλείστηκε από τους ομίλους).
Η αποστολή για το Κατάρ
Με μοναδικό απόντα τον Μάρκο Ρόις, αλλά τον Μουκοκό αντικαταστάτη, θα αγωνιστούν τα “Πάντσερ” στο Κατάρ, με τον Μάνουελ Νόιερ να βρίσκεται κανονικά στην αποστολή της χώρας, μετά το σοβαρό ζήτημα υγείας τον τελευταίο καιρό (καρκίνο του δέρματος).
Τερματοφύλακες: Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν), Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν (Μπαρτσελόνα), Κέβιν Τραπ (Άιντραχτ).
Αμυντικοί: Αρμέλ Μπέλα Κότσαπ (Σαουθάμπτον), Ματίας Γκίντερ (Φράιμπουργκ), Κρίστιαν Γκίντερ (Φράιμπουργκ), Τίλο Κέρερ (Γουέστ Χαμ), Λούκας Κλόστερμαν (Λειψία), Νταβίντ Ράουμ (Λειψία), Αντόνιο Ρίντιγκερ (Ρεάλ), Νίκο Σλότερμπεκ (Ντόρτμουντ), Νίκλας Ζίλε (Ντόρτμουντ).
Μέσοι: Γιούλιαν Μπραντ (Ντόρτμουντ), Λέον Γκορέτσκα (Μπάγερν), Μάριο Γκέτσε (Άιντραχτ), Ιλκάι Γκιντογκάν (Μάντσεστερ Σίτι), Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν), Τζαμαλ Μουσιάλα (Μπάγερν).
Επιθετικοί: Σερζ Γκνάμπρι (Μπάγερν), Νίκλας Φίλκρουγκ (Βέρντερ), Κάι Χάβερτς (Τσέλσι), Καρίμ Αντεγέμι (Ντόρτμουντ), Γιόνας Χόφμαν (Γκλάντμπαχ), Γιουσουφά Μουκοκό (Ντόρτμουντ), Τόμας Μίλερ (Μπάγερν), Λιρόι Σανέ (Μπάγερν).