Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Πρόβα τελικού» στο Μάντσεστερ

Η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει την Τσέλσι, ένα ζευγάρι που θα βρίσκεται και στον τελικό του UEFA Champions League.

Οι γηπεδούχοι έχουν ως στόχο να πάρουν την σημερινή νίκη για να κλειδώσουν το πρωτάθλημα και επίσημα πλέον, ενώ θέλουν να χτίσουν ψυχολογία απέναντι στην αντίπαλο τους που θα αντιμετωπίσουν ξανά σε 20 μέρες.

Προέρχονται αφενός από την τεράστια πρόκριση απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν με σκορ 2-0 στο Μάντσεστερ, ενώ στο πρωτάθλημα επικράτησαν κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας και μάλιστα εκτός έδρας με 0-2.

Πιθανή ενδεκάδα:

(4-3-3): Εντερσον – Κανσέλο, Ντίας, Λαπόρτ, Μεντί – Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (Μπ. Σίλβα), Γκιουντογάν – Φ. Τόρες, Στέρλινγκ, Ζεσούς (Αγουέρο)

Στην αντίπερα όχθη η Τσέλσι βρίσκεται και αυτή στην καλύτερη της φάση μιας και κατάφερε μετά από αρκετά χρόνια να βρίσκεται στον τελικό του Champions League, επικρατώντας επί της Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 2-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Η αποψινή αναμέτρηση είναι μια ευκαιρία, ώστε να εκμεταλλευτεί την ήττα της Λέστερ απέναντι στην Νιουκάστλ και να πατήσει γερά στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Εκτός όμως από αυτό το κίνητρο, η ομάδα των «μπλε» θέλει να δείξει στην Σίτι πως είναι υπολογίσιμη αντίπαλος και πως η κατάκτηση του Champions League δεν θα είναι «άνετη» για τους Πολίτες.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως οι φιλοξενούμενοι πήραν την τεράστια πρόκριση για τον τελικό του F.A Cup, απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι και θέλουν να χτίσουν πάνω σε αυτή την νίκη, τόσο για την αποψινή αναμέτρηση, όσο και για τον τελικό του UEFA Champions League.

Πιθανή ενδεκάδα:

(3-4-2-1): Μεντί – Κρίστενσεν, Ζουμά, Ρούντιγκερ – Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ – Ζίγιες, Μάουντ – Βέρνερ (Χάβερτς)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ