Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024

Premier League: Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής και η βαθμολογία (videos)

Το εγκαθιδρυμένο “Erik we have a problem” της Γιουνάιτεντ, η ασταμάτητη Σίτι, ο Χάαλαντ που δεν καταλαβαίνει από αντιπάλους, η Άρσεναλ που κάνει θαύματα και μέχρι τώρα δεν της φτάνουν και ο Φαν που στο σπίτι του κάνει πάντα αυτό που πρέπει.

Η τρίτη αγωνιστική της Premier League πλησιαζει, αλλά είναι μάλλον ανεπίτρεπτο για εμάς και τη σχέση μας μαζί σας να προχωρήσουμε χωρίς πρώτα να δούμε τι έγινε στην προηγούμενη στροφή.

Stat credits: Squawka Football (Facebook account(

Εκεί απ’ όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φεύγει με μια ακόμα τεράστια λαβωματιά επάνω στο πολύπαθο κορμί της. Εφόσον έγινε η ομάδα που έχει δεχθεί τα περισσότερα τέρματα μετά το 90 την τελευταία διετία.

Stat credits: Manchester City (IG account)

Στη διάρκεια της οποίας υπάρχει μια άλλη ομάδα και συγκεκριμένα η Μάντσεστερ Σίτι που χάρη στα μεγάλα σερί που τρέχει κοίτα τον κόσμο απ’ το ζενίθ της δόξας της.

Draw credits: Premier League (Facebook account)

Η οποία βέβαια οφείλεται και στους σπουδαίους ποδοσφαιριστές που διαθέτει. Μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται βέβαια και ο Έρλινγκ Χάαλαντ που έχει σκοράρει απέναντι σε όποια ομάδα έχει αντιμετωπίσει στα πλαίσια του πρωταθλήματος. Φιλοδορώντας μάλιστα τις περισσότερες και με πολλά γκολ. Γεγονός που τον τοποθετεί ψηλά και στη λίστα με τα χατ – τρικ ιστορικά στην Premier League. Όπου η κορυφή ανοίκει στον Κουν Αγκουέρο (12), αλλά δεν απέχει και πολύ από τον Νορβηγό (7) που έφτασε τον Γουέιν Ρούνεϊ των 491 αγώνων έχοντας παίξει ο ίδιος μόλις 68.

Stat credits: Premier League (IG account)

Που είναι πολύ λιγότερες από τις 100+ του Μπουκάγιο Σάκα, ο οποίος έφτασε το περασμένο Σάββατο τις 100 νίκες ως “gunner”. Και έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης της ομάδας που τα καταφέρνει όντας σε ηλικία κατώτερη των 23 ετών.

Draw credits: Bleacher Report (Facebook account)

Επίτευγμα που οφείλεται εν πολλοίς και στην ατσαλένια άμυνα των “κανονιέρηδων” που με πρώτο και καλύτερο τον Γουίλιαμ Σαλιμπά έχει οδηγήσει τους κανονιέρηδες σε αλλεπάλληλες πρωταθληματικές πορείες. Με την τελευταία κιόλας να οφείλεται στο απίθανο στατιστικό που λέει ότι οι “Λονδρέζοι” με τα “κόκκινα” έχουν δεχθεί μόλις 3 τέρματα το τρέχον έτος.

Stat credits: Premier League (IG account)

Το οποίο ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ δεν μπορεί να ξέρει ακόμα που θα τον βγάλει, αλλά τουλάχιστον γνωρίζει ότι το ποσοστό του σε αυτά τα 100 ματς Premier League που έχει δώσει στο σπίτι του είναι εξωφρενικό και μάλλον πυξίδα για το μέλλον.

Τα αποτελέσματα

Μπράιτον – Γιουνάιτεντ 2-1

Γουέλμπεκ 32′, Πέδρο 90+5′/Ντιαλό 60′

Η αναμέτρηση του “AMEX” ήταν όπως είπαμε και στον πρόλογο βαρόμετρο για τις ομάδες που συμμετείχαν σε αυτή. Αφού, η μεν Μπράιτον θα εξέφραζε πιο καθαρά τη δυναμική της έχοντας απέναντι έναν καλύτερο αντίπαλο από την παραπαίουσα Έβερτον, ενώ η δε Γιουνάιτεντ καλούνταν να αντιμετωπίσει μια ομάδα σαφέστατα καλύτερη από τη Φούλαμ και να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του παιχνιδιού το ίδιο καλά ή και καλύτερα με την πρεμιέρα της. Γεγονός βέβαια που δεν μπόρεσε να συμβεί. Καθότι, ο Φαμπιάν Χουρτσέλερ και οι “γλάροι” του είχαν διαβάσει εξαιρετικά τους “κόκκινους διαβόλους” και ως εκ τούτου τους εξολόθρευσαν με χειρουργικά χτυπήματα εκεί που πονούν περισσότερο. Στο δεύτερο δοκάρι. Το οποίο αποτέλεσε τον τόπο επίτευξης και των δύο τερμάτων της ομάδας από τη νότια Αγγλία. Η οποία άνοιξε το σκορ με τον Ντάνι Γουέλμπεκ, που έγινε ο πρώτος σκόρερ στη λίστα των “Ex – United players” με 6 γκολ και το έκλεισε με τον Ζοάο Πέδρο να ξεραίνει τους αντιπάλους και να τρελαίνει το κοινό με το νικητήριο τέρμα του στο 95′. Ολοκληρώνοντας έτσι έναν αγώνα που για το σύνολο του Χουρτσέλερ δεν ήταν τέλειος μόνο και μόνο επειδή αυτό έμεινε σχεδόν άπραγο στο δεκάλεπτο ανάμεσα στο γκολ του Ντιαλό και εκείνο του Ζίρκζι (70′) που πέραν του ότι θα το θυμόμαστε ως ένα από τα πιο “κωμικά offside στην ιστορια”, χρησίμευσε κιόλας στους γηπεδούχους για να αφυπνιστούν και να πάρουν τελικά αυτοί τη νίκη.

Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ 0-2

Σούτσεκ 67′, Μπόουεν 72′

Το πεντάλεπτο ξέσπασμα των “σφυριών” απέναντι στους “αετούς” δεν ήταν τίποτα παραπάνω από την ουσιαστικοποίηση της σχεδόν καθολικής ανωτερότητας τους. Η οποία έγινε χάρη και στη διάφορα ποιότητας ανάμεσα στους δύο αντιπάλους και την αστοχία των γηπεδούχων (δύο δοκάρια), αφόρητη για αυτούς και όπως γίνεται αντιληπτό, καθοριστική. Με τους συνήθεις υπόπτους, Σούτσεκ και Μπόουεν, να είναι αυτοί που τικάρουν μια ακόμα έξοχα σφυρηλατημένη επικράτηση της ομάδας τους.

Φούλαμ – Λέστερ 2-1

Σμιθ Ρόου 18′, Ιγουόμπι 70‘/Φαές 38’

Ένα παιχνίδι που ήταν ισοδύναμο κατάφερε να πάρει η Φούλαμ στο “Craven Cottage” και άρα να αποκτήσει έτσι το απαραίτητο σε αυτές τις πρώτες εβδομάδες ψυχολογικό προβάδισμα έναντι μιας από τις βασικές της αντιπάλους στη μάχη της ουράς την τρέχουσα σεζόν. Η οποία αν και μακρά ξεκίνησε καλά για τους “cottagers”.

Μάντσεστερ Σίτι – Ίπσουιτς 4-1

Draw credits: Manchester City (IG account)

Χάαλαντ 12′ (πεν.), 16′, 88′, Ντε Μπρούινε 14′/Σμόντιτς 7′

Το πρώτο ζευγάρι αγωνιστικών ήταν εκ προοιμίου δύσκολο για την Ίπσουιτς και η νίκη ενάντια σε κάποια εκ των Λίβερπουλ και Σίτι μάλλον ακατόρθωτη. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ήταν αδύνατο να βρεθεί ενας τρόπος να μείνει κάποιο από αυτά τα παιχνίδια ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη τους. Η οποία μπορεί να υπήρχαν ελάχιστες πιθανότητες στο μέλλον να ανατρέχει σε μια επικράτηση απέναντι στα μεγαθήρια, ωστόσο δεν ήταν απαγορευτικό να θυμάται ένα ή μερικά γκολ που να σηματοδότησαν την επιστροφή των μπλε της κεντροανατολικής Αγγλίας στα μεγάλα σαλόνια. Πεποίθηση με την οποία συμφωνεί και ο Σαμ Σμόντιτς που έγινε ο πρώτος που σκοράρει για την Ίπσουιτς στην Premier League μετά 22,5 χρόνια απουσίας (το τελευταίο γκολ των “τρακτεράδων” στην κορυφαία κατηγορία επετεύχθη στις 24 Απριλίου 2002 από τον Ντάρεν Μπεντ) ανοίγοντας παράλληλα και τον “ασκό του Αιόλου”. Ο οποίος επεφύλασσε στην ομάδα του την πρώτη μεγάλη σε έκταση ήττα στη σεζόν. Η οποία ως συνήθως βασίστηκε στην οξυμένη ικανότητα του Έρλινγκ Χάαλαντ στο σκοράρισμα που είναι πάντα ή σχεδόν πάντα εκεί για τη Σίτι και την κρατά κατά κανόνα μακριά από τους οποίους προβληματισμούς μπορεί να θέσει ο αντίπαλος.

Σαουθάμπτον – Νότιγχαμ Φόρεστ 0-1

Γκιμπς – Γουάιτ 70′

Η αναμέτρηση του “St. Mary’s” δόθηκε ανάμεσα σε δύο ομάδες που αν και στοχεύουν τις ίδιες θέσεις, είναι μάλλον ευδιάκριτο ότι ανάμεσα τους υπάρχει μια κάποια διαφορά επιπέδου. Η οποία ήταν και αυτή που έκρινε το τρίποντο. Το οποίο τελικά μετά από αφόρητη πίεση και χάρη στην επιμονή του Γκιμπς – Γουάιτ κατέληξε στους “γαλάζιους” της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Τότεναμ – Έβερτον 4-0

Μπισουμά 14′, Σον 25′, 77′, Ρομέρο 71′

Τέσσερα μετά τη Σίτι έβαλε και η Τότεναμ στην παραπαίουσα Έβερτον, η οποία αυτό που θα κρατήσει από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι όχι τόσο η νίκη όσο η επίτευξη των τερμάτων με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους. Τα οποία ήρθαν μέσω open play (14′), κλεψίματος ψηλά (25′), στημένης φάσης (71′) και ταχύτατης αντεπίθεσης (77′). Με την τελευταία κιόλας να προέρχεται και να συμβαίνει χάρη στην αδάμαστη ταχύτητα δύο εκ των ταχύτερων παικτών του πρωταθλήματος (Σον – Φαν Ντε Φεν). Με τον δεύτερο μάλιστα να κουβαλά τη μπάλα από περιοχή σε περιοχή θυμίζοντας όχι κεντρικό αμυντικό που είναι αλλά έναν εξαιρετικό “box to box” μέσο.

Άστον Βίλα – Άρσεναλ 0-2

Draw credits: Arsenal (IG account)

Τροσάρ 67′, Πάρτεϊ 77′

Στο “Villa Park” σε αντίθεση με το “St. Mary’s” είδαμε ένα ματς ανάμεσα σε δύο αντιπάλους, οι οποίοι ανήκουν στο ίδιο επίπεδο αλλά θέλουν και θα προσπαθήσουν να έχουν διαφορετικό προορισμό. Τουλάχιστον σε ότι αφορά την Άρσεναλ. Η οποία έδειξε επισκεπτόμενη την έδρα της ομάδας του Ουνάι Έμερι ότι φέτος είναι ακόμα πιο κοντά στο πρωτάθλημα που τόσο προσδοκά. Καθότι συνεχίζει να παράγει ωραίο ποδόσφαιρο και πλέον αρχίζει να βρίσκει περισσότερα πρόσωπα που της δίνουν αυτό που θέλει σε κάθε ματς (το γκολ). Που αυτή τη φορά της έδωσαν ο Λεάντρο Τροσάρ με την πρώτη του επαφή με τη μπάλα και ο Τόμας Πάρτεϊ που επανήλθε στην καθημερινότητα των “κανονιέρηδων” αρχικά μέχρι εκείνοι να κλείσουν τον Μερίνο και θα μείνει μέχρι ο Ισπανός (τραυματίας) να μπορεί να αξιοποιηθεί.

Μπόρνμουθ – Νιούκαστλ 1-1

Ταβερνίερ 37’/Γκόρντον 76′

Το ματς στο “Vitality” υπήρξε γεμάτο φάσεις όπως τα προηγούμενα και ολοκληρώθηκε με ένα καλογραμμένο καλογραμμένο “πένθιμο” δράμα. Που σε αντίθεση με το “AMEX” είχε ως τελευταία του σκηνή τον προπονητή των γηπεδούχων όχι να πανηγυρίζει αλλά να ωρύεται για ένα τέρμα και δύο παραπάνω βαθμούς που δικαίως εν τέλει του στέρησαν. Εφόσον ο ποδοσφαιριστής του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με το χέρι. Χαράζοντας έτσι ένα τέλος που δεν άξιζε στην προηγούμενη προσπάθεια των “κερασιών” που στα δύο τρίτα του αγώνα τους ήταν αυτά που όχι μόνο κρατούσαν το προβάδισμα, αλλά προσπαθούσαν επιμελώς να το αυξήσουν. Χωρίς βέβαια να τα καταφέρουν. Με αποτέλεσμα να τιμωρηθούν γι’ αυτό από τον Άαρον Γκόρντον, ο οποίος αν και δεν διαδραμάτισε ρόλο στο ματς τελικά έκανε αυτό που χρειαζόταν περισσότερο η ομάδα του.

Γουλβς – Τσέλσι 2-6

Κούνια 27′, Στραντ – Λάρσεν 45+6’/Τζάκσον 2′, Πάλμερ 45′, Μαντουέκε 49′, 58′, 63′, Φέλιξ 80′

Πώς μπορείς να χαρακτηρίσεις άραγε ένα παιχνίδι με 8 γκολ, ένα χατ τρικ και 3 δοκάρια; Θαύμα, Απίστευτο, Πανδαισία θα σκεφτείτε. Και καλά θα κάνετε. Γιατί αυτό ήταν. Από το 2ο κιόλας λεπτό, όταν το πρώτο κόρνερ του ματς γέννησε και το πρώτο γκολ του. Που αργότερα έδωσε τη σκυτάλη στην ισοφάριση των “λύκων” και κατά κύριο λόγο στο σόου των Πάλμερ (1 γκολ, 3 ασίστ) και Μαντουέκε όπου συνέραψαν χάρη και στο χατ τρικ του δεύτερου ένα σενάριο που με την ανάγνωση του εγγυάται ότι μετά από καιρό μπορείς να καναρωσεις αυτή την ομάδα. Έστω κι αν μιλάμε για τις πρώτες της μέρες.

Λίβερπουλ – Μπρέντφορντ 2-0

Ντίαζ 13′, Σαλάχ 70′

Το παιχνίδι του “Anfield” με τη Μπρέντφορντ ήρθε να κλείσει πρώτα έναν κύκλο εμβάθυνσης των σχέσεων των δύο ομάδων (πώληση Καρβάλιο – Φαν Ντεν Μπεργκ) κι έπειτα εκείνον που αφορά την ολοκλήρωση του “βαπτίσματος του πυρός” του Άρνε Σλοτ. Που πήγε για πρώτη φορά στην έδρα του και είπε στο κοινό του ότι για να μας βάλουν γκολ ή και να μας κερδίσουν θα πρέπει να μας πάρουν τη μπάλα. Και εγώ σας εγγυώμαι ότι τουλάχιστον σήμερα δεν θα μας το κάνουν. Και δεν το έκαναν οι παίκτες της Μπρέντφορντ, οι οποίοι βαρέθηκαν να βλέπουν τη μπάλα να γυρίζει μακριά από τα δικά τους πόδια (το 92% έφτασε το ποσοστό επιτυχίας της Λίβερπουλ στις πάσες). Χάνοντας έτσι κι οποιαδήποτε ικμάδα πιθανότητας υπήρχε στο μυαλό τους να νικήσουν. Κάτι που φυσικά δεν συνέβη και πέραν του ότι υπερτόνισε την ιστορικότητα του επιτεύγματος του Φαν Ντάικ, κατέστησε και τον Σλοτ τον πρώτο που ντουμπλάρει τις νίκες στο ντεμπούτο του μετά τον Σούνες το ’91.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΑ

Draw credits: Premier League (IG account)

 

Δείτε ακόμη:

Premier League: Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας και η βαθμολογία (videos)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ