Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024

Ο Γιούργκεν Κλοπ και το διπλό πέρασμα στην άλλη πλευρά του φεγγαριού

Οι πράξεις ενάντια στο modern football, οι μαριονέτες και τα εκατομμύρια που είναι λιγότερα από αυτά που έπαιρνε ως επαναστάτης.

Δύο εβδομάδες έχουν περάσει πλέον από τη στιγμή που ο Γιούργκεν Κλοπ έχει ανακοινώσει ότι επιστρέφει στο ποδόσφαιρο για να είναι από τώρα και για όσο ο ίδιος επιθυμεί ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος της Red Bull. Έχει περάσει δηλαδή κάμποσος καιρός για τη ροή της σύγχρονης ειδησεογραφίας που γνωρίζουμε την είδηση. Ωστόσο τα τεκταινόμενα δεν την αφήνουν να κρυώσει. Αφού πρωτ’ απ’ όλα γύρισε στα πάτρια εδάφη κι έπειτα κλήθηκε σχεδόν αμέσως να τεθεί αντιμέτωπος με την λατρεμένη του Λίβερπουλ.

Photo credits: Gazzetta. gr

Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή κι από τη είδηση που έμπλεξε πρώτη την κερκίδα και το χορτάρι με το πρόσωπο της νέας version του Γιούργκεν. Για τις ανάγκες αυτής της παραγράφου, λοιπόν, πάμε στο Μάιντς. Ή αλλιώς εκεί που ξεκίνησαν όλα για τον “Kloppo”. Στον οποίο οι οπαδοί της τοπικής ομάδας τα έψαλαν ντύνοντας με πολλά λόγια τη λέξη προδότης που απορρέει απ’ το ρητό τους.

ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΜΑΙΝΤΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΤΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ

Ξέχασες όλα όσα σε κάναμε να γίνεις; Είσαι τρελός;”

Δυστυχώς ο αυτοαποκαλούμενος και ως “Normal One” δεν γινόταν να μην τα ακούσει. Πολύ απλά γιατί γυρίζει σε ένα πρωτάθλημα όπου διακατέχεται από τον παλιάς κοπής κανόνα του 50+1% και το κάνει ως μέλος ενός μορφώματος που έχει σπάσει με το έτσι θέλω αυτόν τον κανόνα. Πρακτική με την οποία η αυστριακή πολυεθνική έχει καταφέρει να χωθεί σφήνα στην ιδιαιτέρως συμπαγή και άτεγκτη σε αυτά τα ζητήματα Bundesliga. Χωρίς βέβαια να είναι αυτή το μόνο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα που δραστηριοποιούνται. Αφού μιλάμε για έναν όμιλο με εμπλοκή στο ποδόσφαιρο δύο ηπείρων.

Info credits: OneFootball (IG account)

Αρκετά όμως με το τι εστί Red Bull. Ας πάμε στο τι σημαίνει για τον Κλοπ και τη σχέση του με τον κόσμο και το άθλημα μετά από αυτή του την επιλογή.

Ας πάμε δηλαδή στην ουσία. Η οποία φέρνει τον αξιαγάπητο Γερμανό απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό. Καθώς ο ίδιος ήταν, που με αφορμή την παντοδυναμία της Σίτι και του “City Group” μιλούσε για το πόσο άσχημο είναι να αγωνίζεται η δική του Λίβερπουλ με τα πενιχρά, σε σχέση με τον ανταγωνισμό, έξοδα σε μεταγραφές.

Γεγονός που ένωνε τις μέχρι πρότινος αδυσώπητες απόψεις του Κλοπ για το modern football με το θέλημα του ίδιου να βαδίζει την επιτυχία του στη συνεχή εξέλιξη και τις λίγες ποιοτικές προσθήκες, οι οποίες την εμπλουτίζουν και ενίοτε την επιταχύνουν.

Info credits: OneFootball (IG account)

Εκεί βέβαια είναι που μετά από μια δεύτερη ανάγνωση κρύβεται και η σημαντικότερη αιτία της αποχώρησης του και αντίστοιχα ο κυριότερος λόγος που αυτός ο τρομερός Γερμανός θα πάει κόντρα στα πιστεύω του. Τα οποία μπορεί να φαίνεται ότι αξίζουν μόλις 10 εκατομμύρια ευρώ (στη Λίβερπουλ έπαιρνε 16 εκ.€), αλλά έχουν ήδη κοστίσει και εκατομμύρια άσπρες τρίχες στη θέση της ξανθής γενειάδας και της αντίστοιχης κόμης.

Οπότε, κλείνοντας, εμείς θα πούμε ότι, αν και λυπόμαστε για την επιλογή του “Kloppo”, αντιλαμβανόμαστε τη θέληση του να πάει κάπου που μπορεί εξ’ αρχής να έχει όση δύναμη θέλει. Ενώ θα ολοκληρώσουμε την αναφορά μας με την ευχή αυτό το διάστημα να είναι για αυτόν τον supernormal τύπο να είναι απλά ένα καλογραμμένο διάλειμμα και όχι κάτι το οποίο θα τον φέρει αγκαλιά με το αγωνιστικό του τέλος, που κακά τα ψέματα διαφαίνεται.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ