Τα σκαμπανεβάσματα με τη Μακάμπι, τα δεκάδες ρεκόρ καριέρας και οι πάμπολλες παρουσίες σε Final 4 και τελικούς Ευρωλίγκας που θυμίζουν σε όλους μας ποιος είναι.
Βλέποντας τη σειρά του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι είναι σίγουρο πως κάθε θεατής περιμένει πολύ συγκεκριμένα πράγματα από τις δύο ομάδες. Παραδείγματος χάρη, σε ότι έχει να κάνει με τους “Ισραηλινούς” όλοι είχαν εξ αρχής τα μάτια τους καρφωμένα στους Μπράουν και Μπάλντουιν. Και μετέπειτα στον πρώτο εκ των δύο καθώς ήταν και ο μόνος που απέμεινε να καθοδηγεί την ομάδα του. Ενώ, αντίστοιχα, στην αντίπερα όχθη τα “must watch” πρόσωπα ήταν ο Ματίας Λεσόρ που θα έκρινε πολλά με την απόδοση του στη μονομαχία με τον Τζος Νίμπο, ο Κέντρικ Ναν που τώρα ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή να απελευθερώσει το άφθονο ταλέντο του και ο Κώστας Σλούκας. Ο μόνος άνθρωπος που πατάει παρκέ ντυμένος στα πράσινα σε αυτή τη σειρά και γνωρίζει πως να φτάσει ως το τέλος. Έχοντας ταυτόχρονα και το ταλέντο που χρειάζεται για να είναι αυτός ο πρώτος που θα τραβήξει τους άλλους στη σωστή διαδρομή. Κάνοντας ότι χρειάζεται και πολλές φορές, δώδεκα συγκεκριμένα, κάτι παραπάνω.
Γιατί όμως συγκεκριμενοποιούμε τόσο πολύ αυτές τις φορές; Μα φυσικά γιατί ο αριθμός 12 αφορά τα ρεκόρ καριέρας του Σαλονικιού γκαρντ στην Euroleague. Άρα και τις νύχτες που όλοι είπαν “in Sloukas we trust”. Είτε στα ελληνικά. Είτε στα τούρκικα. Με τον ίδιο να “ακούει” την εμπιστοσύνη του κόσμου και να βγαίνει μπροστά οδηγώντας τις ομάδες του εκεί που μπορεί.
ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΛΟΥΚΑ ΣΤΗΝ EUROLEAGUE
Πόντοι 29 (Παναθηναϊκός)
Ranking 39 (Φενέρμπαχτσε)
Ριμπάουντ 7 (Φενέρμπαχτσε)
Ασίστ 13 (Παναθηναϊκός)
Κλεψίματα 4 (Ολυμπιακός)
Μπλοκ 3 (Ολυμπιακός)
Δίποντα 8 (Παναθηναϊκός)
Τρίποντα 5 (Ολυμπιακός)
Βολές 13 (Φενέρμπαχτσε)
Χρόνος 42 (Φενέρμπαχτσε)
Επιθ. Ριμπάουντ 3 (Φενέρμπαχτσε)
Αμυν. Ριμπάουντ 7 (Φενέρμπαχτσε)
Κάτι που αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολο. Εφόσον οι αντίπαλες ομάδες δίνουν την αρμόζουσα προσοχή και αρκετές φορές καταφέρουν να τον περιορίσουν. Τουλάχιστον σε έναν τομέα του παιχνιδιού. Όπως συνέβη στο Game 1 με τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ όπου η ομάδα του Όντετ Κάρτας έδωσε στον αρχηγό του Παναθηναϊκού μόλις 6 σουτ από τα οποία προέκυψαν 7 πόντοι. Που αθροιστικά είναι πολύ λιγότεροι από όσους επιτεύχθηκαν από τις 13 ασίστ του ηγέτη του Παναθηναϊκού. Ο οποίος επέστρεψε στο Game 2 έχοντας λύσει πολλά από τα προβλήματα που του έβαζε η απέναντι άμυνα. Με αποτέλεσμα να βάλει τους περισσότερους πόντους που έβαλε ποτέ (29) σε ευρωπαϊκή βραδιά και να οδηγήσει τον σύλλογο της Αθήνας στην ισοφάριση της σειράς. Που πλέον πήγε στο Βελιγράδι (λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που υπάρχει στο Τελ Αβίβ) με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στην ίδια “σελίδα” από κάθε άποψη. Γεγονός βέβαια που δεν εκφράστηκε στο Game 3. Και λόγω εξωαγωνιστικών παραγόντων. Όπως η ισχυρή παρουσία Ισραηλινών φιλάθλων που επέδρασε θετικά στην σκέψη των γηπεδούχων. Που ξεκίνησαν δυνατά, συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και εν τέλει “κλείδωσαν” τους “πράσινους”. Εξαιτίας και της εξαιρετικής τους άμυνας στον Σλούκα που έμεινε στο 0 για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια. Καταγράφοντας έτσι μια επίδοση που αναγκάζει πια το νούμερο 1 της ομάδας του Εργκίν Αταμάν να βρει εκ νέου διέξοδο από την δύσκολη κατάσταση.
Που έχει αντιμετωπίσει επαρκώς 7 φορές (ρεκόρ παρουσιών σε τελικούς Ευρωλίγκας) και υπερεπιτυχημένα 3 εξ αυτών (κατακτήσεις Euroleague). Καταφέρνοντας αριθμούς αρκετά τρελούς για να καταδείξουν την μεγάλη εμπειρία του βορεοελλαδίτη περιφερειακού που συνήθως καταφέρνει αυτό που θέλει.
Δείτε ακόμη:
Λουκ Σίκμα: Ο “κόκκινος X Factor” που βρήκε ρόλο την κρίσιμη στιγμή