Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

GP Αζερμπαϊτζάν: Αγώνας: Συγκλονιστικός αγώνας, νικητής ο Perez!

Ολοκληρώθηκε ένας απίθανος αγώνας στο circuit του Μπακού, με τον Perez να παίρνει μια επεισοδιακή νίκη! Δεύτερη θέση για έναν Vettel από τα παλιά, τρίτος ο εντυπωσιακός Gasly.

Στην εκκίνηση του αγώνα, στις πρώτες θέσεις δεν έγινε κάποια αλλαγή, με τους πιλότους να εκκινούν όλοι εξαιρετικά. Στον τρίτο γύρο ο Hamilton, εκμεταλλεύτηκε την δύναμη του μοτέρ της Mercedes και τον κακό ρυθμό αγώνα που είχε η Ferrari, προσπερνώντας τον Leclerc.

Στον έβδομο γύρο, ο Verstappen κατάφερε και αυτός με την σειρά του να περάσει τον Leclerc, και να βρεθεί στην δεύτερη θέση. Τον χορό των pit stop για τους πρώτους, άνοιξε ο Leclerc στον δέκατο γύρο.

Στον 12o γύρο, ο Hamilton μπαίνει στα pits για να βάλει την σκληρή γόμα, αλλά καθυστέρησε αρκετά, δίνοντας την ευκαιρία στον Verstappen να μπει στον αμέσως επόμενο γύρο για αλλαγή ελαστικών, και να βγει στην πρώτη θέση, ενώ και ο Perez κατάφερε να βγει μπροστά από τον Hamilton, κρατώντας το 1-2 για την Red Bull.

Όσο περνούσαν οι γύροι, ο Hamilton δεν μπορούσε να φτάσει τον Perez, με τον Μεξικανό να παίζει εξαιρετική άμυνα, ώστε ο Verstappen να ανοίξει την διαφορά, με τον Hamilton να διαμαρτύρεται για τα ελαστικά του.

Στον 31o γύρο έγινε το πρώτο ατύχημα, με τον Stroll να συγκρούεται στις μπαριέρες, μετά από κλατάρισμα που είχε η σκληρή γόμα τριάντα γύρων, με το αυτοκίνητο ασφαλείας να κάνει την εμφάνιση του.

Με την επανέναρξη του αγώνα, στους τρεις πρώτους δεν υπήρχε κάποια αλλαγή. Λίγο πιο πίσω, ο Vettel έχοντας φρέσκια σκληρή γόμα προσπερνάει τον Leclerc και τον Gasly για να πάρει την τέταρτη θέση.

Στον 47ο γύρο ξεκινάει το δράμα! Ο πρωτοπόρος Verstappen, χάνει  τον έλεγχο του μονοθεσίου του καταλήγοντας στις μπαριέρες, μετά από κλατάρισμα που είχε και αυτός σαν τον Stroll, με την σκληρή γόμα τριάντα περίπου γύρων.

Μετά από δυο γύρους πίσω από το Safety Car, στον 49ο γύρο, οι αγωνοδίκες αποφασίζουν να σταματήσουν την διαδικασία, ώστε να βγάλουν με ασφάλεια το μονοθέσιο της Red Bull από την πίστα, βγάζοντας κόκκινη σημαία, με τους πιλότους να έχουν ελεύθερη αλλαγή ελαστικών, για να πιέσουν όσο μπορούν στην επανέναρξη, με δυο γύρους να απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα.

Οι αγωνοδίκες αποφασίζουν να επανεκκινήσουν των αγώνα, με στατική εκκίνηση και όχι πίσω από το Safety Car. Στην δεύτερη εκκίνηση του αγώνα, ο Hamilton προσπάθησε αμέσως να περάσει τον Perez και να βρεθεί στην πρώτη θέση, αλλά μετά από λάθος στην πρώτη στροφή, κατέληξε τελευταίος!

Στον τελευταίο γύρο, δόθηκε τεράστια μάχη μεταξύ του Leclerc και του Gasly για την τρίτη θέση, με τον πιλότο της Alpha Tauri να κρατάει τελικά την θέση, με τον Vettel να τερματίζει δεύτερος και ο Perez πρώτος, ενώ οδηγός της ημέρας αναδείχθηκε ο Vettel, πραγματοποιώντας ο Γερμανός εμφάνιση από τα παλιά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ