Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Champions League: Γερμανικός όλεθρος με φόντο τα αστέρια

Η Ντόρτμουντ που έχασε τη γη κάτω απ’ τα πόδια της, η Μπαρτσελόνα που βρήκε το αντίδοτο στη Μπάγερν, η Λειψία που ήταν κυρία, η Λεβερκούζεν που εκτέθηκε και η Στουτγάρδη που ήταν και η μόνη που έκανε τη δουλειά.

Όπως πολύ καλά θυμάστε όσοι μας διαβάζετε τακτικά όταν μας δίνεται η ευκαιρία μας αρέσει πολύ να στεκόμαστε σε στατιστικά που έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία. Γι’ αυτό και επανερχόμαστε αυτή την εβδομάδα με τον απολογισμό των γερμανικών ομάδων στην 3η αγωνιστική, που ήταν δυσανάλογα αρνητικός σε σχέση με την ποιοτική συσχέτιση ανάμεσα σε αυτές και τους αντιπάλους τους.

Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ 5-2

Photo credits: Real Madrid (IG account)

Ρούντιγκερ 60′, Βίνι 62′, 86′, 90+3′, Βάσκεθ 83′/Μάλεν 30′, Γκίτενς 34′

Οι καλύτερες στιγμές

Ξεκινάμε λοιπόν! Και πρώτη μας στάση θα είναι το “Santiago Bernabeu” ή αλλιώς το το παιχνίδι για χάρη του οποίου γούρλωσαν για πρώτη φορά αυτό το διήμερο τα μάτια μας. Που αρχικά καρφώθηκαν πάνω στη Ντόρτμουντ χάρη στην οξυδέρκεια της και το προβάδισμα που εξασφάλισε στο ματς κι έπειτα δεν έφευγαν από τα πόδια των παικτών της Ρεάλ και κυριότερα από εκείνα του Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος μας δήλωσε με τα πεπραγμένα του την Τρίτη το βράδυ ότι είναι αυτός που ήδη κρατά τη Χρυσή Μπάλα στα χέρια του.

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου 4-1

Photo credits: Bayern Munich (IG account)

Ραφίνια 1′, 45′, 56′, Λεβαντόφσκι 36′/Κέιν 18′

Οι καλύτερες στιγμές

Για το συγκεκριμένο ματς σίγουρα μπορεί κανείς να πει πολλά. Ξεκινώντας απ’ το ότι πρόκειται για ένα masterclass του Χάνσι Φλικ και τελειώνοντας με τη λέξη εκδίκηση. Καταρτίζοντας έτσι μια πλήρη απεικόνιση του τι είδαμε εχθές στο “Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης”. Όπου συναντήθηκαν το τεχνητό offside, τα πνευμόνια των μικρών της Μπαρτσελόνα και η επιθετική ποιότητα των “μπλαουγκράνα” για να φιλοτεχνήσουν μαζί και με την αστοχία της Μπάγερν Μονάχου ένα ιδανικό βράδυ για αυτούς. Το οποίο μπορεί να αντιστοιχεί στο μισό εύρος του τεράστιου και θρυλικού πια 8-2, αλλά είναι βεβαιότητα ικανό να σερβιρστεί ως η νέα καταλανική remontada, καθότι χαρακτηρίζεται από την άκρατη κυριαρχία των γηπεδούχων.

Λειψία – Λίβερπουλ 0-1

Photo credits: Liverpool (IG account)

Νούνιεζ 27′

Οι καλύτερες στιγμές

Μι ακόμα νίκη είναι εδώ για τη Λίβερπουλ του Άρνε Σλοτ, που με τις 11 επικρατήσεις σε 12 αγώνες πετυχαίνει ένα μοναδικό επίτευγμα για την ιστορία των “κόκκινων”. Εφάμιλλο μόνο με το 6/6 εκτός έδρας που φέρει και πάλι τη δική του υπογραφή. Με το σημείο που ενώνει τις δύο κορυφές ανάμεσα στα ιστορικά επιτεύγματα του Ολλανδού τεχνικού στον “κόκκινο” πάγκο να είναι η “Red Bull Arena” και το παιχνίδι της ομάδας του απέναντι σε εκείνη που προΐσταται πλέον καθολικά ο Γιούργκεν Κλοπ. Ο οποίος αν ήταν στο γήπεδο θα είχε την ευκαιρία να δει ένα από τα παιδιά του, τον Κώστα Τσιμίκα, να χρίζεται “Player of the Match” (80 ενέργειες με τη μπάλα, 54/57 πάσες, 2 πάσες “κλειδιά”, 2/4 μονομαχίες, 1 σουτ, 1/1 ντρίμπλα) ενάντια στη νέα του ομάδα, για την οποία αν κάτι πρέπει να κρατήσει, αυτό είναι η πολύ καλή της στάση απέναντι σε μια από τις καλύτερες του κόσμου αυτή τη στιγμή. Χαρακτηριστικό διαχρονικό για τη Λειψία, που σίγουρα αποτέλεσε και το κορυφαίο αγωνιστικό θέλγητρο για την υπογραφή του Γερμανού προπονητή στο συμβόλαιο που του προσφέρθηκε από το ποδοσφαιρικό τμήμα της Red Bull.

Μπρεστ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-1

Draw credits: Bayer Leverkusen (IG account)

Λιζ – Μέλου 39’/Βιρτς 24′

Οι καλύτερες στιγμές

Η κατάσταση μυρίζει πρόβλημα για την Μπάγερ Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια κατάσταση, η οποία μοιάζει με μεταίχμιο ανάμεσα στον περσινό και τον πιο παλιό της εαυτό. Με αυτό το χαρακτηριστικό να είναι κιόλας η βάση για την ύπαρξη και την επιβίωση της Μπρεστ στο παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Με τους Γάλλους να βρίσκουν το γκολ που χρειάστηκαν για τον βαθμό στη μονή τελική που κατέγραψαν στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.

Γιουβέντους – Στουτγκάρδη 0-1

Draw credits: Juventus (IG account)

Τουρέ 90+2′

Κόκκινη κάρτα: Ντανίλο 84′

Οι καλύτερες στιγμές

Για το τέλος αφήσαμε, όπως πρέπει στα κείμενα με αρνητική χροιά, κάτι που θα κάνει την επίγευση του λόγου μας λίγο πιο γλυκιά για τους φίλους της Bundesliga. Η οποία είδε τη Στουτγκάρδη να γίνεται η μόνη ομάδα σε αυτή την αγωνιστική του Champions League που κράτησε τη σημαία της ψηλά κερδίζοντας κιόλας όχι μια οποιαδήποτε ομάδα, αλλά τη Γιουβέντους. Που χάρη στην ευρωπαϊκή της ιστορία προσθέτει έξτρα βάρος και έκπληξη στο διπλό των “Σουηβών”.

 

Δείτε ακόμη:

Champions League: Αποτελέσματα και βαθμολογία

Champions League: Στατιστικά που προέκυψαν και προκάλεσαν αίσθηση μετά το τέλος της 2ης αγωνιστικής

Champions League: Η Λεβερκούζεν και οι υπόλοιπες fantasτικές ομάδες της 1ης αγωνιστικής (videos)

Champions League: Αυτοί θα ξεχωρίσουν στην πρώτη σεζόν του νέου format της διοργάνωσης

Champions League: Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία μετά την 1η αγωνιστική (videos)

Champions League: Τα ρεκόρ της πρώτης βραδιάς (videos)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ