Η αντισυμβατική ζωή, ο άθλος για το ταξίδι στην Ιντιανάπολη και η επιθυμία που θα την κατευθύνει στο Παρίσι.
Η αθλήτρια με την οποία θα καταπιαστούμε σήμερα δεν έχει το προφίλ αυτής που έχεις συνηθίσει. Θα μπορούσαμε να πούμε ωστόσο ότι είναι φτιαγμένη για να είναι πρότυπο. Αν όχι για όλους, έστω για τα παιδιά που μάχονται με ένα πρόβλημα σαν το δικό της.
Photo credits: Sportsfeed (Website)
Πρόκειται λοιπόν για την Αρετή, η οποία είναι 12 ετών, κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, νοσεί από αρθρογρύπωση και είναι το νεότερο μέλος της ελληνικής παρά – Ολυμπιακής αποστολής που θα μας εκπροσωπήσει στο Παρίσι.
Αρθρογρύπωση: Είναι μια ασθένεια, η οποία επηρεάζει τα άκρα του ατόμου. Συνήθη γνωρίσματα της αποτελούν οι γυρισμένοι ώμοι προς τα μέσα και οι τεντωμένοι αγκώνες.
Η Αρετή λοιπόν, που έχει βρει τον τρόπο να ξεφύγει από τα στάνταρ ενός κλασσικού 12χρονου παιδιού που ξοδεύει τις ώρες του μπροστά σε οθόνες, αγαπάει πολύ την κολύμβηση. Με την οποία άρχισε κιόλας να ασχολείται πριν από περίπου μια διετία. Όταν επισκέφθηκε το σχολείο της ο παρά – Ολυμπιονίκης κολυμβητής, Δημήτρης Καρυπίδης με σκοπό να μιλήσει στα παιδιά για τη ζωή του και να τα εμπνεύσει σχετικά με τη δική τους.
Photo credits: Sportsfeed (Website)
Κάτι που μάλλον πέτυχε στην περίπτωση της Αρετής, η οποία ήρθε μέσω του Δημήτρη σε επαφή με την προπονήτρια Αναστασία Μοσχίδου. Η οποία ανέλαβε αμέσως την μικρή αθλήτρια και με τον καιρό τη μύησε στον κόσμο όχι απλά του αθλητισμού, αλλά του πρωταθλητισμού.
Που για την Αρετή είναι ένας ακόμα πιο δύσκολος κόσμος απ’ ότι για πολλούς εκ των σπουδαίων αθλητών που γνωρίζουμε. Καθώς πρόκειται για μια κολυμβήτρια, η οποία βρίσκεται σε πολύ μικρή ηλικία και αντιμετωπίζει και ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας. Συγκεντρώνοντας έτσι δύο αποτρεπτικούς παράγοντες για τους χορηγούς που θα μπορούσαν να ασχοληθούν μαζί της.
Παρά ταύτα βέβαια εκείνη με εχέγγυο τη θέληση της και τη βοήθεια των γονιών της, εκείνη συνεχίζει να προπονείται και να υπερνικά προβλήματα. Όπως, για παράδειγμα, η αδυναμία εύρεσης ενός αγώνα ο οποίος θα λειτουργούσε για εκείνη ως το μέσο για να βρεθεί στη Γαλλία. Που ήταν εκεί αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Τις οποίες βέβαια για να τικάρει η Αρετή χρειάστηκε να ταξιδέψει μέχρι την άλλη άκρη της γης και συγκεκριμένα ως την Ιντιανάπολη. Στην οποία διεξήχθησαν και οι μοναδικοί αγώνες που μπορούσαν να είναι προσβάσιμοι για εκείνη.
Που για να βρεθεί βέβαια εκεί χρειαζόταν υπερβάσεις. Οικονομικές αλλά και πνευματικές. Οι οποίες ήρθαν από την πλευρά των γονιών και συγκεκριμένα του πατέρα της. Που για ένα διάστημα αφιερώθηκε ψυχή τε και σώματι στο σκοπό της κόρης καλύπτοντας με τα έσοδα του ιδιόκτητου φούρνου του καθολικά τις ανάγκες του ταξιδιού στην Αμερική.
Κατηγορία S2: Κατηγορία στην οποία περιλαμβάνονται αθλητές με κινητικές δυσκολίες
Η οποία, τέλος, αποτέλεσε τη στάση που απαιτούνταν για να βρεθεί η μικρή Αρετή εκεί που ονειρευόταν και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα αθλήματα των 50μ. ύπτιο της κατηγορίας S2. Όπου η νεαρή ονειρεύεται να πρωτεύσει. Όχι απαραίτητα κατακτώντας ένα μετάλλιο. Αλλά έστω και με μια παρουσία στον τελικό των παρά – Ολυμπιακών Αγώνων. Στο event δηλαδή που και οι τελευταίοι έσονται πρώτοι.
Συγχαρητήρια Αρετή!
Δείτε ακόμη:
Σόφι Γκρέις Χολμς: Το χαμόγελο της ζωής στο πρόσωπο της θέλησης
Κωσταντίνος Χατζηεμμανουήλ: Ένας υπέργηρος σπρίντερ που αρέσκεται να νικά το χρόνο (video)