Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Το μεγάλο ‘διπλό’ του Ολυμπιακού, το μέταλλο του Παναθηναϊκού, ο αήττητος ΠΑΟΚ και το ‘μακελειό’ των ουραγών

Η Super League έφτασε και επίσημα στο τέλος της μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής αγωνιστικής, από την οποία ξεχώρισε φυσικά η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ παράλληλα το ‘τριφύλλι’ πέρασε από το Περιστέρι και βρέθηκε στην κορυφή μετά την λήξη της κανονικής περιόδου έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια! Ο Παναγιώτης Βαρσαμάς σας παρουσιάζει το σχόλιο του, μετά την ολοκλήρωση των επτά χθεσινών αναμετρήσεων.

ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3

Ο Ολυμπιακός φώναξε παρόν στο πιο κρίσιμο ραντεβού του ολόκληρη την σεζόν και με ένα μεγάλο ‘διπλό’, στην πιο δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος, μπήκε και πάλι στο κόλπο του τίτλου. Η ομάδα του Μίτσελ μπορεί στο πρώτο μέρος να μην είχε καλή εικόνα και να σφυροκοπήθηκε αρκετά από την ΑΕΚ, η οποία όμως δεν έκανε γκολ τις ευκαιρίες της και στην επανάληψη το πλήρωσε πολύ ακριβά. Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την αγωνιστική του άνοδο και με κύριο εκφραστή τον Κώστα Φορτούνη και τον Σέντρικ Μπακαμπού πήρε μεγάλο προβάδισμα μέσα σε ένα τρίλεπτο κόντρα στην ‘κοιμισμένη’ και επηρεασμένη ΑΕΚ, ενώ οι Μπιέλ και Κανός που δεν είχαν την ‘τέλεια’ παρουσία, έκαναν την δουλειά τους και μετουσίωσαν σε γκολ τις ευκαιρίες που έπεσαν στα πόδια τους, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε αυτό το μεγάλο ‘διπλό’ της ομάδας τους. Πλέον οι ‘ερυθρόλευκοι’ μπήκαν και πάλι στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, ενώ φυσικά θα μείνουν για πάντα στην ιστορία, όντας η πρώτη ομάδα που κέρδισε στην Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ από την πλευρά της, δεν μπόρεσε να τελειώσει το ματς και να αφήσει εκτός τίτλου τον Ολυμπιακού, ενώ παράλληλα η Ένωση έχασε και την μεγάλη ευκαιρία να πάει στα πλέι-οφ και να είναι πρώτη στην ‘κούρσα’. Η ομάδα του Αλμέιδα έχασε το μυαλό της εχθές μετά το πρώτο εξαιρετικό ημίχρονο που έκανε και τελικώς κατέληξε να γλιτώσει από διασυρμό, ενώ παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα παρουσιαστεί η ΑΕΚ από εδώ και στο εξής, με την ήττα αυτή να της κάνει πιθανότατα και καλό. Για τον Ολυμπιακό το αποτέλεσμα δείχνει πολλά, καθώς ο Μίτσελ εχθές μας έδειξε πως τον Ολυμπιακό δεν γίνεται να τον ξεγραάφεις ποτέ και στο κρισιμότερο παιχνίδι της σεζόν, πήρε άριστα!

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-2

Την ώρα που ο Ολυμπιακός έπαιρνε μία μεγάλη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, ο Φώτης Ιωαννίδης έβαζε και πάλι το λιθαράκι του για να αποδράσει το ‘τριφύλλι’ από το Περιστέρι και να βρεθεί και πάλι στην κορυφή. Οι ‘πράσινοι’ χθες ήταν σαφώς ανώτεροι από τον αντίπαλο τους, μπήκαν στο γήπεδο με στόχο αποκλειστικά τους τρεις βαθμούς και τελικώς με τον Φώτη Ιωαννίδη να πετυχαίνει ένα από τα ομορφότερα γκολ της σεζόν και να διπλασιάζει τα τέρματα του αλλά και της ομάδας του, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι λίγο αργότερα, κατάφεραν να βρεθούν με την λήξη της κανονικής διάρκειας στην κορυφή της βαθμολογίας, έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια! Ο Παναθηναϊκός που άντεξε και δεν κατέρρευσε τον δύσκολο Ιανουάριο, ο Παναθηναϊκός που έκανε ‘κοιλιά’ και ανταπεξήλθε άριστα στις δυσκολίες, απέκτησε μέσα στην σεζόν μέταλλο πρωταθλητή, ήταν πρώτος στα 24 από τα 26 παιχνίδια και τελικώς βλέπει τους κόπους του να πιάνουν τόπο, μπαίνοντας ως ο απόλυτος οδηγός στην μάχη των πλέι-οφ, έχοντας μάλιστα διαφορά δύο, πέντε και επτά βαθμών αντίστοιχα, από τους διώκτες του! Πλέον το ‘τριφύλλι’ έχει μπροστά του ακόμη δέκα μάχες για να κερδίσει τον ‘πόλεμο’ και είναι αρκετά ενδιαφέρον το πώς θα παρουσιαστούν οι ‘πράσινοι’ στα πλέι-οφ και πως θα διαχειριστούν τα πολλαπλά παιχνίδια – ντέρμπι. Να σημειωθεί πως ο Ιωαννίδης μετά και τα δύο χθεσινά του γκολ, έφτασε τα πέντε στο πρωτάθλημα, ενώ με την καθοριστική του συμβολή για άλλο ένα παιχνίδι, έβαλε άλλους τρεις πόντους στο σακούλι της ομάδας του και έκλεισε την κανονική διάρκεια έχοντας δώσει συνολικά έως τώρα 17 βαθμούς στον Παναθηναϊκό(!), αναμφίβολα ο πιο κομβικός παίχτης της ομάδας του Γιοβάνοβιτς.

ΒΟΛΟΣ – ΠΑΟΚ 0-1

Ο Δικέφαλος του Βορρά ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την κανονική διάρκεια. Όχι για το γεγονός ότι εχθές κέρδισε στον Βόλο την τοπική ομάδα, αλλά γιατί σε αυτές τις 26 αγωνιστικές φαίνεται πως είναι η πιο ‘κερδισμένη’ ομάδα της κατηγορίας. Ο Λουτσέσκου κατάφερε μέσα σε αυτές τα 26 παιχνίδια να ‘χτίσει’ μία ομάδα η οποία αρνείται να χάσει, παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, είναι θριαμβεύτρια στα περισσότερα ντέρμπι έχοντας μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς (νίκες εκτός με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ισοπαλία και νίκη εντός με Ολυμπιακό και ΑΕΚ αντίστοιχα) και το κυριότερο ανέδειξε παιδιά, παιδιά όπως ο Λύρατζης, ο Κουλιεράκης και φυσικά ο Κωνσταντέλιας! Όλα αυτά χωρίς μεταγραφές, χωρίς μεγάλο μπάτζετ και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, ας μην κρυβόμαστε, ο ΠΑΟΚ στην αρχή της σεζόν ήταν φανερό πως δεν θα πάει για πρωτάθλημα, αλλά πόνταρε σε όσο το δυνατόν καλύτερο βαθμολογικό πλασάρισμα και προφανώς σε μία ενδεχόμενη κατάκτηση κυπέλλου. Μπαίνουμε στα πλέι-οφ ωστόσο και ο ΠΑΟΚ είναι στον τελικό του Κυπέλλου (διαδικαστική η ρεβάνς με την Λαμία) και διεκδικεί επάξια τον τίτλο, καθώς είναι πίσω μόλις επτά βαθμούς! Επτά βαθμοί στην ‘καυτή’ Τούμπα, με την ψυχολογία στα ύψη, με το αβαντάζ της ανωτερότητας στα ντέρμπι από τους υπόλοιπους διεκδικητές και φυσικά το μεγάλο του ‘όπλο’ τον Ραζβάν Λουτσέσκου, μπορούν να καλυφθούν, μπορεί και όχι όμως. Για να πάμε όμως και λίγο στα της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ εχθές έπαιξε όσο χρειάστηκε και τελικώς επικράτησε με το ‘φτωχό’ αλλά πολύτιμο 0-1 στον Βόλο, ο Μπράντον Τόμας ήταν εκείνος που σκόραρε για τον Δικέφαλο και κράτησε αήττητους για άλλο ένα ματς τους ‘ασπρόμαυρους’, οι οποίοι έχουν να χάσουν από τις 30 Οκτωβρίου, όταν και ηττήθηκαν στην Νέα Φιλαδέλφεια από την ΑΕΚ, έκτοτε ο ΠΑΟΚ μετρά 15 νίκες και 6 ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και κύπελλο! Η δουλειά στην Θεσσαλονίκη έχει γίνει, ασχέτως με το τι θα γίνει στα πλέι-οφ, ωστόσο η όρεξη έχει ανοίξει για τα καλά και η ομάδα του Λουτσέσκου θέλει τουλάχιστον το κύπελλο για να είναι άκρως πετυχημένη η χρονιά!

ΑΡΗΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 3-1

Μία σεζόν με σκαμπανεβάσματα βρίσκει τον Άρη στην 5η θέση της βαθμολογίας και για την ώρα του δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο, ωστόσο έρχονται κρίσιμες και δύσκολες μάχες στα πλέι-οφ και οι Θεσσαλονικείς πρέπει να δώσουν παραπάνω από το 100% τους για να πετύχουν τον μοναδικό τους στόχο. Για άλλη μία σεζόν η χρονιά ξεκίνησε αισιόδοξα, ο Καρυπίδης υποσχέθηκε τίτλους, έβαλε το χέρι στην τσέπη και έδωσε χρήματα, έφερε ηχηρά ονόματα στην Θεσσαλονίκη, ωστόσο η εικόνα ήταν κάκιστη, για να μην πω καταθλιπτική, με τον Άρη να αλλάζει και πάλι αρκετές φορές προπονητή και για την ώρα να πορεύεται με ποιον άλλο; τον Τόλη Τερζή. Ο Άρης αν απογοήτευσε στο πρώτο μισό, από τον Ιανουάριο και έπειτα τα πήγε ακόμη πιο άσχημα, καθώς μάζεψε μόλις 15 βαθμούς, εκ των οποίων οι 12 ήταν εντός έδρας. Καταλαβαίνουμε πως εκτός έδρας η ομάδα της Θεσσαλονίκης ‘βάλτωσε’, το κύπελλο για άλλη μία χρονιά χάθηκε και πλέον όλοι τρέχουν για να προλάβουν να μαζέψουν ότι συμμαζεύεται. Οι ‘κίτρινοι’ πάντως εχθές κατάφεραν να κλείσουν με νίκη τις υποχρεώσεις του, πραγματοποιώντας μάλιστα μία καλή εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αν και προηγήθηκε νωρίς τελικώς δεν άντεξε και γνώρισε την ήττα με 3-1. Ο Βλαντιμίρ Νταρίντα για άλλο ένα ματς σκόραρε για τον Άρη και αποδεικνύεται πως είναι ένας από τους λίγους διακριθέντες την σεζόν, ενώ οι Ματέο Γκαρσία και Αμπουμπακάρ Καμαρά πέτυχαν από ένα επίσης τέρμα και χάρισαν στον Άρη την νίκη. Πλέον η ομάδα της Θεσσαλονίκης πρέπει να εστιάσει στα ματς με τον Βόλο κυρίως και να χτυπήσει αυτές τις αναμετρήσεις εάν θέλει να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο, διαφορετικά η χρονιά θα είναι πλήρως αποτυχημένη. Από την πλευρά του ο ΠΑΣ Γιάννινα με την χθεσινή του ήττα πάει στα πλέι-άουτ λιγότερο ασφαλής, καθώς είδε τους υπόλοιπους της ‘ουράς’ να παίρνουν αποτελέσματα και να βρίσκονται στο +6 από την ζώνη του υποβιβασμού.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ 1-1

Παναιτωλικός και Λαμία έμειναν στο 1-1 εχθές το απόγευμα, με το αποτέλεσμα αυτό να στέλνει τα ‘καναρίνια’ στην πρώτη θέση των πλέι-άουτ και την Λαμία στην τελευταία θέση παρέα με τον Λεβαδειακό. Οι Αγρινιώτες προηγήθηκαν στην αναμέτρηση με τον συνήθη ύποπτο Νίκο Καρέλη, ο οποίος έφτασε στα 12 τέρματα στην σεζόν, με τους Λαμιώτες να φέρνουν το ματς στα ίσα λίγο αργότερα με εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι και να παίρνουν έναν υπερπολύτιμο πόντο, ειδικά όπως εξελίχθηκε η αγωνιστική εχθές, με τους Ιωνικό και Λεβαδειακό να παίρνουν νίκες! Ένα σχόλιο για τις δύο ομάδες μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, είναι πως ο Παναιτωλικός τράβηξε θετικά τα βλέμματα φέτος πάνω του παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο και δεν είναι τυχαίο πως μπαίνει ως πρώτος στα πλέι-άουτ, στο Αγρίνιο φαίνεται πως υπάρχει μέλλον και αισιοδοξία για την υπέρβαση των πλέι-οφ τα επόμενα χρόνια. Από την άλλη, η Λαμία για άλλη μία σεζόν θα δώσει σκληρή μάχη για την παραμονή της, δεύτερη κατά σειρά, με την διαφορά ότι φέτος θα πρέπει να είναι πιο σοβαρή, καθώς η 13η θέση δεν θα την οδηγήσει στα μπαράζ όπως πέρυσι που την γλίτωσε, αλλά θα την υποβιβαστεί απευθείας, όπως και να χει οι Λαμιώτες πρέπει να πάρουν ότι μπορούν στα πλέι-άουτ.

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-0

Τεράστια νίκη, νίκη ψυχολογίας, νίκη βαθμολογικής αξίας, ήταν αυτή που πανηγύρισε εχθές το απόγευμα ο Ιωνικός στην Νίκαια, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Οι Νικαιώτες έφτασαν στο τρίποντο χάρις στο γκολ του Μάντζη, ενώ το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησαν στην συνέχεια τους έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο! Οι δύο ομάδες σίγουρα έχουν έναν κοινό παρονομαστή στην σεζόν τους, ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά ότι και οι δύο ξεκίνησαν με διαφορετικούς στόχους, οι μεν Αρκάδες θέλανε να διεκδικήσουν την είσοδο τους στα πλέι-οφ, ενώ οι δε Νικαιώτες πόνταραν σε μία περυσινή αντίστοιχη πορεία, όπου ναι μεν κινδύνεψαν, αλλά στα πλέι-άουτ θριάμβευσαν και σώθηκαν εύκολα εν τέλει. Αλλιώς ωστόσο τα έφεραν τα αποτελέσματα φέτος και οι δύο ομάδες βρέθηκαν σε μπελάδες. Πλέον ο Ιωνικός πάει στο μίνι αυτό πρωτάθλημα με ένα ελαφρύ προβάδισμα, καθώς βρίσκεται στο +1 από Λεβαδειακό και Λαμία. Απτήν άλλη, οι Αρκάδες δεν έχουν σωθεί μαθηματικά ωστόσο δεν φαίνεται πως θα κινδυνέψουν κιόλας, σημείο αναφοράς για τον Αστέρα μέσα στην σεζόν αποτελεί το γεγονός ότι από την Τρίπολη η μόνη ομάδα που πέρασε ήταν ο Άρης και κανείς άλλος, ωστόσο οι εκτός έδρας ήττες και οι πολλές ισοπαλίες στοίχησαν.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΟΦΗ 2-0

Ο Λεβαδειακός πέτυχε μεγάλη νίκη με 2-0 κόντρα στον ΟΦΗ την τελευταία αγωνιστική και μπαίνει με άλλον αέρα και άλλη ψυχολογία στα πλέι-άουτ. Η ομάδα της Λιβαδειάς προηγήθηκε και καθάρισε το παιχνίδι από το πρώτο κιόλας μέρος, όταν και βρήκε δύο γκολ σε ένα εξάλεπτο, από το αυτογκόλ του Διαμαντή και το τέρμα του Νίκα. Με αυτόν την νίκη, η ομάδα της Λιβαδειάς δείχνει πως είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει και στα εναπομείναντα επτά παιχνίδια θα δώσει ότι έχει και δεν έχει για να σώσει την κατηγορία. Από την πλευρά τους οι Κρητικοί βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα, δείχνουν να είναι σωμένοι, ενώ και με το ποδόσφαιρο που παίζουν δεν δείχνουν πως θα κινδυνέψουν!

Αυτή ήταν μία πρώτη εικόνα και τα πρώτα σχόλια που διαπιστώσαμε εχθές μετά την ολοκλήρωση μίας συναρπαστικής αγωνιστικής σεζόν, είναι πως σε κορυφή και ουρά έως το φινάλε, έως και την τελευταία αγωνιστική θα γίνει μεγάλη μάχη, με το πρωτάθλημα να παίρνει δίκαια τον τίτλου του πιο ‘συγκλονιστικού’ των τελευταίων ετών!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ