Ο αγώνας ανάμεσα σε Αυστραλία και Γαλλία είναι αδιαμφισβήτητα ένας από αυτούς που θα μείνουν στην ιστορία για την τροπή που πήραν και τη δραματικότητα που είχαν.
Το “ματίλντας” εναντίον “τρικολόρ” ήταν ένα “match up” που από τη στιγμή που επικυρώθηκε συγκέντρωσε πολλά από τα βλέμματα που έχουν στραφεί στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.
Το ενδιαφέρον αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο αγώνας. Ο οποίος αν και είχε σημαντικές ευκαιρίες δεν μπόρεσε να κριθεί στα 90 και τα 120 λεπτά. Πάμε όμως να δούμε τι έγινε και τη παρακολούθησαν τόσο οι σχεδόν 50.000 άνθρωποι στο στάδιο του Μπρισμπέιν αλλά και τα εκατομμύρια τηλεθεατών που παρακολούθησαν εξ αποστάσεως τον αγώνα. Όλα ξεκίνησαν στο 12ο λεπτό. Όταν σε ένα γαλλικό κόρνερ η Ρενάρ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η Λε Ζομέρ ενεπλάκη στη φάση στέλνοντας τη μπάλα στη Λακράρ. Όμως εκείνη δεν κατάφερε να την κατευθύνει στα αυστραλιανά δίχτυα χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία εξ επαφής. Στη συνέχεια, ήταν και πάλι η Λακράρ εκείνη που από κόρνερ βρέθηκε απέναντι στην Άρνολντ μη μπορώντας για ακόμα μια φορά να την κερδίσει για να ανοίξει το σκορ στο 32′. Ακολούθως, η αδυναμία της Λακράρ να σκοράρει σε δύο περιπτώσεις, παραλίγο να τιμωρηθεί λόγω μιας στιγμιαίας ασυνεννοησίας, η οποία έφερε τη Φάουλερ προ κενής εστίας έτοιμη να σκοράρει. Ωστόσο ούτε αυτή η πρώτη προσπάθεια των κοριτσιών από την Ωκεανία στέφθηκε από επιτυχία. Καθώς από το πουθενά εμφανίστηκε η Ντ’ Αλμέιδα για να διώξει τον κίνδυνο μακριά από τη γαλλική εστία. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήρθε η ώρα του ημιχρόνου. Παρά ταύτα η ένταση δεν κόπασε. Αφού οι “ματίλντας” πίεσαν από την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου. Ειδικότερα με την έλευση της Κερ στα πράγματα στο 55′ εκείνες ανέβασαν κι άλλο την απόδοση τους. Με αποτέλεσμα στο 56′ να βρίσκουν την τελευταία τους πολύ μεγάλη στιγμή με την Περό Μενιάν να σταματάει την πολύ προσπάθεια της Ράσο.
Περνώντας πια στην παράταση δεν έχουμε να σημειώσουμε κάτι ιδιαίτερο στα δρώμενα της αναμέτρησης που αμέσως μετά στα πέναλτι θα έδινε τα “ρέστα” της.
Στη “ρώσικη ρουλέτα” λοιπόν που για ακόμα μια φορά επιστρατεύτηκε για να κρίνει τα πάντα, καταλάβαμε όλοι, παίκτες και θεατές γιατί αυτή η διαδικασία είναι ψυχοφθόρα. Πρώτες στάθηκαν στα έντεκα βήματα οι Γαλλίδες. Η Μπασά λιγοψυχά και αστοχεί. Αντίθετα η Φουρντ ευστόχησε και έκανε το 0-1. Έπειτα ακολούθησαν από μια εύστοχη εκτέλεση για κάθε χώρα. Για να αστοχήσει με τη σειρά της και η Αυστραλία για πρώτη φορά. Έπειτα ένα σύμπλεγμα εκτελέσεων που θα έδειχνε πολλά στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Τη μπάλα στο πλεχτό έστειλαν κατά σειρά η Ρενάρ, η Κερ και η Λε Ζομέρ παρατείνοντας την αγωνία. Μερικά κομβικά δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε ένα ζεύγος χαμένων ευκαιριών σε εκτελέσεις που θα έκριναν το αποτέλεσμα. Αντίθετο ήταν το αποτέλεσμα για τις επόμενες έξι εκτελέσεις. Για να φτάσουμε στην καταληκτική τριπλέτα των εκτελέσεων που έδειξαν την ομάδα που πρόκειται να προκριθεί. Αυτή φαινόταν να είναι η Αυστραλία. Κάτι που οριστικοποίησε η Άρνολντ βγάζοντας το πέναλτι της Μπεσό και τελειώνοντας το θρίλερ των 20 εκτελέσεων.
Κλείνοντας, να πούμε ότι η Αυστραλία θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Αγγλία που αμέσως μετά κατέβαλλε την αντίσταση της Κολομβίας σε έναν αγώνα για τον οποίο θα μιλήσουμε τις επόμενες ώρες.